Image and video hosting by TinyPic

21 April 2011

pakcik TEKSI kurang diajar

:edisi lepas geram I

ni kes masa otw blk keje td.
hujan mmg selebat lebatnya lah kan.
jgn sembang lah.dr dpn puspanita tu,
nk masuk loke yew tu mmg puaka jalannya.
jem nk mampos.tak paham i.dpn sek cina tu.
kalo ye pon nk amik anak,depan lah sikit,ni tak.
berpusupusu tgh jalan.bile ada polis jaga baru takut.
leh plak benti jauh.
balik ke cite td.dh lah i tunggu nk dekat 40MINIT
nk masuk jalan loke yew tu.ok fine!
lepas turn i nk masuk.i dh duk jalan yg paling betul dh.
kanan sekali.dh betol dh.dh lah mcm tak nampak sgt jalan.
sbb hujan mmg giler lebat kan.THEN! wif

selumber cucur badak & cucur kodok je pakcik TEKSI
ni menyelit sebelah i.tak nampak ke myvi i tu demok?
mulanya mmg tak nk bg jalan,tp lagik kite rapat.
lagik dye nk cucuk masuk.kurang hajar ke tak.
ce bgtau sket.then i DARINGGGGGGGGGGGGGGGGGGG je
pakcik tu lelama.tau takut.mmg tak pandang lah muka i kan.

tp dye tetap nk menyelit gak sbb kete dr arah depan dh hon hon dye.
arggggggggggggggggggghhhhhhhhhhh tersangat lah bengang kot.
i pon bg jugak lah masuk sblm kete i di henyak taxi dye.
tau lah dye tak syg taxi dye.tp i syg kot myvi i.
menitik peluh bayar tiap bulan.bukan free.

yg marah nye.tak leh ke tunggu jap.queue lah mcm org lain
jgn lah selfish.kalo org lain mcm i ni leh tunggu 40minit.
knp kau tak boleh.masuk ni bukan sekali dua i kena.
dh manyak kali kot.tu yg mcm dh tak boleh sabar sgt tu.
MELAYU tu MELAYU taw.kalo bangsa lain tu mmg kena lah.
tp kenapa sesame kite nk buat cm tu.
if i lah nmpak org nk masuk line.i siap bg lagik.
bukan nk tunjuk bagus.tp apa slh nya.
bukan monthly bertambah pon kalo bg org masuk line.


then belum cukup ngan yg tu.dh smpai turn i nk masuk simpang tu.
ada 1 lagik taxi putih ni dgn selumber kodok modok nya
dr lorong sblh,dye u Turn laju je sailang i.fuhhhhhhh~
mmg double berapi lepas tu.akibat tidak sanggup menahan
api kemarahan yg membuakbuak di dada ni.
tangan ni dgn pantasnya menekan HONNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!
hah! padan muka kau TAXI.benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
AKU BENCI TAXI & PEMANDUNYA YG TAK DE SIVIK.
arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

TOLONG LAH HORMAT PEMANDU LAIN!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. marah tu , haha , bese la , dekat tempat tu mmg jem trok tiap2 petang .. ni nak balik ke mane ni ? huhu

    ReplyDelete
  2. uish marah benar ni..haha pemandunya lelaki kan of cos...haa tu la pemandu lelaki..haha tibe tibe je condemn pemandu lelaki

    ReplyDelete
  3. mak aiiii mrh sgt la adeq sy ni... mesti meke die da btuka warma warni kn kn kn?????
    yunk pmandu taxi mmg suke tak dek sivik... tp bkn sume la... yg bkenan aje ler....

    ReplyDelete
  4. laaa.. kenapa blurkan plat number tuh..??

    ReplyDelete
  5. t.nizam- kalo hujan lagik lah.but kdg2 ok je,hmm tak paham tol.nk blk umah =)

    ReplyDelete
  6. cik aish-aah,kalau pemandu lelaki ni lah.TAXI lah.mmg terok lah.mmg tak de sivik.

    ReplyDelete
  7. k.aty-mmg marah sgt.mmg kebanyakannya mcm tu k.aty =( bencik kt dorg taw.

    ReplyDelete
  8. ayie-tak mo lah bg pakcik tu malu.hehehe.sian lak kt dye.

    ReplyDelete
  9. baru je berapa hari lepas ada van ni nk potong line berhenti betol2 kat tepi kete kitorg. time tu kitorg buka tingkap dan van tu pun sama, ape lagi perli2 la.. saje cakap kuat2 bg pakcik tu dgr.. pas tu pandai pulak pakcik tu mengalah.. geram dgn org yg pentingkan diri mcm ni..

    ReplyDelete
  10. jgn menci2 .. rugi la ...
    nnt depa senyum smpai telinge ...
    awk kendur aje muke ... kui3 ...
    kang jumpe taxi tuh lg ... sekeh laju2 taw ...
    lalalalalal

    ReplyDelete
  11. aisya- hmmm mmg pon.kdg2 dorg buat muka toya je kan.geram2...

    k.aty-hehehehe ala kalo kendur kite cucuk vit C hehehe

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com