Image and video hosting by TinyPic

30 August 2010

akhir 15 ramadhan & merdeka

agak lama aku tak menaip dan tak meluahkan rasa kat blog ni..byk benda nk story,but too bz
so mlm ni berkesempatan lah nk menaip dan men'spend' masa utk ber blog.ahaks....
mlm ni dh masuk ramadhan yg ke 19,kejap je rasa. masa yg berlalu pon rasa cepat je,mcm2 yg terjadi,mcm2 yg berlaku,ada yg hepy di bulan mulia ni,dan ada yg berendam air mata..
kite masing2 ada story ttg life masing2,just ada yg ada tempat utk meluahkan dan ada yg just pendam je...
mcm aku,if bley luah kite luah,if tak,menaip lah di blog ni...

lepas je 15ramadhan lagu2 raye pon  ley didengar kat radio...
mmg best sgt ble dgr lagu2 raya ni,tp kdg2 meleleh jugak air mata ble dgr,seday,sayu...
dulu berbuka,sahur,ada mak,ada papa,ada adik2,skang jauh,buka sorg,sahur ngn kwn2,mkn ntah hape2,byk benda yg mulut ni teringin nk mkn,but just pendam je,nk mkn tak reti lak nk masak.
ahaks..bocor lak rahsia aku...

lagu raye besh
cube click ye !!!

2minggu lagi dh nk raye..taun ni plak 1 year aku bg duet raye kat budak2..hahah..cam tak caye,cik pura bg duet raye lah.yelah dh keje kan..bg byk mana pon tak kesah,just kena ikhlas...tp budak2 skang ni mmg demand,singget tak nk,nk 2-5rm...hampeh...
aku dulu lek je,paling byk dapat pon singgit siling tu...
ala yg gold tu...poket pon jd senget sblh...dpt sekupang pon ada.seday tol..
penat aku kayuh beskal jauh2 g raye umah org ngan maksu aku.hahaha
kelakar dowh ble ngat balik...



MERDEKA!!!


Apa erti merdeka??? negara kite bebas dr penjajah ke? kite tak payah mkn ubi kayu ke? aku pon tak penah mkn ubi kayu kot..hahha....
hmm whuteva korg pny pendapat myb ada yg btol dan ada yg salah,but merdeka ke kite ble negara kite skang ni sedang hangat memperkatakan tentang isu buang baby~
adehhh..knp lah kejam sgt dorg ni kan...dah lah buang tu buang lah,ni siap leh bunuh ag..leh pijak ag bagi mati..wey,korg ni tak de perasaan ke.tak ngat mati ke?tak de ke rasa takut dlm diri?
if rasa dh gatai sgt,g kawen..ckp kat mak bapak,if tak nk pon,kalo dh tak tahan sgt,bli lah safety,
takkan tu pon nk ajar,skang zaman mcm2 ada,
bukan lah nk mengajar plak,but pk logik lah.dh buat silap,jgn tambah lagi,cukup 1,jgn tambah dgn membunuh lagi,ntah lah...susah nk describe,hati n perasaan masing2..so pandai2 fikir..
anyway...


~SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN~


perak forever...

19 August 2010

erti persahabatan...words from me...

apa kah erti SAHABAT bg korg???INSAN dimana akan bersama kite walau sesusah mana kite?
sesedih mana kite?
berada bersama2 kite disaat2 kite memerlukan teman utk meluahkan perasaan???
or just insan yg bersama kite sewaktu kite ber-DUET saja !!! 
can u answer me???
myb now days KAWAN mmg senang nk cr but SAHABAT its too difficult i think...
ramai yg backstabbers..depan baek..tp dalam diam mereka lah insan yg perlahan2 menjatuhkan kite..
huh..its hurt..but that fact...
bukan senang nk cr kwn baek...even kite kenal mereka dr kecil sekalipon,kite ttp tak tau apa yg ada dlm hati mereka...myb dorg lah insan yg paling JEALOUS dgn kejayaan kite...
bagai kan duri dalam daging...


aku pernah ada kwn baik..aku pernah rasa bahagia..aku meluahkan segalanya pada dia..aku tak pernah dengki dgn kejayaannya..malah bangga dan bahagia...
but,shes gone...
coz of 1 guy,she throw me away from her life..
y?
i dunt noe y..just her have da answer...
but its okey..whutever she do..i still remember ours memories...we laugh..we sad...we crazy...
argghhh...so sad...
i hope u hapy wif or life now...i still pray for ur happiness...im not easy forget our memory...
 

