Image and video hosting by TinyPic

29 October 2010

sikit2 lame2 jd bukit~

dh lama dh mata ni dok tgkkkkk je tabung botol susu atas almari makeup tu...makin ari makin penuh,simpan nk dekat 3 taun dh,bygkan lah,dr smbung dip kat poly dulu start simpan,then skng dh benti keje intel dh,baru nk penuh.hihihi..truk btol,rajin tol meyimpan,tu lmbt penuh tuh.


manyak x!

rini ada kelapangan di sblh ptg,nk kua mls,so i pon amik plastik kecik,then amik tabung n stapler.
ce teka nk wat pe???heheheh♥
pe lagi.nk kekah lah duet tabung tu.nk bli hengpong baru lah.hp aku tu rasa sejak 2 3 bulan neyh mcm suke hang (alasan nk bli hp bru) hee~ syg lah kate cm tu.tp agak btol gak statement syg tu.
so nk dekat sejam jugak lah kire2 n pack2 duet tu.akhirnya selesai, DAN dgn bangga nya aku kire duet tu.
FUYOOOOO!!!

bape2?cpt kire.
ada 150rm tuuuuu...hehehe.ok lah tu kan.trade in hp lame.then suh syg tambah sket.ngeh3.bijak kan aku ni.


28 October 2010

gudbye INTEL & hello RTM

INTEL

hepy deepavali♥
 
meninggakan tempat yg kite dh terasa amat2 selesa mmg payah.that i feel.today last day aku kat intel.sedih bangat,terasa sgt2...terasa kehilangan.thanks to kwn2 yg wat mkn2,n kumpul duet sama2 utk bli give kat aku,budi baek kalian mmg takkan ku lupakan.
kalian mmg TERBAEK!
 
 
 
kakak2 syg!

thanks korg!

POLO watch...waaa!
 
even kite baru je lepas wat jamuan,korg stay buat lagi utk pemergian saye!
mmg terharu. 
air mata yg dititiskan sewaktu bersalaman dgn anda2 semua bukan lah palsu.
its come truly deeply from my heart...
itulah part yg paling sday skali..sesak rasanya saat2 nk tinggalkan korg. 
thanks jugak kat anda2 yg bg semangat kat saye.hopefully di majlis pernikahan saye nt kalian2 semua akan hadir. 4 da 1st experience keje,ianya amat menarik sekali pabila berada di INTEL.
thanks to k.ila yg bg extra give kat saye!hehehe.kotak nya mmg cantek.
4 k.ti jugak.when i saw da give,i will always remember ouls.
i LOVE u ouls sooooo much!

thanks jugak kat membe2 seangkatan yg join intel skali sbb bwk mkn kat 
PUNCAK MUTIARA!
yg best sbb saye dibelanja mereka.ehehehe...
mkn kaw2,lupakan DIET ya!





22 October 2010

let's GUESS ♥

yes! tyme to merepek b4 sleep.
today i get purse yg di idam2 kan. GUESS pink+purple wif diamond.hee
nasib masa nk g bli td btol2 ada tgal 1,fuhh~ kalo tak musti aku kuciwa.dh lame kucari2 akhirnya ku temui.
aku pon tak tau,knp aku addict sgt ngan guess ni.dr dulu lagi,tambah lagik wif jam dye.design mmg cantek,rasa mcm nk kawen ngan toke kedai guess tu kan...heheh.*gatai.
tak pe lah.yg penting dh dapat purse tu kan,Alhamdulillah....


guess by marciano


purple,pink,kuning,oren.


muah♥♥♥

then yg paling menarik today is, i g cr brg hantaran..weee cm tak disangka2 kan.i dh nk jd tunangan org.
syg! im so exited lorhh...
we all g cr bekas2 nk letak2 brg,nk tunang so tak byk sgt kot,simple2 je,but mmg rambang mata,kat ipoh ni,tempat fofuler utk cr opcoz la JALAN KUALA kan.mmg sape yg nk kawen sume g sana...
brg dye pon reasonable n nice...
tp yg terlbay exited nya opcoz my mom lah kan.dye nk tu,nk ni.yelah nk wat kenduri anak 1st lah katakan.
love u mom.i just follow u....

then 4 da next step,next month nk g cameron n cr fresh flower puleks! wee

21 October 2010

kenapa?why?kenapa?

