Image and video hosting by TinyPic

29 March 2011

. tgk polis baru ingat lesen

knp eh,kite bile tgk polis mst rs gelabah.tak tau knp.
even tak buat salah pon mst nk gelabah.knp eh.
smlm i g lah downtown.yelah.nk cr felt yg dh buat i melt tu.hee~
berpusing-pusing kt DT tu cr kedai yg nk amik felt ni.
smbil-smbil tu cuci-cuci mata kt tmpat tudung.
sempat jugak sambar tudung 2 helai.
haih~tu lah.nk cr benda lain dptnya benda lain kan.
then afta dh calling-calling akk felt ni manyak kali,
then jumpa.wow,teruja tgk felt yg colourfull tu.
tak sabo nk buat felt craft ni.

dh tak larat nk pusing kami pon blk.tibe-tibe ada polis lak wat roadblock.
yg kelakar nya i trus gelabah.berpeluh gak.tibe-tibe teringat kt lesen.
i baru ngat yg lesen i mati bulan 3,now pon dh ujung-ujung sgt.
dlm hati mmg dh kata,kalo kena tahan ni mmg kena lah ni.
apa lagik pas tu,jerit2 kat fwen i suh tlg tgkkan lesen.
bile matinya.nk tanam je.hehe
dye pon tak pasal-pasal jd gelabah.
amik purse i cpt-cpt n cek lesen.
fuhhhh~cayalah.mmg miracle.lesen mati 31/03/11.
selamat i.kalo x mmg lah.so nk tak nk,sok kena
lah singgah kat pejabat pos tu,nk idupkan lesen mati ni.
malasnya lah hai.lesen ni,tak leh ke idup je selama-lamanya.
mls nk g renew ni.so for keselamatan.afta dis,set reminder utk lesen mati ni.
nanti tak de lah gelabah itik bile nmpk pulis kan.ngeee~

p/s : nk smbung buat 2nd craft.yeay!

Pemandu wanita berbahaya?

amat sakit hati today.dh lah sleepy giler.
then dgr HOTFM pny chat pagie.tajuknya
PEMANDU WANITA MERBAHAYA
huh! WTH.kami dikatakan CUAI.merbahaya or cuai is not only for gurl ok.
im not agree at all.hello,pemandu LELAKI more merbahaya.
kalo kata pemandu wanita ni dikata kan slow tak tak cekap lah,
knp tidak korg yg CEKAP sgt drive tu bg je laluan dekat dorg.
mana tau baru dpt lesen ke.yg korg pon sebok nk tunjjuk kehebatan tu apa kes?
mmg tak dinafikan,i as a woman pon kdg2 sakit hati dgn pemandu wanita lain.
but kasik lah chance.jgn nk main hentam je.
ok kalo kata memandu slow meyebabkan kemalangan.
but kalo memandu laju tu selamat KAH?
kalo xcdent disebbkan memandu laju xdent hanya cedera ringan KAH?

just think bout it for a while.its not important PEREMPUAN or LELAKI
sume sama je,as long as nama kau PEMANDU,
kau takkan terlepas dr melakukan kesilapan jln raya.
jgn hanya salahkan PEMANDU WANITA oke!
mmg tak adil.
kalo pemandu lelaki tu,konon nk tunjuk hebat sgt,knp memandu,
bile nk masuk simpang.knp tak reti nk bg signal.kete korg tak de signal kah?
signal kena beli lain kah?
tak paham betol.kalo masuk simpang or 
tukar lorong secara TIBE-TIBE tu tak merbahaya lah?
SELAMAT LAH EH?
bagus.bagus sgt.pemandu wanita ni,even slow pon,
kami bg singnal taw.sekurang-kurgnya
korg tau kami nk kemana.arrgghhhhhhh sabo jelah aku.
i as a PEMANDU WANITA,amat tidak setuju dikata bahawa 
PEMANDU WANITA MERBAHAYA!
segelintir mungkin.but LELAKI  pon same oke!
no chill today ~

bc artikelnya disini ye.

Kenyataan itu membangkitkan kemarahan Dr. Siti Mariah Mahmud (Pas-Kota Raja) yang serta-merta meminta Bung Moktar menarik balik kenyataan itu kerana tuduhan tersebut bersifat umum.
‘‘Minta tarik balik Yang Berhormat (YB) terutama perkara berkaitan pemandu wanita kerana ia terlalu umum,” katanya. (ni i setuju,ianya terlalu umum)

28 March 2011

. new hobby FELT CRAFT & PLUSHIE DOLLS

Assalammualaikum.
OMG! im just excited wif felt craft & plushie dolls.
that felt make me melt n crazy.ouchhhh~
oooh no,myb its become my new hobbies.
MAYBE lah.but dunno yet.
im just tryin to buy a starter pack.
if done wif successfull its myb can be my side income.ngeh3
if not,tong sampah lah jawapnya.
but y not we just tryin' ryte.
fuhhhh~ mmg excited.nk tgk berapa creative nya i?
just wait 4 my 1st feltcraft.
chill yaw~



. ikan duyung terbalik

Assalammualaikum.
pagi td masa BW dr 1 blog ke 1 blog,i singgah lah ke blog sorg bro ni SAH TAK SAH.kalo singgah blog dye ni mmg best sbb leh tgk picca yg pelik-pelik n boleh wat kite gelak sorg-sorg.hehe~
then i tertarik ngan i picca ni.picca ikan duyung terbalik.

