Image and video hosting by TinyPic

19 April 2011

JANGAN minum air DALAM BOTOL (FOR WOMAN)

mungkin ramai yang dh tau,but i rasa ramai jugak yg tak tau lagik ni.just nk berkongsikongsi.dulu pnh jugak my GF nk minum air dlm botol yg dah lama i tinggal dlm kete.i marah dye minum.then dye tnya knp.so i rasa mmg ramai yang tak tau lagik.bagi wanitawanita & lelakilelaki.sila take note. 

JANGAN BERI KWN,OR 
ISTERI MINUM AIR DIDALAM 
BOTOL PLASTIK YG DH LAMA 
DITINGGAL KAN DLM KERETA. 
(even dh seharian dlm kereta pon kalau boleh sila elakkan)

MERBAHAYA oke!
ianya adalah peyebab utama 
kanser PAYUDARA.

"Doktor berkata bahwa hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol
memiliki bahan kimia tertentu yang dapat menyebabkan kanser payudara. Jadi tolong
berhati-hatilah dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan
di dalam Kereta"

so lepas ni,sila sila lah elakkan.even dahaga sgt pon sila elakkan.mmg kadangkadang kita just take it easy. "ala takkan minum skali dh kena" but ingat,benda kalau nk jd,dye tak kira sekali atau 2 kali.i sendiri dh displinkan diri.tak minum air dlm botol yg dh ditinggal lama dlm kereta.dulu mmg sllu sgt.sbb spare dlm kereta kalau dahaga masa drive.

even LELAKI pon i think jgn lah minum jugak.utk kesihatan.lelaki pon boleh kena barah payudara.jgn ingat tak boleh kena ya.

chill~


bukan dlm botol yg ni taw!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

  1. huwah. baru tau. thanx for the info.

    ReplyDelete
  2. yup memang betul tu yunk..botol kalau dah di guna jgn dipakai berulang kali..memang ade kimia..

    Jemputan majlis perkahwinan

    ReplyDelete
  3. cik azizah - hmm kan2.ada ramai yg agak tak tau gak.

    ReplyDelete
  4. betul la..
    botol plastik ni bahaya..
    lagi2 kalau kena haba..

    ReplyDelete
  5. diana-tu lah kna.b4 ni kite tak tau pon.dr kecik suke minum air yg mak simpan dlm kete tu.haih~

    ReplyDelete
  6. okayy , my male friend pernah buat bende ni .

    ReplyDelete
  7. fuh ramai x tahu nie .. huhuhuh seram akak ..
    thanx dikk 4 the great info :)

    ReplyDelete
  8. hmmm lagi satu mkn makanan dlm polisterin pun tkleh...so kesimpulannya...jgn minum air botol atau tapau makanan..kt masak n terus mkn! hehe

    ReplyDelete
  9. selalunya akak buat isi air kereta je bila dah terlupa nak bawak masuk rumah.

    ReplyDelete
  10. nice sharing dear..hehe..huwa..blog rara da comel da..ehhee..lagi best kalau buat pop up utk kotak komen ni tau babe..

    ReplyDelete
  11. k.eida - wc.pas ni jgn minum taw.

    cik aish-heheheheh jgn tapau.bwk pinggan trus.

    mie-hmm tau takp.ehehhe.

    ReplyDelete
  12. k.liza-hmm aah.tp kalo dh dibiar better jgn minum lah kak. bhaya kan.takut.

    mia-thnks dear.tu kasut kecik tepi tu ada.comei kn.

    ReplyDelete
  13. owh baru kita tau pasal ni..penah ari tuh kita minum..yakkhhh rasa lain benar..terus ludah balik minum tadi..patutla x sedap..hehhe..kena buang terus mana2 air botol dalam keta pasni..

    ReplyDelete
  14. syuxer-heheheh tulah kan.pas ni jgn minum dh taw.

    ReplyDelete
  15. alamak... cik rara,
    K.hani ada 2botol yg x bukak lagi dr 3 minggu lepas kottt (air free intel bagi.. ahak~~) \(^_*)/
    Hurm lepas nie alamat nyer buat basuh cermin kete aje la air tu...
    TQ..TQ for ur info

    ReplyDelete
  16. k.hani@ heheheheh yelah.buat basuh tayar je.hmm k.hani mmg suke minum air yg dlm kete kan.pas ni jgn buat dh.hehehe

    ReplyDelete
  17. eh yer ker.. nak share ngan kengkwn lah boleh?

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com