Image and video hosting by TinyPic

29 April 2011

awesomeness Kate Wedding Dress









speechless tgk dress kate.sgt cantek n simple.
makeup pun simple.auuuucchhhh,like it so much.
beckham n victoria pon dtg kau.best nya.
beckham so handsome oke!

CUTI berBLOG

its FRIDAY yaw.balek kg.heee.but its raining today. =( bile i nk balek ipoh,drive sendiri mst hujan.dr mlm td hujan.pg ni pun hujan.tapi takpe lah.hujan rahmat,biarlah hujan menemani pejalanan i.pepagi td my mom call masa ngah drive. " ra,kat mana?hujan ke?sini hujan je" "balek elokelok,drive elokelok," hmm thanks mak,see u jap g.miss u so much.miss my papa too,adik i siap bgtau lagik td. "kakak papa suh banje kfc mlm ni." aiyakkk papa lah banje.ngeee~ tak sabar rasanya.but tak elok excited sgt kan. oke chill~ i ok je.biasa biasa je.hehe. hopefully i selamat sampai ipoh jap lagik.amin.


hee~yg kelakar nya.today,sepanjang perjalanan,i saw ramai yg heret beg roda tu,so maknanya ramai lah yg balek kg rini eh.yelah isnin cuti kan.sape nk tumpang balek ipoh calling calling lah eh. teeeeeettttttt.happy holiday oulssss.miss me ya.i maybe akan bercuti update blog.ngeh3.
chill~
 

sazzy Falak dh berSALIN

wahhhhh sungguh teruja,eh eh i pulak yg teruja
yelah actor & actress favorite i kan 2 2 ni.
yeay sazzy falak dh selamat bersalin baby kembar gurl.
lepas 4 tahun dorg tunggu lastlast dpt baby kembar.
huaaaaa rezeki Allah kan.sume tak leh jangka.
wahhh see the nama. nama ala ala bunga lagik tu kan.

Iman Lilly andTiara Rose

neway,congrats to both of you ya. =)

bile angkat SUMPAH jd trend

ntah lah kan,tak faham.angkat sumpah dh jadi mcm mainan.
sket sket nk angkat sumpah.i pon tak faham knp.
yg sorg nk angkat sumpah,yg sorg tak nk.
tak faham lah.i tak menyokong manamana pihak.
here i just want to say that,tak semestinya yg
angkat sumpah tu tak salah,dan tak jugak org yg tak angkat
sumpah tu salah.dan juga sebaliknya.
dunia akhir zaman kan.semua nya dah tunggang terbalik dh pon.

“Saya berani bersumpah pelaku tersebut (lelaki dalam video seks yang didedahkannya bersama rakan) adalah Datuk Seri Anwar Ibrahim (Ketua Pembangkang) kerana saya sendiri berada di lokasi itu dan dalam paparan video berkenaan."

"Saya juga ingin mempelawa semua pihak yang meragui kebenaran ini untuk turut hadir menyaksikan upacara berkenaan kerana kami, Datuk Trio bertanggungjawab sepenuhnya atas pendedahan ini dan demi Allah Yang Maha Mengetahui, tindakan diambil ini semata-mata bertujuan menzahirkan kebenaran."

kalau ye nk mengangkat sumpah.knp kena pelawa semua org?
i dont know what peep out there think bout this case.
but for me,im really upset and bile lah nk berakhir kes ni.
sgt tak larat nk dgr propapropa.even sume ni tak de kena
mengena dgn hidup i,but our country.tak faham!

sumber : metro

PEREMPUAN AND COMPLICATED

entry ni bukan entry utk menjatuhkan kaum wanita.
just luahan hati tentang diri sendiri.maybe agak panjang.
feel free to read.


sometimes i tak faham dengan perasaan i.
(adakah anda pon rs mcm saye?)
knp eh.i selalu tny kenapa.kenapa.kenapa.
kenapa perempuan selalu berfikir tentang perkara yg bukanbukan.
situation : 
bila L (boyfie,tunang,suami) tanya manyakmanyak.kite rimas.
tak suke,rasa terkonkong,bile tak tanya,kite rasa mcm dorg tak take care kite.


bile L tanya,dh makan ke?dh minum ke?sihat ke?
kite jawap 
: mesti lah dh makan,takkan tak makan.nanti lapar.
: ish~ mesti lah sihat,kalo tak sihat cane nk jawap fon.
tu pon nk tanya ke! (nada marah) cube tanya soalan mencabar sket.
like soalan kimia ke,fizik ke,haih.but bile dorg tny kite jawap,
: u ni knp?giler ke hape tny soalan cm tu.