sblm ni kite just di santap kan dgn cite-cite donggeng ikan duyung yang cantek-cantek n comelsss giler kan.
separuh badan manusia & dr pusat ke kaki,berekor ikan kan.
but pernah tak korg bayang kan kalo ikan duyung tu kepala nya kepala ikan
& dari pusat ke kaki adalah kaki manusia.fuhhh~ 
mmg kelakar lah kan.kalo mcm tu dimana tarikan ikan duyung ni eh.
then kita nk panggil ikan ni ikan apa eh.ce pikirkan jap.
lol =)



27 March 2011

. pengacara MELODI baru

Assalammualaikum
wow! fara & wahid dapat 1 tiket penerbangan ke  
PARIS & GOLD COAST 
sumbangan dr AIR ASIA.
masa tgk melodi td,rupanya today is last day dorg jd pengacara melodi.
MENGAPAKAHHHHHH!
sgt tak suke.suke lagik dorg jd pengacara.sgt funny n mcm ngam je ngan dorg.
n korg mst tau kan sape yang menggantikan fara n wahid kan?

DIRA & ZIZAN

zizan jd pengacara maybe ok kot,but dira tu ntah lah.dulu suke gak ngan dye ni,but afta mcm-mcm gossip bout dye,so jd mcm dh tak minat sgt kt dye.lagi pon boleh ke dye jd mcm fara.
myb dye tak leh jd mcm fara n akan jd diri dye sendiri.but pas ni melodi mst dh tak best =(
neway,tggu jelah minggu depan eh.chill~

. MAHARAJA LAWAK tempat pertama RM300,000

Assalammualaikum.
fuhhh~amatlah tidak sabar untuk menunggu episod maharaja lawak ni.
gerenti gempak giler lah.bg yg agak masih tidak tau apa tu maharaja lawak.meh nk bgtau.
yelah mana tau umah takde astro ke kan.or astro baru kena potong ke.opppsss!
MAHARAJA LAWAK adalah gabungan dr juara-juara raja lawak & finalis-finalis raja lawak 
dr episod yang lepas yang akan berentap untuk merebut gelaran raja kepada seluruh raja-raja lawak.
cewah.dasat kn,tak pasal-pasal dpt gelaran raja.nk jujakkkkkkkkkkkkkkkk!
sonak tau sape finalisnya???

Johan & Zizan (awesome)
JOZAN
MAN
NABIL
AMIR
BALAS
R2
XN3
JEHAN
SEPAH
KECIK
IDLAN@ABG KASIM PONPON
ALEX

dan pengacara yang awesome jugak.

AC MIZAL

wow  excited huh! mst gempak kan kan kan.
but awal-awal lagik i dh cop JOZAN as a winner.chaiyok-haiyok! 


pemenang-pemenang dapat apa taw!
hadiah wang tunai bernilai RM600,000
tempat pertama RM300,000
kedua RM 200,000
ketiga RM 100,000

can u just imagin if MAN menang lagik kali ni.even tempat ketiga pun dye dh leh kumpul rm200,000
hanya dgn berLAWAK je.rezki manusia lain-lain kan. =)

26 March 2011

. YOUTUBE pon support Earth Hour jugak

soooo somels kan kan. i just noe afta cik shea syahirah update status kt FB dye. i pon g lah bukak YT neyh.aah lah,gelap je.ada satu mentol kecik kt atas tu.ble klik baru jd cerah.alolololo comel.actually i duk rumah sorg-sorg mlm ni,sbb housemate sume takde.sotakut gak nk tutup lampu,tp semangat tetap berkobar-kobar.sharp 8.30 i pon tutup sume lampu.hee~ semangat kan kan.hanya ada cerah ngan screen lappy n TV je.but ok gak.tenang je rasa.hopefully BUMI leh segar semula afta 60mint ni.hehehe.but rs kejap je 60mint.bukan lame pon kan kan? =)

pic sblm click mentol

afta click mentol =)
chill babe~

25 March 2011

. chong wei lelong raket

di Majlis amal ‘Hope & Smile’ akan diadakan di Arena Sukan Antarabangsa yang lalu Chong Wei telah berbesar hati menyumbang dua raket, jersi hitam dan kuning serta sepasang kasut digunakan ketika menjuarai All England 13 Mac lalu pada acara lelong program amal itu. 

“Saya menyasarkan sebanyak RM1 juta dapat dikumpulkan. Hasil lelongan dan sumbangan akan disalurkan terus kepada mangsa gempa bumi dan tsunami melalui kedutaan Jepun di Malaysia,” katanya.



wow dasat kan,nk kumpul 1 juta untuk derma.haih~ bagus nya chong wei ni.
tp takpe lah,dye ada gak raket,baju,kasut pon dye layak lelong.
kalo kasut i?nk lelong? hehehe buat sume org pengsan je.
tp if berkesempatan,i pon nk menderma gak =)

. kena jail sbb curi CUCUR BAWANG

ala rilekss chill~ actually tajuk entry tu i amik dr sedutan cite novel 
CUCUR BAWANG & KOPI O
setelah sebulan bli novel tu baru smlm kot i start bukak plastik novel tu.
bukan start baca taw.start bukak plastik je baru.heee~
sibuk sesangat lah katakan.mengalahkan PM.
bukan bz hape pon,bz berBW n berFacebooking je.
haih.mana lah tak kena bebel ngan en.tunang.
24/7 dgn FB n BLOG.

smlm pas bukak tu sempat lah bc helaian-helaian yg depan-depan tu.
agak menarik story dye.leh buat i tersenyum sorg-sorg lah.
mlm ni agak tak sabar nk habis kan.boleh ke ntah.
nk BW lagik,nk FB lagik,nk abeskan game lagik.
takpetakpe chaiyok-chaiyok.

