29 April 2011

PEREMPUAN AND COMPLICATED

entry ni bukan entry utk menjatuhkan kaum wanita.
just luahan hati tentang diri sendiri.maybe agak panjang.
feel free to read.


sometimes i tak faham dengan perasaan i.
(adakah anda pon rs mcm saye?)
knp eh.i selalu tny kenapa.kenapa.kenapa.
kenapa perempuan selalu berfikir tentang perkara yg bukanbukan.
situation : 
bila L (boyfie,tunang,suami) tanya manyakmanyak.kite rimas.
tak suke,rasa terkonkong,bile tak tanya,kite rasa mcm dorg tak take care kite.


bile L tanya,dh makan ke?dh minum ke?sihat ke?
kite jawap 
: mesti lah dh makan,takkan tak makan.nanti lapar.
: ish~ mesti lah sihat,kalo tak sihat cane nk jawap fon.
tu pon nk tanya ke! (nada marah) cube tanya soalan mencabar sket.
like soalan kimia ke,fizik ke,haih.but bile dorg tny kite jawap,
: u ni knp?giler ke hape tny soalan cm tu.


tapi bile L tak tanya,kite mst fikir dlm hati.tu mst dh tak ingat kat kite lah tu.
tak tanya pon dh makan ke,minum ke,sihat ke.haih~


bile dye tanya.pakai baju apa rini? then kite jawap 
: ish~ takkan tu pon nk tanya.
seluar dalam,baju dalam tak nk tanya ke?
tapi bile dorg tak tanya,kite plak sibuk pk." U ni,tak nk pon tanya
i pakai baju apa rini taw" menyampah.


woooooooooooooooooiiiiiiiiii aku sepak ko kang nk x?
tapi tu lah kite.kite.kite.PEREMPUAN.


knp eh?knp kite kena menyusahkan diri sendiri.
sedangkan L pk dye tak nk
menyusah kan kite.once kite dh tak suke,dye tak nk tanya dh,
but bile dye tak tanya.
kite lak pk dye dh tak syg kite.sdg kan dye dh berusaha bersusah payah nk jaga hati kite.
nk jaga kite.


apa yg kite nk,sume ditunaikan.even lambat and cepat je.
bile dh dpt rasa mcm hepy giler.
but kite,knp sket pon payah sgt nk paham dorg.bile dorg duk umah je main game.
kite risau yg L kite ni kena pulau ke,tak de kwn ke,tak ikuti perkembangan dunia ke.
but bile dye dh kua.jumpa kwn kwn dye.kite pulak risau.
mst nk tny kua ngn sape.
bape org,lepak mana,minum apa.yg penting soalan utama "PEREMPUAN ADA X?"
WTFish.kalau lah kite syg dye,n trust dye.
kite mungkin takkan tny soalan tu.
but tak boleh.mesti nk tny,mst nk tau.


bile nk datang bulan lak.mesti nk mengamuk tak tentu pasal.
kadangkadang L ni tak buat salah pon,
tapi knp kite nk marah marah dye.
org lain tak de lak kite marah.but dorg lak yg kite jd kan sasaran.
apa lah perasaan L masa tu kan? pernah x korg terfikir?
tapi dye tak marah pon kite balik,dye diam je.dye suh kite tenang,rehat,tido.
seday sgt rasa masa tu.L memang memahami.
tapi bile dorg demam,sakit,
nk manjamanja.ada ke kite layan dorg elokelok?kite cakap dorg mengada ngada lagik ada lah.
sian dorg kan.tapi dorg tak merungut pon.diam jugak.


bile kite g shoppink,kite tny L,"u cantek x baju ni,sesuai x?" "hmm cantek,ok"
"alaaaa u ni,jawap tak ikhlas taw." see,ble dorg puji,kite kata tak ikhlas.but bile dye kritik,kite ckp 
: "ala u ni,tak penah suke dgn apa yg i suke" alahai.cane eh.cane tu?


bile difikir,ditenung,direnungkan.
apa yg mereka lalukan semua adalah 
drpd refleksi dr diri kite sendiri.L lakukan semua utk kemudahan,kesenangan,keselesaan kite.
but kite tak penah fikir yg baikbaik.
apa yg dilakukan sume kite fikir belah yg -ve je.


itu lah kite.ke i je mcm tu.ngeh3.ntah lah.layan jelah.

9 comments:

Cik Aish said...

sebab tu lelaki ramai cop kita ni kaum yang sangat komplikated. haha.

tapi kan aish ngaku aish penah rasa mcm tu dulu ngn bf dulu. bila dia tanya dah makn, rasa mcm boring je dgr soklan tu, tp bila dia tak tanya aish mula la pk bkn2..marah dia tk tke cre. haha..

kenapa ea..aish pun kdg2 pk gak kenapa pompuan mcm tu.. wawaawa

kucarkacir said...

perempuan sgt cerewet..hehehe..
saya pun perempuan jugak..

Heidi Shafiq said...

perempuan dijadikan bengkok.. sume tu mesti ade hikmah.. :)

Heidi Shafiq said...

perempuan diciptakan bengkok.. semua tu mesti ade hikmah.. :)

eLLa said...

rasenyer gurl mmg cmtu..hehe

Chybee said...

chybee mmg dah lama perasan pasal ni. hahaha...kadang2 rse kesian kt bf sendiri sbb ade gf mcm ni. serabut je

ღ p!nk veLvet ღ said...

pergh~ rase mcm kene lempangan sndiri pas baca entry ni, ahaks~ tp mmg sokong!!! *ttibe rase na mintk maaf kat bf* ahaks~

~sue~ said...

kak pura,
same goes like me.
bile nak period, mesti nak mengamuk tak tentu pasal. sampai aman kata, kamu ni mesti nak period nih. tu yg marah sangat tu.
part yg text tny dah makan ke belum tu, die selalu sangat tanya su. then, su ni jawab je xnak makan. xde duit. padahal tadi dah pulun makan. huhu..
its a normal things sis. sebab bile pompuan ni mrh, she needs an attention from him. org dah lame xjumpe aman, msg asyik nak mrh je. lmbt reply pun dah kne. ahhaa... sorry b.

Ardini Humaira said...

hehe uniknya perempuan :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...