25 April 2011

saye berSYUKUR jd KANAK KANAK zaman dulu

masa tgk buletin tv3 td,timbul rasa kesian kat kanak kanak
zaman sekarang,*dorg kesian ke kt diri dorg eh.
nk survey pon tak de budak depan umah ni.

yelah mana lah tak kesiannya,
segala cekedi cekedi,makanan ringan,
jerukjeruk yg berasakan cuka,
air bergas,sume dh tak leh jual.
di sekolah dh pas ni.sian kan dorg.
byg kan lah menu harian utk mkn masa rehat pon,
just berasakan sup n nasi goreng.
dekat luar sekolah pon diharamkan jual mknan ringan.

korg kesian x?korg bersyukur x jd kanak kanak
zaman dulu?* gaye sembang mcm dh hidup berabadabad 
lame dh.hee.i bersyukur sgt sgt,sbb dulu masa i 
kecik kecik sgt lah best,heaven,kat sekolah leh bli cekedi,
leh minum air gas,leh mkn naget harihari.
bestnya,g sekolah mkn nasi lemak,
mak i jual nasi lemak dulu,so hari hari i bwk nasi lemak,
kawan kawan pon sllu tempah,
nasi lemak my mom sgt fenomena.hee~
cikgu pon ada bli taw.jgn marahhhh.

but dulu mkn nasi lemak harihari pon tak de lah gemok.
ok je,i mcm kanak kanak normal gak.
i rasa punca kanakkanak zaman skng gemok sbb apa taw.
dulu,even kami mkn nasi lemak hari hari pon,kami bersukan,
pas rehat main galah panjang,
melompat lompat mcm berok main getah,(gurl lah)
main aci duduk,main cop tiang,main aci nyorok.
best giler kot.masuk kelas je berpeluh-peluh.
so lemak nasi lemak yg kami mkn tu dh terbakar lah kan.
betol x,logik x?

tak mcm budak skng,pas rehat mst mcm tak reti dh nk main
main benda tu,rasanya x kenal pon tak mainan tu,
pas rehat amik psp,main psp.tak pun bwh hp,
berFB guna hp.yelah,anak org kayessss.
tak pon g bilik komputer.

blik rumah pon dh tak main dh badminton ke,
rounders ke mcm kami dulu.balik pon main ps3.
main FB,ber blog.ada blog ke?heee~
haih ada taw.jgn buat main taw.
main farm ville tu dorg lagik hebat dr i taw.

hmm tu lah i kata i suke hepy n beruntung sgtsgt jd
kanak kanak zaman dulu.hmm xpenah kena sekat
nk mkn cekedi n nasi lemak harihari.
sape lah aku tanpa nasi lemak tiaptiap pagi.
heee~chill

3 comments:

GeminiGurlz said...

nasi lemak.. mmg sodap!!

Cik Aish said...

btul2...zaman kt dulu, best sgt. klu makan nasilemak ramai2, mmg sonok..tp tak lak obes time tu. hmmm.,..hehe

syaz@rozelt said...

btol2..setuju sangat..zaman kte kecik2 mmg sgt best!..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...