novel ni sangant-sangat popular taw now,kt MPH rasanya TOPSELLER kot.
so sape yg tak bli lagik novel ni.sile-sile g bli cepat k.
daadaa chill~


. sinopsis .
Siapa sangka, cucur bawang telah mempertemukan mereka dalam satu ‘sketsa perang’ di tepi jalan. Dari insiden itu mereka bagai dijodohkan untuk bersua lagi. Kerana terdesak dan kabur mata dengan gaji yang ditawarkan, Rudiana terpaksa berkahwin dengan Iskandar dalam rahsia atas dasar kerja semata-mata. 
Bila sudah duduk serumah, mulalah berputik satu perasaan aneh dalam hati mereka walaupun masing-masing masih keras kepala. Namun, egois masing-masing terlalu tinggi melampaui Gunung Everest. Perkahwinan mereka hanya sekadar di atas kertas dan terus menjadi rahsia.
Kemunculan Khairulnizam membuatkan Iskandar gelisah bila kawan baiknya itu tertarik hati dengan Rudiana, isterinya yang mula dicintainya tanpa sedar itu. Mampukah Iskandar melihat isterinya menjadi kekasih kawan baiknya sendiri?

. teruja tunggu EARTH HOUR


woowee i dunno y too excited & nk excited pasal apa.
padahal sbb nk tunggu esok je.tunggu earth hour neyh.
sape yg tak tau earth hour?meh nk tampo sket.
dh heboh satu dunia pong tak tau ag ke?
meh nk bgtau.mai rapat-rapat =)

EARTH HOUR ni hari dimana kite perlu menutup semua lampu-lampu yg ada selama 60mint.
tak lama kan? 60 mint je.ala korg pasang lampu 24/7, takkan tutup 60 mint pon tak leh.
knp kena switch off?

Earth Hour bertujuan untuk memberi kesedaran kepada orang ramai tentang perubahan iklim yang berlaku pada bumi sekarang. so kasik lah bumi ni sejuk sket eh.sian bumi kite.




ramai jugak yang menyokong EH ni.saye sangatsangat suke lah.haih~
so besok jgn lupe yek.

26MAC2011 / 8.30pm - 9.30pm
before & after
chill~

. terima kasih atas segalanya ep.2

Assalammualaikum
ecehhh~ada episod 2 pulok.heee.poyos.
ala lantak lah.page aku kot.hehehe.sory terlebay sudah.
no lah.this entry just entry utk wish special thanks n supersuper thanks
kepada insan yg manyak menolong i masa i mengidap food poisoining ritu.
ceh~mcm nk sepak pp sendiri.mengidap konon.yelah.
lama kot. 5 hari cirit birit + muntahmuntah.
korg penah tak mengalaminya?
sakitnya Allah je yg tau taw.

sambungan cite entry lepas.
lepas dh blk umah sewa i,i still sirit birit ag,
ingatkan dh sihat,ceh buat2 lah sihat.kononya.
mangun pg,basuh baju pe sume.tp perut mmg tak pandai menipu.
kalo dye kata dye nk sakit,dye sakit jugak.i still muntah lagik.
mkn nasi je,automatik perut pedih sangatsangat dan sakit.
mcm ada switch button je.hadoi~
actually i nk buat-buat sihat sbb nk ikut mak metua i n adik ipar i tgk teater LAT.
tiket dh book.sume dh plan.but i felt too weak.tak suke.
tak suke sgt.tp nk buat mcm mana,if diteruskan mst i tercirit-cirit masa tgk teater.
better tak yah g trus.then msg syg kata tak jd g sbb tak larat sgt =(
then i still continue muntah till mlm.terok sgt.
then dh tak larat around kul 10pm trus g hosp.
tu dh last choice dh sbb tak larat sgt.
smpi-smpi trus kena soal siasat then trus kena cucuk ag.
abes lebam lagik tgn.masuk air lagik.
but afta masuk air rasa lega sgt.
myb my body too weak sbb air manyak kua.
then doc amik darah,nk test katanya.
rasanya sepanjang idup ni,dh bp kali dh i amik darah.
tp result ok je.
Alhamdulillah amin =0

then dh abes air kt botol tu rs hepy sgt-sgt sbb dh boleh blk.
yeay! but doc tahan.doc kata tak leh blk lagik.
so sad.dh tak larat dh duk hosp,ceh~padahal baru bp jam je.
doc kata sbb BP aku rendah sgt. doc suh tido dulu.
nt BP dh ok baru blk.TAK NAKKKKK!
then aku bukan duk tido pon,duk golekgolek,
berangan,senyum-senyum.
yelah badan dh rs sihat sket lah katakan.
hmm then doc pon mcm dh rusing tgk aku kot,then dye kata
"hmm badan rasa ok x?"
aku plak dgn pantasnya kata
"ok JEEEEE"
hehehe jahat kan.mmg lah lemah sket.tak larat sgt,but ok lah
nk baring kt umah je,
then doc kata ok lah.leh blk.tp kena rest.
yes yes yes.leh blk.amik ubat.

sampai rumah tgk dh around 5am.mata penat sgt.
afta mkn ubt trus tito.lena smpai kul 12pm.fuhh~dasat anak dara.
padahal ari tu ari isnin.bestnya,doc bg mc 2 ari.dye kata rest.
ecehhh~syg en.dokter.

da best part bile sakit ni bile sume peeps 
amik berat bout kite.hp jgn kate.asek munyik je.
msg call n sume lah.
miss call je pon ada sbb nk tunjukkan begitu prihatin 
nya mereka terhadap saya.hehehe~
bukan nk mintak simpati,but ntah lah.
feel so comftble.
MAK n PAPA jugak thanks sgt-sgt.
aku tau dorg jauh n sgtsgt risaukan aku.
rs sgt-sgt best mak call,papa call hari-hari.
msg tny dh ok ke.dh mkn ke.jaga mkn.
jaga kesihatan.tak lupa kt FRIENDS.
yg penting i LOVE peeps around ni.