tapi bile L tak tanya,kite mst fikir dlm hati.tu mst dh tak ingat kat kite lah tu.
tak tanya pon dh makan ke,minum ke,sihat ke.haih~


bile dye tanya.pakai baju apa rini? then kite jawap 
: ish~ takkan tu pon nk tanya.
seluar dalam,baju dalam tak nk tanya ke?
tapi bile dorg tak tanya,kite plak sibuk pk." U ni,tak nk pon tanya
i pakai baju apa rini taw" menyampah.


woooooooooooooooooiiiiiiiiii aku sepak ko kang nk x?
tapi tu lah kite.kite.kite.PEREMPUAN.


knp eh?knp kite kena menyusahkan diri sendiri.
sedangkan L pk dye tak nk
menyusah kan kite.once kite dh tak suke,dye tak nk tanya dh,
but bile dye tak tanya.
kite lak pk dye dh tak syg kite.sdg kan dye dh berusaha bersusah payah nk jaga hati kite.
nk jaga kite.


apa yg kite nk,sume ditunaikan.even lambat and cepat je.
bile dh dpt rasa mcm hepy giler.
but kite,knp sket pon payah sgt nk paham dorg.bile dorg duk umah je main game.
kite risau yg L kite ni kena pulau ke,tak de kwn ke,tak ikuti perkembangan dunia ke.
but bile dye dh kua.jumpa kwn kwn dye.kite pulak risau.
mst nk tny kua ngn sape.
bape org,lepak mana,minum apa.yg penting soalan utama "PEREMPUAN ADA X?"
WTFish.kalau lah kite syg dye,n trust dye.
kite mungkin takkan tny soalan tu.
but tak boleh.mesti nk tny,mst nk tau.


bile nk datang bulan lak.mesti nk mengamuk tak tentu pasal.
kadangkadang L ni tak buat salah pon,
tapi knp kite nk marah marah dye.
org lain tak de lak kite marah.but dorg lak yg kite jd kan sasaran.
apa lah perasaan L masa tu kan? pernah x korg terfikir?
tapi dye tak marah pon kite balik,dye diam je.dye suh kite tenang,rehat,tido.
seday sgt rasa masa tu.L memang memahami.
tapi bile dorg demam,sakit,
nk manjamanja.ada ke kite layan dorg elokelok?kite cakap dorg mengada ngada lagik ada lah.
sian dorg kan.tapi dorg tak merungut pon.diam jugak.


bile kite g shoppink,kite tny L,"u cantek x baju ni,sesuai x?" "hmm cantek,ok"
"alaaaa u ni,jawap tak ikhlas taw." see,ble dorg puji,kite kata tak ikhlas.but bile dye kritik,kite ckp 
: "ala u ni,tak penah suke dgn apa yg i suke" alahai.cane eh.cane tu?


bile difikir,ditenung,direnungkan.
apa yg mereka lalukan semua adalah 
drpd refleksi dr diri kite sendiri.L lakukan semua utk kemudahan,kesenangan,keselesaan kite.
but kite tak penah fikir yg baikbaik.
apa yg dilakukan sume kite fikir belah yg -ve je.


itu lah kite.ke i je mcm tu.ngeh3.ntah lah.layan jelah.

28 April 2011

Aaron Aziz sekatil dgn Maya Karin?



actually ni sedutan dlm movie OMBAK RINDU.
dr pengarah Lagenda Budak Setan tu.
i g tgk wayang kot cite tu. =)

dlm cite ni Maya Karin as a gurl yg innocent
and lisa lak jadi gurl yg ala ala ganaz gitu.
mcm terbalik lak watak dorg ni kan.
but myb lisa nak try somthing new.busan kot bwk
watak baik je.i ada baca novel ni.but dh tak ingat sgt.
rasa mcm nk g tgk jugak cite ni.tp kalo tak best.
i bako wayang tu.ngeh3.
sume nk main bako bako je ni knp ntah la.

btw nk komen piccy Aaron n Maya tu.
hmm selumber giler dorg kan.
wife aaron tak jeles ke eh?dlm piccy tu jelas
kot bdn dorg mcm bersentuhan.hmm if i
tak tau lah cane.mst dh jeles giler dh kot.
patut lah tunang i bukan artis kan.
if not mau ada yg perang kat set kang. heee~
yelah.dunia hiburan skng kan.no limit.
kalo ada limit filem tak laku lak.
so chill~tepuk dada tny selera eh.

