29 November 2010

bandar-i

ngeh3~suke suke oh suke...
psssttt nk gtau ni,smlm kan i g i-city taw,myb korg2 dh berjuta2 kali g kan.tak heran dh,but sian kat i,baru je nk g ni.haih~lambt sket.msa mula2 msk tuh,waaaaa sgt santekkkk,dh lah mmg jenis yg ske tgk lmpu2 neyh,then ada lak kaler2 kan,waaa lagik lah teruja.



then kami pon jalan2,then rasa mcm ada org merenjis2 air,haih~ merenjis gapo.tu bukan renjis,tu hujan namanya.bukannya sket2,trus lebat weyh.adoooiii rugi 10 hengget cm neyh.then dh ujan pe lagi,blah lah,lagi mau tgu ka...tape2,syg kate t kite repeat ag eak.yeay~
suke,later kite g,snap ag pic anyak2 k syg,ni pic sket je,tak besh la...
tp ok lah,ada gak pic n pose yg terbaek,hehehe.


Read More ->>

25 November 2010

25 days more!

wahhh! today 25hb yek?
diam tak diam tinggal lagik sebulan je aku akan jd tunangan org kan.
mcm tak percaye,bukannya tak percaye apa.aku tak wat apa2 preparation ag ni...
tp apa pon yg nk dibeli,sume mak aku dh beli.ngeh3...mengong tol lah ak ni...acctually agak excited gak lah,
yelah kan,kalo tak exited takkan lah aku ni sampai termimpi2.hahaha,mimpi di makeup lagik.
aduh penyakit tol aku ni.

takpelah,mls nk taip pjg2,nk beragan duk atas pelamin jap eak.ngeh3..daadaa!

ily syg!

merah
kuning
biru


p/s : apa kaitan pic ni ngn post ni?haih~ntah la...hahaha
Read More ->>

23 November 2010

hepy buffday adek ku !


kenal kah ini budak???
ney lah adek saye, evand zahari acc nk wish kat dye hepy buffday... today buffday nyer,cm tak caye,dulu kecik n keding jew.now dh besar panjang n tinggi,dh ada gf dh pon.haih~ budak2 skng kan.
even dulu dye lah penyebab ak kena tampar ngan my mom dgn tapak kasut,i still love him.
ntah lah,myb hubungan kami adek beradik baek,apa2 no secret...i love them so much..
to evand, hepy buffday may ALLAH always bless u...
blaja pandai2 n jd org yg berguna.let papa n mak proud with u okay...


sorry lah,dye ni mmg ske bajet hensem.haha

ps / jgn mintak adiah.tak gj agi.hahahaha


Read More ->>

22 November 2010

beautiful blogger

holehhh~ pg td bukak2 blog tgk2 cik miera tagged i 1 mende,i ngat apa lah,then i saw dlm list tu ada nama i.wahhh~sgt teruja,thanks miera coz terpandang blog i yg tak seberapa neyh! ngee~

okay dh lekat pic ni,guna gam GAJAH...
Tagged 15 blogger yang awesome dan blog diorang besh!jap nak search
.
.
.
i think.... i tagged dis person lah
ala...tak dpt lah 15, dpt 5 jew...hehehe ok kan !

7 thing bout my self !
apa yek???jap nk pk lagi hehehe....
*
*
*
  1. suke gelak kuat2
yes,saye mmg suke gelak kuat2.heheh tak tau knp,bile gelak kuat2 mmg rasa puas sgt ! org kate anak dare tak manis gelak kuat2 kan,but ntah lah,bialah org nk kate janji if depan org tua tu hormat lah sket kan..lgi pon i have boypren yg ske wat i gelak.ngeeee~

mcm ni lah contohnya!
2. suke buat muncung ketika bergambar !

ntah lah,tak tau knp,dh jd mcm 1 habit,ble nak snap je mulut pon otomatik muncung, pout oh pout ! i loikkeeee,if takde pout tu,rasa cm tak complete je pic tuh kan.hahahaha...


3. suke bergambar !

huh ini mmg tak dpt nk di elakkan,bergmbar mmg 1 addic, kemana saje,pasti akn di rakam,sbb to me,ble ada gmbr,kite akan ingat setiap moment tu..bukan pakai kodak pon kan.just snap n save.tu jew...

4. menanges !

saye akan menanges jika? rasa mcm tak dpt nk stand ag ngn sesuatu mslh,or nk solve kan sesuatu mslh,ble dh menanges smpai bengkak2 mata,mesti rasa lega.hehe,myb org kata pelik,but its me...ble gaduh ngn bf pon nanges dulu.then bru settle.hee~

5. shopaholic !

oh god ! i loiikeee shopink so much,bialah brg tu murah or mahal,if i said i want it,i have to get it...even tak de duet pon if nk,sgup tgu or pjam kat bank simpanan mom (hahahaha sian mak)...