SPECIAL & SUPER THANKS : 
of course my FIANCE.
dye lah insan yg manyak kasik smgt n melayan kerenah i.
sampai nanges-nanges lah dye.oooppssss! sory syg terbocor rahsia syg. =)

24 March 2011

. bile dato' siti pakai proper hijab

dalam rancangan akhir Adik-adikku terbitan JAKIM diTV1 lepas
Dato' Siti Nurhaliza dijemput utk membuat persembahan.
bile ditenung piccy-piccy siti ni lelama,mmg cantek lah dye bertudung litup cm tu.
nampak ayu je.lagik sedap mata memandangnya.
tak de remos-remos yang terkeluar.

but...............
ada BUT nya.biasa lah dunia.tak de manusia yg mulutnya tertutup bile melihat manusia lain.
sama ada perkara yang negatif akan keluar or positif.tp yg biasanya ofcourse NEGATIF lah kan.
if uoulsss tgk vid kat uTUBE ni betol-betol ada suara-suara yang berkata sesuatu
apa kata uoulsss dgr betol-betol eh.banyak dlm media kata



"tak pakai tudung lagi la tu"

bukan lah.cube dgr betol-betol suara tu kata

"tak perasan dia pakai tudung tadi"

so tak perlu besar kan hal-hal yg kecik,dato'siti pon ok je.kite lak yg gelabah kan.
chill~ yg penting dato siti cantek bertudung begitu

. minyak DAGU

Assalammualaikum.
td terbaca dlm h.Metro bout "gadis lari dicalit MINYAK DAGU"
wow bahaya tol skrg ni kan.kalo melayan salah.kalo x lyn,
hah mcm ni lah jd nya.kena paksa.kena calit.
apa lah manusia ni.dh tak nk dh la.
knp nk paksa-paksa jugak.

actually,to sesiapa yg tak tau minyak dagu tu apa.meh nk bg tau.
mcm terror je kan i ni.bukan lah tau sgt,but tau lah sikitsikit.
yelah,manyak tgk DVD cm ni lah jd nya.hehehe~

minyak DAGU ni adalah dlm kategori sihir gak taw.jgn tak tau.
minyak dagu juga ada byk GRED,dorg leh dpt kan minyak ni dr tok bomoh or 
kalau nk lagik berkesan dorg leh g amik sendiri.amik sendiri mcm mana.jgn tny lah.

1. Gred pertama yang originalnya dari orang yang mati sama.
Lebih bagus kalau orang yang mati dibunuh dengan kejam.
Ada juga diambil dari perempuan yang mati kemalangan.
Ada juga yang diambil dari perempuan mati beranak.
Ada juga minyak ini diambil dari buah dada dan dagu atau apa jua anggota mangsa

2. Gred kedua pulak dari sembelihan beruk,monyet atau mawas.Ikut jenis dan warna la. Ada juga dibuat dari kerbau kot.

3. gred yang paling murah pulak dari jenis anjing hitam

yang i penah tgk dlm DVD dulu,yg amik sendiri ni,memalam.afta mayat di tanam.
dorg akan korek blk.then dorg akan bakar dagu mayat sampai keluar minyak.
so minyak tu lah yg dorg guna.fuhhh~ so berani huh.
ingat lah,semua tu hanya di dunia semata-mata.
Allah S.W.T maha mengetahui.

p/s : (dr sedutan h.metro) GOMBAK: “Saya percaya, Ain terkena ilmu minyak dagu...jika tidak mustahil dia menghilangkan diri dan meninggalkan keluarga sehingga kini tanpa khabar berita,” kata Jawahir Ramli, 48, ibu Noor Ain Zakaria, 23, yang menghilangkan diri sejak Khamis lalu.

.safura jumpa ANGKASAWAN NEGARA

agak poyo pny entry.kikiki.
dh keje rtm ni kan,mcm-mcm artis leh jumpa.
but tak lah sehebat keje TV3 @ Astro kan.
just jumpa artis biasabiasa je.but pg td ada kelainan sket.
pg td i lambat smpi,akibat hujan yg lebat ye.
telajak tido then apa lagik,lmbt lah.
sampai-sampai agak kelam kabut sket lah nk g scan.yelah,lambat kan.
but tibe-tibe i mcm ada terpandang 1 kelibat.
mula buat muka relax je,butttttttt
pandang kali kedua hah,
bia betik.
ANGKASAWAN NEGARA tuuuuu.
Datuk Sheikh Muszaphar Shukor
wow.tinggi.hensem.smart.suci.wangi.
muka dye jernih je,sedap je pandang,smart nya jgn sembang lah kan.
eleh aku ni poyo je,padahal selisih je kot.
bukan duk se"table" pon kan.haih~
but atk kira lah.tetap nk teruja jugak.hahahaha =)


23 March 2011

. terima kasih atas segalanya

Assalammualaikum.