JENIS BLOG yg i TAKKAN SINGGAH buat kali KEDUA & KETIGA


  • blog yg mempunyai FONT yg mengusik hati nurani ( berpintal-pintal mcm font dlm kad kawen tu
  • FONT yg KECIK giler
  • FONT yg berkalerkaler mcm PELANGI
  • blog yg ada LAGU background yg HARDCORE.aduhhh sakit telinga ( thnks jugak to yein my fren.dulu dye penah tegur i pasal i buh lagu kt blog,dye kata kdg2 org tak suke bile kite buh lagu,sbb ble dorg BW.dorg pasang MP3 dorg.then clash ngan MP3 kite.so dorg takkan singgah lame.betol nasihat tu.thnks yein)
  • blog yg byk sgt gadget,sampai hang PC or LAPPY bile bukak blog kau.
  • blog entry nya merepekrepek.i tak cakap sume entry i bagus. but if setiap entry dye just tulis "bosan lah,tak tau nk tulis apa,saje je.heee~" takpon "i mkn nasi ayam je lunch td,then ada piccy nasi ayam."haih.sabo jelah.
  • blog yg memaksa-maksa i follow dorg blk.i will follow them if blog dorg best.tp kalo byk sgt gadget mcm xbest lah nk masuk.
moral of da story,kebanyakan blog yg i follow sume best.kecuali blog yg tak dpt dikesan di mana link nya.



blog sesumpah

kawan i pagi pagi td dh buat i gelak besar.hehehe.
pas i post entry pagi td kat FB,fren i ni komen lah.

"weh, background blog ko mang auto tuka2 kaler ke?"

lol...tkejot den...sbb after sminggu aku tgk die tuka...ingtkan ko pilih design camtu, ahaks~~ tp nice, slalu tuka2 kaler :)"

yein,u make me smile lah pagipagie.
+ mood i sangat lah baik pagie ni.sbb today is khamis.
sok nak balik epoh.sgt suke yawwww!

actually i ni tak boleh stick ngan 1 benda,tak leh tgk benda
same je.mesti nk tukartukar.mcm dekat rumah i,
bile dh bosan,i akan ubah rumah,
jap jap TV depan pintu,jap jap
TV blakang pintu,jap jap almari kat tengah,
jap jap kat blakang.mcm tu jugak bilik. =)
dan mcm tu jugak lah blog i.

jap side bar kiri,jap kanan.sila lah pening bila
singgah blog ni yek.heeeee~
but i suke lah,tak tau knp.mmg suke berubah ubah.
kalo stick ngan benda tu sangat lah bosan.
mcm tak de kemajuan lak rasa.*poyos.
chill~

jom singgah blog member i neyh. yein


dah follow ke belum eh?

go to blog sesape
click FOLLOW
then dye kua mcm piccy bawah ni.
click GOOGLE

masuk password.

ATTENTION BLOGGER,kalau mahu blog anda di follow balek!

sambungan entry lepas =)
entry ni jugak adalah peringatan kepada i.
ada yg i cek.blog i ada jugak yg tak keluar link.
lepas i tukar piccy kat google.link i pon tak keluar.
dye jd mcm piccy kat atas ni.grrrrrr geram.

so bro ujang dh bg i tutorial mcm mana nk kasik
profile kite kuar link utk senang org follow balik.

 mcm piccy kat atas ni,kan ada link kan.senang org nk view
blog kite balek kan.setengah blogger tak perasan akan hal ni.
mcm i jugak =) selalu merungut pasal blog org.
blog sendiri tak sedar.dushhhhh! tombok pp sendiri.

* korg g kat blog yg korg follow.
* cari nama korg (reti kan??)kalau xreti click SINI
* dh jumpa nama korg mcm piccy bwh ni.
* click option
*then keluar mcm piccy bawah ni.
*then korg click change 
* pilih BLOGGER
*bila korg click kt blogger,automatik dye akan kua blog korg



* taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.done.kan kuar kan
link korg tu.senang dh org nk follow balek =)

untuk lihat version bro UJANG.SINI.

* nk senang lagik.edit kt setting korg =)

27 April 2011

sebab HARUS tonton Fast and the Furious 5

sebab ada THE ROCK
if u can smelllllllllllllllllllllllllllllllllllll.
what the ROCK is cooking
sambil kembang and kuncupkan idung
ngeh3~

ingat lagik dulu.suke sgt tgk WWF,sbb nk tgk THE ROCK.
suke giler kt dye.dgn kening ziana zain nya.
dgn hensem nye.eeeuuuwww tergoda.
pas tak de the rock i trus jd tak ske tgk WWF
lagipon dulu ada Triple H,ada Chaina,ada Rakeshi.
hehehe.kelakar kot.sanggup tidur lmbt.





mesti kena tgk cite ni.mustimusti.jom dating kt panggung eh.

mcm mana nk FOLLOW balik kalo mcm ni.