6. mathematic !

saye suke math,caye tak???mesti tgk muke ak cm bengong je kan,hahahah,tp its reality,i loiike mate so much...mcm aku,better mengira lagi drpd menghafal,coz if mengira,apa2 pon kite tetap jumpa solution dye,but kalo menghafal,selagi kite tak dpt main point ayat tu,mesti ayat tak menjadi. (betoi ke tidak?)

7. last but not least ! menyayangi insan yg bernama FAMILY & FADHLAN

saye mmg tidak boleh berhenti menyayangi mereka.mereka adalah irama saye,if mereka tak de,cm ner lah saya agaknya.hilanglah melody & rentak nya...mereka lah kwn,merekalah musuh,merekalah sahabat,mereka lah pahit & merekalah jugak pemanis saye!
LOVE them sooo much



 p/s : okay mira syg...im done.muah3
Read More ->>

18 November 2010

1day afta aidiladha !

sungguh teruja rini,saye sampai ke RTM hanya dpn 15mint perjalanan.drive tetap mcm biasa,tp nk tau knp???sbb jalan kt KL lengang,sume org blk kg coz raya haji.hee~ 1st tyme rasa cm ni sejak smpai kat kl neyh. =) msk keje pon kul 8,kul 7 dh sampai,pny lah awal.leh dpt anugerah pekerja cemerlang neyh.kan kan.hehehe.so dgn tidak membuang masa,saye pon dgn rajinnya nya membaca novel, hadiah from *NORHANI IDAYU sblm benti from intel dulu ( dye neyh mmg giler2 pny kaki novel kalo korg nk tau,setiap novel dye ada,ckp je apa,skali bli novel mmg 4,5 buah taw )... kan membaca AMALAN MULIA.hehehe wekkks! 




then agak2 kul 730 i pon bersiap2 lah pakai pepium,sembur sana sini,then kua lah nk nek opis.hehehe.then jalan pny jalan opppsssss tkejut,knp ada LEMBU kat atas bukit tuh,dye tgk jeeeee aku.hehehe,sian tgk dye,dye mcm ckp kat aku "hye safura,selamat pagie,saye nk kena sembelih ptg ni" dye tgk jee aku,ish aku pon tgk lah dye blk...then aku pon meneruskan perjalanan naik ke opis dgn hati yg sayu =( (org kate kalo kite sian kat lembu yg nk sembelih tu kite tak leh mkn daging dye kan.so mmg tak nk mkn lah) isk3...kan dh rugi,sape suh kesian...

ada 10 ekor kot lembu...

takpe lah.lupekan kisah lembu !
then harini aku dapat batch,heheheh,kelakar dowh pic kat batch tuh,adoiiiii....
tp takpe lah kan,kalo tak suke leh terblk kan je batch tu,asalkan sng nk msk opis,mls tol pg2 nk jumpa guard2 tu nk mintak pas. =)
kelakar kan~
Read More ->>

16 November 2010

RAyA HAJI,AIDIL ADHA,RAyA KORBAN...

harini!esoknya raya haji,myb ramai yg cuti & blk kg...
aku?
kat ofis ag.keje,mengadap comp. on9 jeeeeeee.haih~ apa nk jd lah..acctually seday sbb tak blk epoh,cuti pon sari je.nk wt cane kan.1st tyme gak lah tak beraya.mmg seday.but,just chill...jum ni blk lah epoh kan...
to all yg dpt beraya bersama fam anda.hargailah fam anda.sayangi lah mereka.krn
AIR DICINCANG TAKKAN PUTUS.
BURUK BAEK MEREKA ADA LAH DARAH DAGING ANDA,DARAH YG MENGALIR DLM BDN MEREKA ADA LAH SAME NGAN DARAH YG MENGALIR DLM BDN ANDA.
I LOVE MY FAMILY SOOO MUCH!



Read More ->>

14 November 2010

friday LUNCH

ngeh3...saje jew nk update...
nk cite ni,nk baca x?baca lah yek! menarik ni...
last last friday aku ni first tyme la lucnh kat lua,yelah kan,semenjak dh keje gov neyh...
lunch pon sharp jew.kul 12.30 dh kua,hehehe,sooo ari jum lah yg paling menarik,break dr 12.15 till 2.45.
WOW!!!!
dasat x?hehehe suke2,then aku pon ikut lah kakak2 kat opis tu mkn kat lua,dorg kata nk g mkn ikan bkr,heheh suke2,aku dh lah mmg suke ikan2 ni,then smpai lah ke tempat yg dituju,aku pon mintak lah nasi,
"kak,half je eak" 
cewahhh~diet la katakan.hahahah,then tmpt amik ikan bkr nye kat blakang,aku pon g lah amik,wow! aku nmpak IKAN PARI BAKAR,arrrrgghhh my peberet lah tuh.aku pon amik lah seketol,nmpak cm sedap.
then pas amik tu cr lah tmpt duduk,then mkn,pakcik kt ctu pon dtg lah kire,
ce korg teka bp harga nya???
.
.
.
jeng..jeng..jeng.......