hellow oulsss,lama kan i tak hupdate belog neyh.
im too busy wif my cirit birit kot.
ntah lah,tak tau kenapa,selepas 4 taun lepas kena food poisoining.
now kena blk.tak tau lah knp,dimana salah dan silapnya perut ku ini
sehingga menyebabkan sakit ku di tahap kritikal.
eeuuwwwww!
tiap kali aku mengeluh syg mst marah,but nk wat cane.
tak larat nk kua masuk toilet kot.
mulanya tak rasa pon pape,afta blk dr kusus ptg kamis tu,landing2 jap,
then perut rs mcm memulas-mulas.then g lah toilet dgn segera.
ngat sekali je,rupenya boleh lak dye loop kan.berulang2.
aduh~diselangi lak ngn muntah2.
korg penah rs kan sakit dye cane.pnh rs kan suffer dye cane.
Allah je yg tau,nanges2 call syg,
then mama n adik ipar i dtg,bwk g klinik,
g klinik wif selimut-selimutnya,g klinik salleh kt bwh tu,
leh pulak doc tu wat lawak,ok lah,but tak larat kot nk gelak.
then sambil gelak2 doc tu ckp nk cucuk.nk tak nk terpaksa nk kan jugak.
dgn rela dlm paksa.i pon dicucuk.masa masuk jarum ok.
nk kua jarum
arrrrrrrrrrrggggggggggghhhhhhhhhhh!
sakitnya.mak mak mak.tolong =(
tp mak jauh,mama je ada.nasib mama ada.
then bangun.rs nk muntah.
mama bwk g toilet.otw nk g toilet tu tibe mcm blank,gelap,duk jap.
then dgn seluruh tenaga yg ada,aku bangun,bangun nk muntah dlm toilet,
sampai2 je dpn pintu toilet mmg tak tahan,aku tak nampak apa,sume gelap.gelap sgt.
aku terbaring kt lantai toilet tu.tak pernah rs nya mcm tu seumur hidup.
ya Allah,apa lah salah dan dosaku,beratnya dugaan aku rasa,di saat-saat mak n papa 
tak de di sisi ku. aku menanges.meraung sekuat hati.
sakit n lemah sgt2 aku rasa kan.mama je yg ada masa tu
mama urut2 belakang,mama je ada tenangkan aku.
agak lama gak aku terbaring n menanges kat lantai tu.
(nasib klinik tu cantik n bersih giler)
then bile ada rs nampak sket,rs blk nk muntah tu,then muntah.
malu tuhan je yg tau,if dgn mak sendiri,tak malu sgt nk muntah ke.
nanges ke.but ngan bakal mak metua,
mama jaga aku smpai mcm tu skali,tak mampu ku balas jasamu.
mama basuh muka aku,basah kan kepala,
pimpin aku keluar toilet tu,then baring jap.tak tau lah.
suffer sgt2 rs nya.
mama ajak blk rumah mama,but aku still tak nak.
nk jugak blk rumah.sbb sok nya last day kusus aku.
mlm tu,mmg tak leh tido gak.sakit perot,memulas2,cirit birit ag.
ntah lah.mmg tak tido.dh masuk subuh baru leh tido.last2 tak g jugak kusus tu =(
aku tido smpai tgh hari,lunch tu mama dtg bwk mkn.
then makan ubt,then mama sruh gak blk umah sana.
aku pon blk lah,tak nk myusahkan mama naik turun tangga.
smpai rumah sana.aku tido je.smpai ke ptg,
mlm tu bgun n mandi n dinner,mkn ubt,tido,smpai sabtu.
mkn,mkn ubt,tido lagik.but yg pelik,still cirit birit lagik.tak tau lah knp.
ahad nya dh lah nk g tgk teater LAT. sedih nya rasa.
lastly akibat cirit yg tak jugak ok2,aku pon tak g lah teater LAT tu.
seday + + lagi lah seday nya.

lemam seday *perlu ke buat ayat kesian.heee~

BERSAMBUNG..... =)

12 March 2011

nazmi di KICK OUT!

Assalammualaikum.

today last week gelanggang RAJA lawak kt finas.
minggu ni jugak pemilihan utk ke Final.
kejap je rasa dh nk final dh raja lawak.but kali ni pny raja lawak sgt best.
peserta mostly berbakat lah kan.
yg i suke sgt kump BALAS.mmg besh.lawak spontan dorg pon besh.
nazmi pon not bad,salute kt dye coz even sorg pon dye stay leh buat org gelak.
lawak nazmi act tak lah hebat mana,but dye ada style tsendiri,sgt funny.super besh.
but yg tak besh nya.nazmi kena KICK out minggu ni.
haih~korg tak vote dye ke?len kali vote pukal taw.
but dh terkeluar nk vote hape ag.
but tape-tape.kump balas ada lagik.
hopefully BALAS leh jd winner.
chaiyok-chaiyok.


11 March 2011

penagih PETROL

Assalammualaikum.
sape suke bau petrol?ce cite ce cite.
mesti ramai kan.i lah salah sorg drpdnya.
dr kecik ag,suke sgt bau petrol,bile papa isi minyak
mesti nk duk tepi tingkap,tu bile dah agak dewasa ni otak i agak ngoi a bit.
kahkahkah. but still till now super suka sgt bau petrol,smpai syg mrh giler.
tapiiiiiiii.dh suke,nk wat cane.smlm g isi minyak kete,
sbb dh berkelipkelip,haih~paling pantang bile
tgk minyak berkelip,tak suker la,kalo bleh nk minyak tu fullllll je.
hee~manyak cantek muke.meh nk tombok sket muka mao.
act mmg tak elok sgt-sgt hidu petrol ni taw.nk tau knp?meh nk cite.