04 August 2010

kota keriangan khas utk kanak2 riang...

actually,hampir 2year kami berkasih,ni lah 1st tyme g genting bersama..sllu aku g ngn member,but bile g ngan bf lagi best kot,haih~~mmg enjoy gler,penat "syg" melayan kerenah aku,dh lah aku mmg tak tahan sejuk,ngn nk demam n selsema tibe2,bli glove,bli mcm2,hehehe...dgn suhu just 15celcius,mana tak aku selsema nk demam,adoyai~mmg lemah taw...cane nk g obersea ney,kena pk byk kali ney..

starwalk
thanks cameraku

not edit at all oke...kabus tak tipu ney

 yg bestnya aku dpt bear,tak jangka dpt,sllu kan kalo main kat gerai2 yg pakai token kan ikut nasib je...tgk2 dpt bear,ada jugak kenangan nk bwk blk..tak byk sgt lah dpt main,spaceshot pon undermaintenance,so dpt men yg bese jew.but aku rasa upset cket lah,tak de sape nk amik pic kami.seday tol...then terpaksa lah aku amik pic sendiri n syg snap pic aku...sampai merajuk2 pon ada sbb pic tak cantek.hahaha...kelakar dowh...nasib bf aku penyabar org nye,gud2 sabar kan separuh drpd iman..

ngee~~

cyg bear2

then at nyte kami g tgk 4D teater,mmg best sgt2,teruja aku,yelah 1st tyme tgk lah katakan,menjerit2 mcm budak2,tp aku tgk budak2 dlm tu lek je...hahahah...mmg real kan,mcm kite ada kat dlm cite tuh...rasa nk msk byk kali,tp tiket 8rm sorg,aduh,tak mampu rasa,2kali dh 18rm,2 org dh bape,dh lah duration dye 15mint je per entry...tak pe lah,nt wat teater sendiri,lg best...



neway,genting ttp best n tetap bertakhta di hati ku...ditambah pula bila g ngn chenta,lg lah best,sejuk2 berdua kan,alamak yaiii...thanks syg for da great moment,love u so much,i'll wait for our next vacation oke...


03 August 2010

da product n da owner...

holaaa..lama kan tak update,huh sejak jd DUTA yg berjaya ni,i bz ngn bisnes yg baru,cehh~~mcm artis plaks..last week blk epoh,meet da owner saloon yg introduce ROSELLE tuh,heheh,besh sgt2 dpt hangout,but masa suntuk,dpt lepaks jap je,but pic sempat lagik kami snap,
 
syafina hair n beuty saloon
 
lihat lah ownernya..gojes ryte.heheh,oke then,bg sesiapa yg mahukan rawatan pape,just dtg je ke saloon nya,pasti akan mendapat layanan yg istimewa...n now aku try test da next product from dis saloon,i try 1st then i update kat u all sume oke..hehehe
by da ways thanks to fina coz treat me GCB from mcD..sedap dowh..sape yg tak rase lagik,g try oke..kami layan smpai menjilat jari kot... 
 
GCB~~i loikeee   
 
tgk2 mkn tak ingat dunia...

selesai urusan di saloon,kami g membuat onar plak kt jJ,haishh~~hari tu dan2 ada sale plak kt GUESS,waa...best2,then meet clique kat bodyshop,dh mcm reunion pon ada.kekeke..but best2.penat pon tak rasa...yg paling best dpt royalti lagi from owner...love u..ngee~~~

 


 wif k.zila

 

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com