haih! dh kul bape ni?bley kot merepek jap utk harini.
i just ada beberapa soalan cepugangsa utk u oulss jawap.
  1. knp seseorg itu edit pic dye sblm letak kat Fb dye? tweet ke, friendster ke, blog ke.apa2 lah kan.
  2. knp seseorg itu tukar kan pic dye kepada "black n white" sblm publish?
  3. knp seseorg itu tak meletakkan pic yg original di ambil from cam dye?
  4. knp seseorg itu bangga selepas meletakkan pic yg di edit gile2 gempak?
  5. knp aku letak pic yg tak di "edit" pon? -jwpan = MALAS.ngee~

sila jwp dlm hati ye! post ni tak ditujukan kepada sesape pown.
cume di mlm2 i terlebay rajin nk belek2 pic album org.heheh.so tercetus lah soalan2 neyh!
then i see a woman yg pic dye giler2 kentang cantek! tak edit pon,but sweet sgt2...
mmg respect lah... ( miss redzlin i adore u face ) ♥

20 October 2010

ouh Maher Zain !

 
[Maher Zain]
[For The Rest of My Life]
[album:Thank You Allah]


I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
To the end of my time
I`ll be loving you..loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself I feel so strong
Everything was changed when you came along
OOOO

pernah tak korg MENANGIS ble dengar sebuah lagu?
di satu subuh yg hening, 'ceewah' otw nk g keje, ngah layan sejuk,
tbe2 kua lagu ni,ble dgr melodi dye,naik sume bulu roma aku,
suara dye,lirik dye,melody dye,sungguh menyentuh kalbu...ecehhhh~
but its true lah...
soooo SPEECHLESS
mmg tak tau nk describe! mmg salute abes ngan my MAHER ZAIN
thanks jugak kat miss ANIS MUNIRAH coz dye yg wat aku kenal si abe MAHER ZAIN ni kat FB 
 
now abes sume lagu dye aku download dh.kikikiki
 
hold my hand
open ur eyes
is Allah satisfied with us
insyAllah
Barak Allah
always be there  
 
  
 
p/s : nasib dh kawen je mamat ni.kalo tak.dh lame aku kebas.hehehe...mst tiap2 mlm dye leh dodoi aku tdo dgn suara yg lunak2 merdu tu kan.adeh~

19 October 2010

small give wif a big meaning!

comei kan !


 special thanks to k.ti,rasa seday sgt.org akan simpan give ni n jaga elok2.tiap kali org msk kete mst org akan ingat kat k.ti.pas ni mst susah nk jumpa kan,susah nk begelak ketawa,gile2 bersama. nothing much dat i can say,i will miss u everyday!


thanks k.ti


17 October 2010

rasa nak NANGES!

hari-hari terakhir aku akan berada di INTEL,susah nk describe perasaan yg aku rasa skang..dikala menaip skang,air mata menitik2 jatuh~tak tak tau apa yg aku sedihkan.ak tak tau apa yg aku nk luah kan.ntah~ but hati aku berat.aku syg.syg kwn,syg tmpt kerja yg aku rasakan amat selesa buat ak skang ni.aku ada kwn yg memahami,ada kwn yg boleh buat aku gelak.dan juga boleh buat aku menanges! arggghh,knp aku selalu harus melalui jalan2 yg berliku dikala aku sedang mengecap bahagia! 
dulu,tak dinafikn mula2 ak dtg cni.aku benci tmpt ni,tak da apa,busan,teruk,but now.i feel totally different! im hepy...but,sekejap je.tak smpai setaun.lag sebulan aku genap setaun duk sini,but i have to go!! 
aku hepy.aku syukur ke hadrat ilahi sbb dpt gov, myb ada hikmah disebalik semua ni.aku tau.mgu depan segala nya berakhir,aku akan tinggalkan KULIM,tinggalkan INTEL,tinggal kan KTC yg menjadi rumah kedua ku. berat hati aku, siapa yg paham apa yg aku rasa skang...
di tempat baru,aku kena belajar benda baru,cr kwn baru,its hard to me.ramai yg pretending,now days susah nk cr yg ikhlas.... aku sedih sgt2.rasa nk meraung. anyway. tiap detik akan berlalu,setiap jam akan berlari,hari akan maraton meninggalkan aku...aku tetap kena pergi.tu keputusan yg aku dh buat..1st experience working. i cant forget till da end.i love u all..hope korg takkan lupakan saya yg bernama zarith safura or cik pura ye! 
Ya ALLAH Ya TuhanKu KAU permudahkan lah jalan ku! amin~