  • menghidu wap petrol sebanyak 15 sehingga 20 kali sudah cukup untuk menyebabkan rasa mabuk selama tiga hingga enam jam.
  • komponen minyak petrol mudah larut dalam lemak, jadi penyerapan ke atas paru-paru akan mula kelihatan dalam masa tiga hingga lima minit sahaja. 
  • Euforia atau rasa khayal yang dialami ketika intoksikasi ringan boleh diiringi dengan rasa mual dan muntah-muntah. Jika menghidu untuk jangkamasa yang panjang atau menghidu dengan cepat wap yang pekat, penghidu akan `ghairah mengganas' sehingga pengsan dan koma. Dalam keadaan pengsan, pesakit mungkin akan mengalami sawan, dan beberapa tanda gangguan pada mata iaitu anak mata mungkin tidak bergerak dan dalam keadaan dilatasi (mata terbeliak). 
  • jarang membawa maut tetapi kemungkinannya ada dan ini disebabkan oleh penekanan pernafasan atau akibat kepekaan terhadap bahan aromatik minyak petrol. 
  • Edema (pembengkakan) otak dan paru-paru serta kerosakan ginjal dan hati telah dapat dikesan pada mayat yang dibedah siasat.
  • Sedutan jangka panjang boleh membuat penghidu tidak mempunyai selera makan dan penurunan berat badan, lemah otot/anggota dan kekejangan. (ouch!)
  • Aktiviti sel otak yang abnormal juga dilaporkan di kalangan penghidu minyak petrol kronik. Selain daripada itu, mungkin juga berlakunya kerosakan saraf yang berkekalan
harga petrol pon boleh membunuh gak.

+ info = penah dulu 1 hari,my bro nk isi minyak dlm botol,then just ambil je botol yg ada kat luar-luar rumah,
then dengan tak sengaja,dye bukak penutup botol tu n cium bau botol tu,nk pastikan tu botol apa,
just dgn 1 sedutan je,dye trus jd like blank n blind,tgk dye pon jd takut coz suddenly mata merah n like taktau apa.fuhh~mmg dasat lah,he have to take half an hour jugak utk back to normal.dashattttttt kan.

10 March 2011

comfirm tarikh tu.

Assalammualikum.

"saje gewdix nk bg tau,tarikh nikahsanding i dh comfirm"
doakan kami ya!
exited to reach dat day.
now,teruskan usaha mencari hantaran,baju sanding,
goods,design baju nikah n mcm-mcm lg.
pening gak nk pk,but im hepy =)
weeehuuuu~


 


tekalah apa colour tema hari sanding i nanti eh.
pemenang akan menerima pakej mkn nasi minyak sampai muntah =)

09 March 2011

erti penjara SEUMUR HIDUP

Assalammualaikum.
dulu actually i tak tau apa meaning PENJARA SEUMUR HIDUP.
dulu yg i tau penjara seumur hidup tu like org tu akan dipenjara dlm jail sampai mati.
then afta argue ngan "syg" dye kata bukan lah.
penjara seumur hidup ni means,
"if seorang penjahat tu ditangkap semasa umurnya 45tahun,
so apabila dye ditangkap,jatuh hukuman penjara seumur hidup,means dye akan
dipenjara selama 45tahun jugak.seumur hidup dye telah hidup didunia ni."
heh~paham dok ni.hahaha.ke korg tak paham ayat i.kikiki.

penjara pon ada kaler pink eh.heee~

08 March 2011

SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA

Assalammualaikum.
SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA
pagi-pagi td like usual,g keje kul 7,driving-driving.
jam -jam & jam lagik.pepagi,mmg suke dgr hotFM.
sbb suke dgr celoteh fara n FBI.dgr dorg borak leh gelak sorg-sorg kot.hee~
yang peliknya,knp sume lagu yg dorg pasang sume berunsurkan puji-pujian utk wanita-wanita.
like me.ouchhh.heee~
oooo rupenya baru tau,today is 
"HARI WANITA SEDUNIA" yg ke 100. lelaki hado?nan hado....

1st- i wanna tell u dats i really proud to be a WOMAN.
sebabnya knp?ofcourse sbb gurl leh pakai cantek-cantek.
makeup-makeup,pakai dress.kumpul stuff kaler pink.
ngeeee~besh kan kan.
and here i would to thanks my mom,
PUAN ZAUYAH BT HJ MD ZAIN because telah melahirkan sy n 
mengajar sy erti hidup.
thanks to my papa jugak.if takde papa i,cane pulak nk jd i kan.haih~
hehe,but disebabkan rini woman day.just wanna say super super much thanks to my mom.
papa tunggu fathers day eh.
to all womans outside,Happy International Women's day! n smile always.
jgn biarkan penindasan berlaku ke atas wanita!
chill!

woman in my life!

