22 April 2011

pakcik,kalau berani SOUND depan depan laaaa!

:edisi lepas geram II 

dalam entry lepas i dh cite kan yg 
bengang ngan pakcik TAXI kan.
ni kes lepas sampai sampai umah pulak.
ada pulak sorg pakcik ni kasik i panassssss.
bile hujan,mst stuck kan.mst sampai umah lambat kan.
so park mmg tak de lah.

ada lah 1 parking ni kosong.i dh try dh masuk.
ikot bontot tak muat,ikot kepala pon xmuat.
yelah,myvi kan demok.so payah lah.kang pakse2 
kang bergesel plak ngan kete lain.
1 hal plak kang.then i park lah depan umah sorg pakcik ni.
umah dye ada lah tangga.
konon abes hebat lah tangga dye tu.
ngat kau sorg je boleh buat?huh!

i nampak pakcik tu ngah sidai kain dr mulamula i masuk parking.
i mmg dh malas park depan umah dye.but i have no choice.
sbb kalo park bawah pokok takut pokok tu tumbang.
sbb ramai akakakak kt situ pesan.jgn park bawah pokok.
so i park lah depan umah dye.

masa i keluar je kete.dye tak pulak marah.
diam je lah.mcm org bisu sidai baju.
tak dengar apa apa pon keluar dr mulut dye.
so i expect dye ok lah i park situ.
but,bile i nk belok je naik umah i,i dgr ada org jerit.

"woi! dh tau parking dpn umah org tak boleh ke belakang sket"

then bile i dgr je suara tu,i terus patah blk.

i said " sorry pakcik! apa? sy tak dengar pakcik ckp apa!"

muka pakcik tu mmg dh lain.mmg merah muka dye i tgk.
kau mmg silap org pakcik.if u think im not turn back n sound u.
u are totally wrong pakcik.ni safura oke!

then dye kata "owh tak,pakcik kata knp tak belakang sket,
knp dpn tangga.mcm mana org nk keluaar"

i said " dh tu knp dr td pakcik tak ckp?"
"knp bile sy dh jauh baru pakcik nk jerit2 tengking2?"
"kalau pakcik nk sy ubah sy boleh ubah,sekarang!
tak payah nk marah"

then i pon ubah kete kebelakang sket.
pas masuk kete i dgr dye pokpekpokpek.
dye ngat i tak dgr dye kata apa kot.siap ko.ko tunggu.
then dye ngah pokpek pokpek tu.i bukak tingkap.i kata.
"apa pakcik ckp?"

yg kelakarnya,dye trus diam n cakap."takde apa,
sy kata ok lah tu.cukup lah belakang cm tu"
i pon kua kete. "hah! cm ni ok x?" 
kalau pakcik nk sy ubah,pakcik ckp,
tak perlu nk tengkingtengking bile sy dh jauh,
sini tak de park.so kena park sini"

"sy tak tengking pon,sy tergur je"
"tu bukan tergur pakcik.tu marah!"
"eh tak lah,sy tak marah pon"
"ok lah kalo tak marah ye! sy mintak maaf lah,
time kasih lah ye"(dengan ayat sindiran)
 huh! padan muke.mmg merah padam muka pakcik tu.

mmg i angin giler.actually i bukan nk marah sgt.myb slh i,
sbb park dpn tangga umah dye.but knp masa i turun kete,
masa kunci2 tu dye tak ckp.knp bile dh jauh baru nk sound?
knp?tu ke melayu?mmg org muda kena hormat org tua,
but kalau yg tua tak tunjuk contoh cane?
ce bgtau.tu ke contoh yg pakcik tu tunjuk 
untuk menegur seseorg bile org buat salah?
cm tu ke?i mmg dissapointed sgt sgt.
 dh lah dgn kes taxi nya.smpai umah
kes pakcik ni pulak.dh lah baru blk keje.penat.
apa perasaan korg.hmm tu lah kan.
manusia.rambut sama hitam.hati lain lain.

myb pakcik tu ingat bile i dh jauh i takkan patah balik n takut kot,
sorry pakcik.wrong number k. bluweeeekkkkssss!

17 comments:

maria_m0hamadiah said...

hnila manusia; depan2 payah sikit. tapi kalau belakang2 laju jek. btw, i like the way u sound semula pakcik tu.:)

:) said...

garang .... anda mmg garang !!!
tp mmg el0k p0n pck tuh kena dgn anda dear ....
tak dek etika la 0rg tue cam tuh... ad0iiiiii~

rara pinkmafia said...

maria-mmg pon.i geram sgt.dh lah hujan.masalah dh jauh baru nk sound.mmg geram sgt2.

rara pinkmafia said...

k.aty-heheheheh garang kan.auuummmmmm.heheheh.

diana said...

dia mesti jenis yang suka ngata jiran kat belakang2..

mykhalis said...

wahahha..khalis rasa pakcik khalis ada cerita benda ni kat KHalis..adakah lelaki ini pakcik khalis??ooo..kutuk eeee..


takdela...kagum arr berani..hehe

Ardini Humaira said...

tumpang rasa hangin la ngan pakcik tu isk

Muhammad Burn said...

tbaik la... tp tak risau kete calar ke. huhu

*47!k@# said...

pakcik tu memang nk kene ni!sabo jela~(=_=)"

Miecyber said...

Sabarlah yer...Hehehe

Tips Elakkan Mabuk Darat

Syuxer said...

emmm..pakcik tuh berani kat belakang je..kat depan haramajadah penakut..emm anyway..garang gak ye rara ni..hehe

rara pinkmafia said...

diana - hmm tau takpe.ousmate i siap ckp lagik.nt dijaja lah cite nt tu.haih~ tu lah org melayu.

rara pinkmafia said...

bro khalis- heheheh owh pakcik khalish eh.ptt lah pon.hehehe. berani tu tak jugak.but kalau dh marah,mmg tak ingat apa dh.

rara pinkmafia said...

ardini - hehehe boleh2.jom tumpang nk?hehehe

rara pinkmafia said...

burn- risau gak.tp kalau calar mmg tau lah dye yg buat.bako umah dye,hehe

rara pinkmafia said...

snasha-heheheh sabo2.i lagik bngang ngn pakcik tu.

rara pinkmafia said...

syuxer- heheheheh agak la garang.dh pakcik tu cr pasal sape suh kan.hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...