aku rasa idak lah dasat sgt lauk yg aku amik,tp knp begini harganya,
then rasa pon tak lah gempak sgt,ok lah kan,but tak bek merungut,dh knyg pon perot,standart la..duk K.L lah katakan.hahahaha...

tp ada kisah kelakarnya,sblm mkn,kami punyalah nk cr tmpt basuh tgn,sampai 3 singki kami g nk cr air.idak jumpa,rupe2nya kat ujung skali.adoiiii bapak malu.pakcik tu siap perli ag,
"dik,tmpt basuh tgn kat ujung tuuuu,sabut bsh tgn ada,bsh kain ada,nk berus gg pon ada,nk mandi pon boleh", amboi2 pak cik,agak2 sket bile ckp tuh,tak syg mulut naaaaa,pakcik dtg ipoh nt siap pakcik taw...
kikikiki...sekian~

Read More ->>

10 November 2010

S.A.Y.A.N.G ♥

aku panggil dye SAYANG

knp?

sbb syg sgt2 kat dye,

knp?

sbb dye lah insan yg SANGAT2 memahami saya,

knp?

bile saye MARAH dye diam,
bile saye NANGES dye pujuk,
bile saye SUKE dye ketawa,
bile saye SESAT dye GPS nya,
bile saye LAPAR dye makanan nya,
bile saye DAHAGA dye penyegarnya,
dye lah segala-galanya bagi saye!

dalam erti kata lain saya sgt2 SAYANG pada dye...
hepy ann for da 2nd year syg,i will always love u syg.
u r my everything!

syg tetap hensem pd saye!hee~


love u more n more n more
tp knp muka syg nmpk half je eak! xpelah kan.heehe

p/s - even dh bp hb rini,tp saye tetap nk wish hepy ann yg ke 24bulan kat syg! love u! thanks syg 4 da C6.hee~
Read More ->>

05 November 2010

sesat !

Mcm x caye kan.ak keje kt RTM.yg lagi x cye,ak keje kt tmpt yg dulu nya ak paling x nk keje. KUALA LUMPUR argggh ak mmg x nk keje cni.stakat dtg jalan2 n shopink ok la kan. Tp tu lah lumrah idup,apa yg kt x nk.2 lah yg kt dpt Itu lah ak,myb ALLAH da takdirkan ak dcni.ak rdha jelah..3nov10 safura memandu sendirian.seorangan.alone.hanya berbekal kan tnjuk ajar syg (cewahh).haha selamat ak smpai ke rtm.kalo sesat mati ak.aduh.tp time blk.yes ak sesat.hahaha.da smpi jj maluri dh.aduh ak pe lg.cuak la.nasib ak cool..haha.then pe la.kol da pro la.kalo x,smpi ke ipoh kot ak sesat.haha.xpelah.belajar dr kesilapan.pas make a kol,nasib jmp jalan taw.hehe...ari kedua pon nasib dh tak sesat.ngan bangganya memandu pulang ke rumah,yes2...
u can do it safura !!!


Read More ->>

02 November 2010

cita & airmata

air mata dh mcm tak berharga utk aku skang,setiap masa ble hati ni tersentuh,pasti ia akan mengalir tanpa segan silu.knp aku ditakdirkan kerja sini,ada kah aku dh buat keputusan yg btol utk dtg cni?perlu ke aku berpatah blk?arggggghhhh,knp aku kena lalui semua ni.skang sepatutnya aku kena tidur,but mata ni lg rela menangis dr tidur.knp?aku pon tak paham,aku rasa aku tak kuat,sok syg nk blk majung dh,aku tgal sorg kat cni,cm ne?aku dh nk kena blaja jalan kat cni.drive dlm keadaan yg PASTI JEM tak kire dimana saja.sesak.arggghhhh.boleh ke aku?sanggup ke aku?sabar ke aku?
YA ALLAH,i beg u,give me one more chance,i wanna stay epoh...plzzzz...
aku tau,K.L is much more better than Sabah or Sarawak,but...........ntah lah.kdg2 aku rsa aku ni org yg tak pernah bersyukur,Allah dh bg rezeki.but aku sllu argue blk.knp lah ngan aku ni.terook kan.tp ntah lah.im a human being,mulut mmg laser,muke mmg berlagak giler,but ble sentuh bab feeling,im easy to cry. Disaat2 ni,terkenang kebhgiaan kat Intel.ada kakak2 yg best,leh gelak2.keje pon hepy,wat mcm department mcm bapak kami punya...i miss dat moment.truk kan aku.mmg sgt tak bersyukur...Ya ALLAH,one more tyme i beg u,kuat kan iman aku,aku redha.aku sujud padaMU...Tabahkan lah hati ku,mungkin ada hikmah disebalik semua kejadian yg KAU ciptakan...AMIN~
Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...