TUESDAY QUOTES

07 March 2011

suke-suke je comolot eh!

kikikiki giler gempak tajuk entry kan.
no lah,just nk story sal drama-drama kat tv jeeee.
i pny ousmate langgan astro citra kat rumah,
so kat astro citra ni now manyak lah cite-cite philippine.
comel taw cite-cite dye,kan gurl-gurl dorg sume comelsss-comelsss.
then pelakon lelaki plak sume ensem-ensem.putih-putih gebu.lokieee.
hee~lumrah,ske tgk yg ensem jeee.hehehe.
ada 1 cite ni U CHANGE MY LIFE
i dunt noe bape manyak kali dh i tgk cite ni,beselah,
astro kan ulang-ulang nk dekat 40x
but cite ni nice sgt.suke giler.LAIDA ni even MIGGY ni asek bz,tp dye ttp sabar
ttp cakap lemah lembut je.kalo aku haih ntah la.tak tau cane.
tak jemu tgk cite ni.sbb hero & heroin nya comelssss gilers kot.
John Lloyd Cruz as Miguel "Miggy
Sarah Geronimo as Adelaida "Laida"


punye lah kuat penangan cite ni,sampai ousmate i letak nama kura-kura
dye yg baru dye bli as a MACOY & MACONI
heeee~suweet.

ada lagik 1 cite,baru je tgk td,
"close to u"
nice gak.seday,pelakon laki stay sama.
but da part yg tak best tu,tyme last ending,si laki-laki ni pujuk gurl ni.
then afta dh baek,biasa lah,last adegan.
pasti kena comolot kan.haih~walaupon di XXX kan.but leh nmpak lagik kot.
kalo budak-budak tgk malu laaaaa.hmmmm.
lagik pon kan,mst best jd laki tu kan,sume pelakon pompuan dye dpt comolot.
dasssshatttttttt! hahahaha.

drive speed,speeding,laju.

Assalammualaikum.
weehuuu~last friday blk epoh lagik,dasat eh.
2 minggu berturut-turut balik epoh.minggu neyh mao blk lagik.
tp nk g KL tower.hmm cane eh. =(
blk jumaat ritu i drive.for da 2nd tyme,bapak mengantuk.mmg dasat giler ah.
akibat dr mengantuk yang teramat sangat tu,i speeding & speeding & speeding lagik.
hahahaha.da result,just 2jam dh smpai epoh.
then mcm bese,kena warn dgn syg, "kena speedtrack padan muke katanya".
ahahahaha.aah kan,takottttt~ tp nk wat cane,bukan salah saye,sape suh meter tu wat byk2,
lain kali buat lah sampai 120km/j je.heee~


blk jumaat lepas act sbb nk attend a.hadi wedding,my cousin.
mlm jumaat tu kononnya janji ngan mak lepas subuh nk bangun.
last2 lebuhhhhh,kul 7 baru mangun.apa lagik,melompat la.
mangun,siap-siap,siap dgn kelam kabutnya.nasib i still vouge.haih~
hahahahah jgn mareeeeeee.
before meneruskan perjalanan,haruslah breakfast lulu.
barulah hati kenyang,perut pon senang.haih~pehal pelik je bunyi.
owh terbalik lak,korg betol kan lah sendiri eh.malas nk tekan backspace tu.ngeee~
we just tapau mcD breakfast,bese lah,mesti kena suh org rajin g bli kan.
driver kena rest jeee.
evand zahari,lil bro
tunggu my uncle kt blkg,snap dulu.papa knp mcm polis je tu.hee
afta makan-makan,kami pon bertolak.
papa,i n my uncle.konvoi.3 kete je pon.
lebih dr 1,so leh lah di anggap konvoi kan.hehehe.
di awal konvoi (cewahh ayat) uncle i nampak nya berada dihadapan.
akan tetapitapi selepas beberapa km,
papa start memotong,then diikuti dengan anak nya ini.
hee~tak terpisah pon ikatan papa n anaknya ini even di atas jalan raya.
papa speed aku pon speed,papa slow aku pon slow.cehhh~
dan akhirnya 30minit je kami sampai sungkai,prestasi yg hebat,
bagus safura,gud job done.
kena saman padan muka kamu yek.
afta sampai-sampai salam salam,borak-borak,snap-snap,makan-makan.

  

hehe,da part yg paling best,i n my kak ana jd flower gurl blk.hehe.
kena bg bunga telur,teringat zaman kami kecik-kecik dulu,
mmg muka kami lah yg kena bg bunga telur kalo ada kenduri.
yelah,kami je yg ada.n setelah sekian lama tak bg bunga telur,
kali ni kami mengambil semula kerjaya kami.
kahkahkah.k.ana jahat,buli budak-budak,tak nk bg coklat kt budak yg mukanya kerek.
haha.tp mmg betol pon,ada sorg budak tu,muka kerek giler,
tgk kami mcm nk mkn.tau lah kami hawt.
hahahah,aah mmg hawt pon,sbb cuaca amatlah panas ye tuan-tuan dan puan-puan.
dan syukur jugak tak hujan.
handmade choc.
afta mkn-mkn,i pon blk dulu lah coz nk jumpa my mak andam.
book dye awal-awal.takot nt kena makeup sendiri tyme kawen.heeee~
but sblm nk gerak tu kena warn ag ngan uncle i,
"jgn drive laju-laju,mak ani bwk 130,kamu bwk bp ntah,sedar2 dh ilang"
hahahaha.bese lah,drifter terhebat di abad ini lah katakan.
heee~sempat aje.
sunday-sunday,love sunday,dating-mating,tak de lah dating mana sgt pon.
just g yik fong ngan syg n my lil bro,dye nk ganti psp dye yg rosak.
survey pny survey dibelinya psp go.
hmm nak pinjam bley x?
nggeeee~
syg pon sebok jugak nk bli PS3.
PS2 tu mcm mana?haih~ membazir.
jual lah eh,leh bli netbook i plak.leh eh,leh eh syg.plisssshhhhh.
=)

blackie,blackest,blackout.

