20 April 2011

lepas ni nampak manusia MATI tepi jalan pon jgn STOP

korg dgr HOT CHAT pg td? 
cara terbaru penyamun merompak mangsa.
actually kes ni dh lama dh jd.dr 2 tahun lepas lagik.
masa i keje kat INTEL dulu pon dh ramai yg 
cakapcakap bout kes ni.

PENYAMUN ni akan berbaring tepi jalan,
then bile ada org stop tgk dorg,
genggeng dorg ni pon akan dtg & merompak mangsa.
sgt kejam kan.sampai hati dorg.
kalau lah yg stop tu drh daging sndiri tu cane.
perangai kalo dh mcm Sy**t** tu kan.mmg mcm tu lah.
ada je idea nk merompak nk buat jahat.
mcm mana kalau ada mangsa yg betulbetul memerlukan bantuan.
tak ke pasalpasal org tu yg seksa.sbb penyamun ni.
habis 1 malaysia jd mangsa.

nak kata jgn stop pun susah.kadang kadang kita ni kesian.
biasa lah ayat praktikal org melayu
"ALA KESIAN LAAAAA"
tapi bile kite dh kena rompak.sape pulak nk kesian kt kite.
penah jugak sekali dulu masa i nk blk keje mlm.
ada motor n sorg mamat terbaring tepi jalan.
dlm hati ni mmg nk benti,
but kakak kakak kt tmpt keje dh pesan.
jgn berhenti.bia lah org lain tolong.nt takut jadi pape.
then i pon terus je.hati nk berenti.tp takut.dh lah masa tu xde org.

nk ikut instinct hati pon takut tak betol.
so,bg gurlss out there.elakkan lah berenti if jd bendabenda cm ni.
ingatan utk diri i sendiri jugak.bg guy pon better tak yah jugak.
dorg maybe ramai.then kalau kita sorgsorg lunyai gak
kalau kena belasah.

* NI LAH MALAYSIA SEKARANG.
NK TOLONG ORG PON RASA TAKUT.
nak chill ke cm ni?tak yah kot eh =)


4 comments:

*47!k@# said...

ha'ah!btul tu..err,,baby tu gmbr edit kot..betul ke mulut dy mcm tu??(=_=)"

*47!k@# said...

ha'ah..betul3..err,,mulut baby tu betul ke??ke edit??(=_=)"

rara pinkmafia said...

heheheheh ntah lah.edit kot.amik kt google je.hehehe

SANDRA AZWAN said...

Baby kecik tu arnab jadian ke? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...