26 July 2010

69kg to 59kg 2nd chapter

pin pin...pon pon...tumpang lalu~here i come again utk meneruskan chapter 2 for chapter 69kg-59kg,disbbkan mendapat pertanyaan ramai how i can kurus,now nk bocorkan rahsia ney,memperkenalkan..tadaaaa...
ROSELLE
pitcurenya tak boleh nk publish lg..i have to mtk kebenaran dr owner product,kalo tak kang mampos aku kena saman..hahah(sape nk byr nanti). 

so,inilah productnya yg telah mengembalikan semangat aku yg telah terbang dibawa angin2 lalu...ceewahh,dulu mmg rasa down giler taw,nk bli jean susah,nk bli baju pon susah,tgk shirt cantek2 but bile try2 tak muat,adoiii~~rasa nak nanges...but now,seronok ble nk shopping,sume bju suitble n leh muat,now my jeans i can fit to size 28,n bju bley pakai size S n M,yehaaa~~

actually,dh kurus ni pon susah,bukan nk merungut,but i have to spend more money to buy new cloth n jeans,termasuklah yg "dalaman" coz sume dh besar,ble pakai mcm bju pinjam je..but its okay lah,i want this size,so kena korban sket,so ok lah....

tak kurang jugak adalah suara2 sumbang yg tak dialu2kan mengomen tentang kekurusan aku ney (kurus ke) hee~~naik cair jugak lah taik telinga aku yg tak korek setaun ni,sampai dh meleh2 dh,but lantak dorg lah,just ignore,i dunt care,tak mintak duet korg pon,

kurus ni sbnrnya bukan je utk sng cr bju,tp jugak utk kesihatan,masa bdn naik dulu tak best taw,rasa tak selesa je,then ble jalan pon tumit leh jd sakit coz berat tak balance,so better trun sket berat,now dh tak sakit dh,lg pon ble bdn besar kite akan lebay terdedah ke arah penyakit yg merbahaya like kencing manis,haih~~jgnnn,susah ooo...muda lagi.

so,inilah yg aku minum tiap2 hari selama 2bulan ney,Alhamdulillah...ianya menunjukkan hasil...hee~~bocor sudah rahsia ku, RAHSIAKU KINI MILIK MU..oopppssss terlebuh sudah..hahah...to all yg nk oder,bley lah hubungi saye ye...i can buy for u...

honestly speaking,nk diet ni mmg susah,bukan sng sebenarnya,kena ada semangat yg kuat,kena disiplin,"aku pon tak lah disiplin sgt" tp beringat lah,apa tujuan yg sbenarnya,whut we want,its too hard at 1st,but afta dats u can see da result,gorgeous dowh...

say cheesee
later i will upload da latest pic...wait yaa~~




Read More ->>

23 July 2010

69kg to 59kg

ramai yg bertanyakan bagaimana saya buleh kurus..yuhuuu...ya ya ya..of coz lah ada rahsianya...actually pada mulanya dh give up gler nk diet,walaupon dh kurang kan makan,but bdn ttp naik dan membesar....
seday sgt,but myb sbb hepy kot bf sllu disisi...then afta keje kat kulim berat aku trun sket dlm 4kg,but takat tu je,turunnn then naikk~~

wahh....
  huh mcm tak caye ni aku (68kg)



kat atas ney pic sblm aku..gemok kan kan..hahaha..kelakar,maksu aku kata mcm erra dlm cite cintakolestrol hampeh,betapa kejamnya ayat dye kan..hahaha...tp takpe,aku ttp gojes...then 2010 aku jumpa membe lama aku dye promot 1 product ni...mmg berkesan sehingga lah aku memegang gelaran duta product...hahaha actually aku yg buh sendiri..now im 59kg,i have to reduce 4 more kg to arvice my ideal BML..bukan BLM oke..dan korg mesti tertanya2 apa product tu kan...oke,,tungguuuuu...for da next post oke...waaaa~~~ 
Read More ->>

my dreamin 'pelamin' for my engagement

di sebabkan aku dah ada BF yg tersayang so mesti lah nk akhir kan ikatan dengan berkawen tol tak..afta aku dirisik pada 5april2010 haritu, so skang mak aku dh exited gler nk adakan majlis tunang aku...haih~tu tak pe lagi,ni nk siap pasang khemah n buat pelamin,nk tunang ke or nk nikah ni,but ok lah..aku kan 1st tu yg dye excited kot~~lg pon nk cepat2 timang cucu katanya...so aku pon try2 lah search pelamin yg ada..cantek2 gak lah..but rasa cm poyo pon ada.haahah..nk tgk tak?wait haa...

yang ni 1st...


ni 2nd one







yg ke-3
hee~~so pandai tak aku pilih..cantek kan...
Read More ->>

21 July 2010

da beginning~~

first of all...
aku create blog ni sesaje je sbb aku ni gatai sket..ske nk merepek2 ble aku sakit hati..
so aku rasa bile ada blog ni..aku senang nk luahkan apa saje yg aku rasa tiap hari..
to sesape yg nk bc..aku ok jerrr~~but sape yg tak ske..bley blah...ada aku kesah..hahaah...
jahat kan aku ni...tp aku mmg jahat..but gojes~ouch tak bley blah...


Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...