now blackout,i baru saje-saje mao updateblog bout last weekend.
ngah tunggu all picca upload,tiba-tiba "pop"
blank.hitam.dark.
oh my GOD.
blackout sudah.eeuuuuwwww i tak mandi lagik.
macam mana ni,
ptot lah td masa sampai-sampai umah,
feeling ni kata nk gosok baju cepat-cepat n nk mandi cepat-cepat.
rupanya nk blackout.knp tak nk gtau awal-awal?
haih~my instinc always right huh! biasalah kan libra girl.
hehehe sempat lagik nk angkat bakul.pap! tepok tadi sendirik.
padan muka.
then msg-msg syg,syg kata g mandik cepat.then go mandi.
wif open door,i mandik.hahaha tp tu pon gelap lagik.apa lagik.
mandi dgn super super laju lah.ohhh noooo.cant see sabun,ubat gg,berus gg,
kalo salah amik mmg nasib lah td.mana lah tau tibe-tibe amik pencuci muka letak kt berus gg ke.
tak ke naye aku.damn! hate blckout.
TNB,puhlezzz cepat lah fix current blk.

02 March 2011

ketiak BASAH.

Assalammualaikum.
actually td masa borak-borak ngan housemate i,
kami terbukak lah cite bout ketiak basah ni.hehehe.funny huh!
then i pon bukak lah cite yg i pnh tgk scha al-yahya ni dlm 1 magazine 
pose cantek dh,but ketiak fail,basah kot.
actually ramai yg ada kelemahan tu.
bukan dorg yg mintak kan.tp nk buat cane.
dh hormon cm tu.
lucky i tak lah dpt prob tu.syukran~
if kite ada problem lain like,jerawat ke,eye bag ke,
parut ke,leh gak nk hide2.
but bile bab ketiak basah ni,cane nk hide kan,
benda tu dh terang tang tang nmpk jelas.
i pon tak pasti samada benda ni leh dirawat ke tak.
then td masa google-google rupanya artis pujaan i,
FAZURA pon ada that prob.
ouchhhh~tp takpe fazura.i ttp syg u.muahhhkksss.
ttttttteeeeetttttttt.

fazura.
mangsa.



FAKTA: Masalah peluh berlebihan:
  • -Ketiak serta kaki adalah bahagian menjadi tumpuan pengeluaran bau. Ini kerana kelenjar peluh yang dihasilkan pada bahagian berkenaan bukan saja aktif sebaliknya bahagian itu lebih terlindung menyebabkan pengaliran udara di kawasannya lebih sukar.
  • -Kelembapan mengundang pembiakan bakteria dengan lebih aktif dan bau busuk itu sebenarnya berpunca daripada bahan buangan yang dihasil oleh bakteria berkenaan.
  • -Perpeluhan pula berlaku disebabkan struktur kecil di dalam kulit yang dikenali sebagai kelenjar peluh.
  • -Kulit mengandungi tiga kelenjar iaitu kelenjar ‘eccrine’, ‘apocrine’ dan ‘sebaceous’.
  • -Kelenjar ‘eccrine’ mengeluarkan cecair iaitu 99 peratus air yang menyebabkan basah di bahagian ketiak sementara kelenjar ‘apocrine’ pula mengeluarkan lelehan yang mana bakteria akan memecahkan lelehan yang mengundang aroma kurang menyenangkan.
  • -Bagaimanapun ini bukan masalah individu, sebaliknya selebriti tidak terkecuali apabila sebuah akhbar melaporkan penyanyi pop Amerika Syarikat, Britney Spears pernah dilaporkan mempunyai kaki berbau. Keadaan itu menyebabkan semua penumpang dalam pesawat yang dinaikinya menutup hidung dan mengomel sesama sendiri sebaik saja dia menanggalkan kasut. Bau kakinya amat busuk sehingga menyebabkan penumpang lain tidak selesa dan seorang pramugari terpaksa meminta Britney memakai semula kasutnya.
p/s : terima kelebihan n kekurangan masing-masing.nobody perfect.

kisah seram SHAH ALAM.

afta i baca,rasa mcm tak salah nk kongsi ngan org lain gak kan,sbb agak popular cite ni now kat fb.
i baca gelak ada,seram pon ada,bulu roma naik taw.seyes.tak caye.try baca eh.layannnnnnnnnnnnnn~

'9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la]. 


Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada. 

Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....[?] 
Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya... 
Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas. 

Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea . Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first kena. 

Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi org flush jamban lg.... Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket [mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm. Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot. 

Mlm tu kitorg kna lg teruk. 

Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki auk sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2 ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute dlm bilik? Ahh suda... 
Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what? ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau hapak+hanyir yg sgt2 kuat. 

Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg pon kejutkan ak....taik betol diorg ni. 

Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau. Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n kunci motor. 
Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu, Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran hakim!!!!   


Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12 lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+ koyak2+ rambut panjang. Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik jek xpatah. 

Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah! Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita. 

Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru betol.....kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil. 

Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu. Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain. Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak. 

Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. Korang tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon antara kitorg brckp....smp subuh!! 

Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat berdebar-debar.Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni, memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi. Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah. Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call, katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya. Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden? 

Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah, takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg kuat ckp yg hal ni x abis lg. 

Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah. Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah alam. 

Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe. Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2 naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50 jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss...... 

Aku demam 3 hari. 

Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang. 

Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn. Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi. Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x? 

Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin, kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe, kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu.. 

Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn ingat ko smp bebila...al-fatihah ..'
 
 
sangat kejam kan tuan rumah.hanya 50rm sgup tgk 2 nyawa melayang.sabooo jelah.

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com