ahad : 17 oct : 11.48pm


14 October 2010

si CANTEK yg PEMALAS

mengapakah anda mls?anda?eh aku lah,haih ntah lah. malas malas malas.hari2 perkataan tu tak lekang dr mulut aku.aku pon tak tau knp.kira word peberet lah ni.sape lah yg cipta perkataan ni kan.haih~
kalo cuti korg wat pe?mst keluar kan,korg tak nk tny aku?aku kalo cuti,duk terperuk kat umah,bgn2 duk dpn lappy then berFB.tu lah keje aku smpai lah hari dh gelap.
pasal mkn???jgn cite lah.aku sngup tak kua umah,tahan perut yg berkocak2 nk kan mknan.perut aku ni pon 1,dye tak tau ke aku ni pemalas.nk kua petah lg.nk mandi pon kalo leh nk suh org len madikan.hahahha.amat2 kuat sakit aku ni.
so harini disbbkan aku mls nk kua.apa lagi,megi lah jadi mangsa aku.megi ruski,,megi sedap,megi cintan,n segala jenis megi lah. sampai botak jugak pala aku ni mkn megi je.adoi~

ruski tomyam.terBAEK

sooo dgn adanya mee megi,hidup anda akan lebih menjadi2.
me megi cpt dimasak,sedap dimakan.hahahah

 

12 October 2010

kawen! married! seronok!

hye holalalala~now time to i merepek2 lagi.so byk gak benda nk story,yelah-i kan cuti 6hari then i blk ipoh (tanak jajahan kesayangan hamba) aduh! rindu banget seyh.walaupon ipoh tu tak de pape yg special,but bile dh lama tk blk best jugak kan.hahaha.
tp yg bestnya.blk ni aku nk mengumukkan bdn dgn menghadiri majlis2 kawen kwn2 saye.aduh!best sungguh ya tgk org kawen.teruja rasa! syggg jom kawen.hehehe.
dr hari pertama cuti smpai hari ke-6,schedule mmg pack.mula2 i g butik pengantin!hee~ yelah nk test baju lah katakan.haih~tp bukan nk kawen taw.nk tunang je... mcm tak caye je kan.but percayalah. i will be syg fiance 25.12 neyh! 

then jum mlm plak.g kenduri "pertunangan" yg tak de tunang kak Ros aka Rosyaida rosli.hehehhe.best gile dpt bhan membahan kwn2 lame.lame giler kot tak jumpa.skali jumpa.gelak tak ingat dunia.hehe
fyi-mamat yg pakai bju kelabu ni lah punca utama tragedi berdarah di sekolah dulu.hahaha


then sabtu 09.10 lah g kenduri kak fida.kenduri yg best n meriah sbb temanya MERAH acct ble tgk merah ni cantek gak kan.but tgk si pemakai lah.if puteh gebu ok lah.kalo itam cam aku.adehh seksa melihatnya.but k.fida mmg cantek sgt hari tuh! waaa...



dan.....pada mlm sabtu itu.my sahabat2 telah mengadakan seperais buffday party kat i.waahhhh! terharu banget loh! rasa mcm nk nanges,ngat kan saje je nk melepk2,then tbe2 ada org bwk kek.haih~terharu lh juga,kek pisang ag..(terkejot2 opocot) thanks to yanie n mira. but agak tak best jugak lah bile dikabarkan slh sorg anggota kami! ceh! hahaha,telah mengalami kecelakaan yg sederhana. nasib cik nana kite tak pape.neway next year kite repeat ye! yes2...

 


hee! best2...


then da next day pulak i attended my secondary n my polynary..eh btol ke tu?hehe whut ever lah,wedding.yanna wedding..ni lagi sorg,mcm tak caye gak.tup tap tup tap kawen~best2.neway congrat to yanna. tema nya kelabu,nice...pelami n make up dye cantek sgt. yanna! nt suggest kat i ye,i nk g survey2.hehehe... yg bestnya lagi bile dpt jumpa kwn2 lame. dpt gelak2. snap2 pic. jenuh jugak lah syg ku.smpai berpeluh2.hehehe.thanks syg. dgn menggunakan NIKON D3100 hidup anda lebih menjadi2.hehehe.
hopefully dpt jumpa kengkawan mcm tu lagi.miss them. nt kawen i jgn lupa dtg taw. i nk wat tema pelangi.buleh ke eak?buleh kot. ill try.hahah.


Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com