nampak kan piccy kt atas ni.
just nk mintak pendapat blogger blogger lain.
if kite nk follow blogger yg follow kite ni kan,
kite click kt piccy dye,kua mcm diATAS ni.
mcm mana kite nk cr link dye if dye tak tinggal jejak eh?
hmm dh lame dh i cr solution dye.but tak jumpe lah.
dh blurrr dh ni.

i MENGANDUNG. OMG!

bangun bangun pg td,i cuba ingat balik apa yg i mimpi.
tp mimpi tu mmg jelas sgt.then masa mandi i cube ingat blk.
masa ngah drive pon im trying to catch blk mimpi tu.
tapi tak dapat gak =(
*biasa lah,bile kita nk ingat something mst tak leh kan.
bile tak nk ingat senang je dtg.

so td masa ngah leka leka buat kerja baru teringat.
i mimpi i PREGNANT mlm td.
ouh~ni bukan cerita sbb i gatal eh,
i pon tak tau knp leh mimpi cm tu.
agak manyak kali gak mimpi cm tu.

td disebabkan nk tau sgt maksudnya.
i tanya kat kat boyfie kesayangan i,biasalah,
abe GOOGLE.dye kata cm ni taw.

  wow,nasib tafsirnya meng"hepy"kan i.
Alhamdulillah,maksudnya kite murah rezeki.
ada rezeki yg datang dr sumber yg kite pon tak jangka.
amin~ doa ku termakbul.

1 DUNIA GILA

giler lah.sampai masuk paper game ni.
satu DUNIA GILA?tp knp i x giler pon.
knp i ok je?lexxxx je knp eh?
sbb nya i x main pon lagik game ni.
huh! bengang tol.ritu download,
tp corrupt lak.so tak dpt lah nk main.
so i jd org yg paling ketinggalan zaman sbb
tak main lagi game yg tgh digilai oleh seluruh dunia.

grrrrrrrrrr tak kira.jap lagik nk donlot lagik!
nk jadik giler gakkkkk.
chill~

26 April 2011

so BANGGA lah REMY ISHAK nanges sbb ko!

nk marah ni nk marah. knp Remy Ishak nanges ni.
haih~ sape buat dye.meh nk tombok pp.
 Alyah lah punye pasal ni.smpai nanges abe Remy i taw.
ngeeeee. *poyos.tombok pp sendirik

actually i tgk vid lagu baru Alyah,
KISAH HATI
ada Remy ishak.awalawal ag dh tgk dye nanges.
merahmerah mata dye,seday i.huaaaaa.
besh gak lagu Alyah baru ni.haaaaaaa!
boleh pon bwk lagu cm ni.tak payah pon tiru 
LADY GAGA.
oke je.suke lagik Alyah mcm ni.
kalo mcm lagu KAU BISU tu.bencik nengoknya

tapi dlm video clip terbaru Alyah tu,knp abe Remy
pelok Alyah tak lepas.JELES taw!
mencik.abe remy.kite PUTUS!

meh layan video.sape tak ske lagu melayu
yg lelehleleh jgn dgr taw. =)

thumbs up!
nak pakai dress merah n munge mrah beso mcm ALyah moleh?

pinkissshhh dream car

 comelsss an an.ada telinga cmtu.
 if kete mcm ni mst nk berebut ngan kucing blakang umah,
sbb ni dorg ngan kenderaan awam dorg.namau lah.
 perlu ke buat rambut cm ni bile naik kete pink?
*i dont think so =P
 ni PARIS HILTON pyn kete taw!
 nakkkkkk niiiiiiiiiiiiiiii!

 eeeiiiii najis.

 agak agak Ashraf Muslim akan berpaling tadah tak if
 i bwk kete ni jumpa dye.
teeeeeeeeeeeeeeeeetttttttttttttttttttttt.
 khas utk maksu ku.
haaaaaaaa,yg ni namau taw.HARAM.
t harihari kena samak nt.namau namau.

Tunang pon ada VIDEO? *Ashraf Muslim

selalu kite tgk kenduri kawen,sanding and nikah je ada
video kan,but ashraf muslim bertunang je pon ada vid.
hebakkkkkkkkkkkkkk!

kalau video yg CST buat mmg hebak lah kan.
mmg awesome,but even duration dye 5minit,
korg tau x harge dye bape.fuhhhhhh~
kalau tak beriban jgn sembang lah kan.

takpelah kan Ashraf Muslim kaye,leh lah bervideo bagai.
even tunang je kan.nikah cane lah kan.tapi nikah
kata nya kat mekah nt kan,pada 1 syawal.
kalo i ni,nikah nt pon tak sanggup nk buat video.
rasa mcm mahal giler n tak berbaloi.
baik amik photoshoot je.ada album ag besh.

hepy nya!
nak tgk video tunang dye yg awesome tu?

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com