25 September 2010

SIBUK!!!

mesti org pelik kan,apa yg sebok...hee~actually aku lah yg sebok,mengalahkan PM!!
lame giler tak update blog neyh,dh bersawang kot.tp td masa sign in ok,tak de sawang pon.hehehe.
actually sblm raya ritu mmg dh start bz,g membeli belah membelah semua pasaraya2 di ipoh nun bersama adik-adik ku,then menghabeskan duet gaji yg disimpan,then apabila sampai nya 1syawal,jemputan kesana kemari juge ramai,tak tau nk pergi mana,tu pon byk umah sedara mara yg tidak ku hadiri~cewahh..
mulalah nk wat ayat poyo...
amboi sukenya adik aku sbb dpt abeskan duet aku





actually aku demam 1syawal tuh,ditambah pula dengan cirit birit yg tidak putus2,agaknya lah,if ada katil dlm toilet,mau je aku tdo dlm toilet,bygkan!sampai makan 3 kotak pil chekit-teun tu pon tak ok,sllunya ok je,sampai my lovely mom kena buat teh pekat lah kat aku,1st tyme minum,huh mmg kaw,rasa nk bwk kuar lidah dulu,then letak blk...tp nasib berbaloi2,pas tu dh ok.hee~
but even demam n cirit2 pon aku ttp senpat snap pic di pg raya,itu mmg tak buleh ditinggalkan.perkara wajib la katakan!



then,sambung beraya,jalan sana,jalan sini,snap2,sgt seronok taw,but ble dh kena start2 packing brg mula lah nk nages,dh kena g keje blk dikala sume insan sedang bergembira ber'reunion' bersama rakan2 mereka.sgt seday,but i sentiasa redha,hidup mesti diteruskan,eh eh!! knp lak ney,merepek lak,pekerjaan mesti diteruskan,kalo tak mcm mana intel nk terus maju jika pekerja yg berdedikasi ni cuti lelame ye tak.heheh~

n smalam baru aku cuti~hee..8hari keje,cuti 2 ari,dasat cikpura,cari duet byk2,nk kawen ni..
but smalam mmg best,hangout wif k.fara n.k.ani...mulanya nk g melawat org,then tk jd.so kami g lah melawat ke paggung wayang & membeli tiket cite PIRANHA...
waaa..sangat gempak dh sangat best,but budak2 jgn tgk,haihs bahaya..tp cite ni byk potong,tu yg tak best,duration just 1hour20mint je...tp berbaloi2...

then perjalanan diteruskan ke popular,hanya utk yg fofular ye,hehe,biasalah..tiap2 bulan,saya akan menghabeskan duet utk membeli novel2 yg baru,see~semalam je 4 novel aku borong.hahha
kalo lah popular tu papa aku pny,alagkah bahagianya hidup ni...
but ok lah,jgn tamak ye...bulan dpt kite borong ag...
MARILAH MEMBACA~hee...


amek kau!!!


Read More ->>

04 September 2010

spegetti & DIARRHOEA

actually smalam aku ada training,then blk awal, around 1130 dh abes...mulut ni plak dh bape ari dh nk mkn spegetti je,then ada niat lah nk msk sendiri,sllu k.hani (housemate ku) je yg mskkan...heheh budak mls lah katakn,tau mkn jew...then,blk from training,aku pon straight away g kedai & memborong bahan2 utk msk spegeeti..
wahhh semangat2 ney~
 
bahan utama~
tp dlm semangat2 tuh,blk bukan trus msk,layn FB dulu,golek2 tidur dulu...
then terjaga kul 4lebih,spegetti tak jugak masak2..hahahah,teruk tol.then dh nk dekat berbuka baru sedar,apakah yg harus dimkn utk berbuka,nasib lah ada kebab yg ditinggal kan utk ku oleh surya, (housemate jugak) heheh...then dlm kul 6.30 baru lah msk dapur n cr bahan2...masak jugak lah,bahan dh bli...
 
 then dengan jayanya bau2 kuah spegetti telah menusuk kalbu ku..wahhh jadi lah,1st tyme msk,ada lah nampak rupe spegetti & bau2 spegetti...
 
 
 tadaaa~byk giler hotdog.hahahah
 
 
pas je azan,aku pon apa lagi,dgn semangatnya mkn aku pny spegetti yg baru dimasak td...waaa sedapppp,
tapiiiiiiiiiiiiiii...bibir ku rasa mcm membengkak,lidah lak rasa mcm nk terkeluar~
alamak pedassss..huh huh...
seyes mmg pedas giler...nk nanges rasa,then aku pon tny lah k.hani,mengapakah spegetti aku begitu pedas..

then k.hani berkata : 'yg kamu buh cili sampai 3 senduk tu wat apa,k.hani suh buh 3 sudu jee'

hahahah..ptt lah pon,masa salin resipi tak nk btoi2,kan dh salah,so padan muke aku...
ptt lah kaler dye pon lain mcm je,then pas mandi sume,aku pon berehat2 lah sambil tgk tv,tp perut sume rasa lain mcm,yelah,baru pas mkn spegetti yg HOT gitu,tak pe lah..lex dulu..ok lagi kot...
then kul 5,aku bgn sahur,minum2 then perut dh rasa lain je...
apa lagi,aku pon berangkat lah ke toilet,waaaa nk tau bape lame aku duk toilet? 35minit kot...
sampai sahur pon habes.hahahha.
adehhh dasat tol penangan spegetti pertama ku...
tak pe.pas ni wat lagi mst oke... 


syg say : wahhh meriahnyer...hahha
mmg meriah sampai cirit aku...
 
 
 
 
-THE END-
Read More ->>

02 September 2010

31 ogos & azam safura

aku rasa hepy sgt ble sambut merdeka kali ni...actually lame dh ada niat nk bertudung blk,but tak tau ble nk mulakan,so aku membuat keputusan yg bermakna dgn mengambil tarikh 31ogos2010 & sempena hari baik n bulan baik ni utk start ber'hijab' kembali...hee~~
bile tgk kwn2 bertudung,nampak sweet je,ske tgk,so aku pon nk nampak sweet gak..poyo kan
but bialah poyo ke hape,asalkan ku selesa

hee~1 more thing,agak kelakar ble tgk syg terkejut masa ktorg kua ari tuh,he say : eb comey~
ahaks,ske nya ble bf puji cm tu,ber bunga2 hati ni,mcm nk nyanyi lagu misha omar lak...






ntah lah..rasa selesa gak ble bertudung,yelah now even bertudung pon,kite still leh bergaya kan.tak bermakna bertudung just kena pakai bju kurung je kan...hopefully aku akan kekal bertudung pas ney,aminnn
Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...