28 April 2011

ATTENTION BLOGGER,kalau mahu blog anda di follow balek!

sambungan entry lepas =)
entry ni jugak adalah peringatan kepada i.
ada yg i cek.blog i ada jugak yg tak keluar link.
lepas i tukar piccy kat google.link i pon tak keluar.
dye jd mcm piccy kat atas ni.grrrrrr geram.

so bro ujang dh bg i tutorial mcm mana nk kasik
profile kite kuar link utk senang org follow balik.

 mcm piccy kat atas ni,kan ada link kan.senang org nk view
blog kite balek kan.setengah blogger tak perasan akan hal ni.
mcm i jugak =) selalu merungut pasal blog org.
blog sendiri tak sedar.dushhhhh! tombok pp sendiri.

* korg g kat blog yg korg follow.
* cari nama korg (reti kan??)kalau xreti click SINI
* dh jumpa nama korg mcm piccy bwh ni.
* click option
*then keluar mcm piccy bawah ni.
*then korg click change 
* pilih BLOGGER
*bila korg click kt blogger,automatik dye akan kua blog korg



* taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.done.kan kuar kan
link korg tu.senang dh org nk follow balek =)

untuk lihat version bro UJANG.SINI.

* nk senang lagik.edit kt setting korg =)

11 comments:

OreO HitaM said...

Thanks for sharing..kadang tuh nak p blog depa tak buleh sebab ni la..

Syuxer said...

nice info..kalau semua orang macam rara,alangkah bestnya kan..nk jejak balik pun senang..komen pun senang...:)

mOoN said...

betul2...kena buat macam ni...ada yg dah follow but x tggl jejak dah tu refer profile pun xde link...susah ar nak follow balik...silap2 dia kata kite sombong pulak...

nice one yunk... :)

kucarkacir said...

tp kan..
ade setengah org tu...
die tak tahu yang die ade link ke x..
tu yg bile kita nak follow balik..
jadi susah. hehehe

SANDRA AZWAN said...

Hi, ramai yang tak beri perhatian pasal bende nie....nanti cakap kita sombong la, berlagak la..padahal blogger itu sendiri yang silap!;-)
Ini pada masa yang sama 'menyenangkan' blogger yang anda follow itu, untuk follow anda balik......bagus entry nie...

mykhalis said...

khalis rasa khalispunya ok kot..hehe

salwaabubakar said...

boleh tak nak tanya, macam mana nak delete link tu pulak eh? kalau ada blog yang kte dah dlete.

kid said...

tutorial ni memang berguna memandangkan aku baru tukar profile.terimakasih.

Cinta Boolat said...

cik puan rara i buat x mau la...mcm mana

mama leen said...

rara.. tak retiiiiii....

Siti Ayu Faridah Ramli said...

tq 4 d info.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...