09 April 2011

. tips mengetatkan CINCIN (RING CLIP)

marimari cik adik cik akk cik abg.eh cik abg tak leh eh.wrong entry ni.
actually nk kongsi 1 menda yg agak ramai yg tak tau.
yeke ek.ke i sorg je yg tak tau.hmmm~
takpelah eh.abaikan.just nk kongsikongsi jek!

RING CLIP
ni lah dye eh!
i tau pon bile mak metua i call pagi-pagi ahad lepas.
katanya "nt kalo kua g kedai emas,then ckp kat dye,saya nk ring clip.
untuk ketatkan cincin"
oooo hehehe.baru tau.then yg penting tanya harga dulu.
mama kata alaaa 15rm jeeee!
owh so murah.so can cr hari tu jujak lah kan.
so dgn super excited nya sblm g jalan Tar singgah dulu kedai 
pakcik HABIB kat semua house tu.
i pon tny,kak ada ring clips x?utk ketatkan cincin tuuuuuu.
hehehe.bertanya mcm akk tu baru keje HABIB tu smlm je kan.
then akk tu kata.oooo ada.
i pon kata lah.nk tgk boleh.but akk tu mcm shock je. "hah! nk tgk"
eh eh bukan,sy nk bli lah,but nk tgk dulu cane"
eh akk ni,buatbuat tekejut lak.aku pang kang baru tau.hahaha.

then akk tu pon pny lah lame masuk dlm.naik sume cincin kt habib tu abes aku belek.
ntah celah mana ntah dye simpan menda alah tu yg lama sgt nk cr kan.
then akk tu pon kua bwk ring clips i.dye pon kata "hah cam ni lah"
ooooo cm ni.okok sy nk lah.pasang kt cincin ni. 
(cincin tunang yg dh longgar,kurus lah katakan) 
*bluweeekkksss,tampo pp sendiri.

akk tu pon tny,dik nk kaler apa???
eh leh pilih-pilih kaler ke.ngat ada kaler gold je.kalo leh pilih nk je tny,
kaler pink ada tak kak,tp riso kena hentak je ngan akk tu.
then aku pon tny,oooo ada kaler apa kak?
"kaler silver n gold"
jgn sebok nk mintak kaler lain.dye ada 2 kaler je k.heee~
ek eleh,akk ni tny nk kaler apa.mcm nk bgtau ada 10 kaler untuk dipilih je.
then i kata,nk kaler gold lah.
"bp harganya kak?"
nak tny jugak tu bape harganya.padahal dh tau kan.
mana lh tau tibetibe mahal lak.
"10rm je dik"
huh!10rm?mama kata 15rm.wow lagik murah.
rasa mcm nk bli 2 3 4 je.moleh tak.hahaha.sabo jelah.
okeng,jimat 5rm.mmg dasar kedekot.weekkkssss!

then dh ukur-ukur jari.i suitble ngn saiz 10,then kena tgu lak akk tu g adjust.
pny lah lame.naik kematu dh.bile akk tu kua,punya lah lega.but leh lak akk tu cr kami.
tak nmpak ke kami tercongok depan ni.adoiiiii~
mslh toi akk tu.takpe lah.yg penting cincin i muat di jari manis.ecehhh~

panjangnya melalut kan.moral of da story just sket je.nk bgtau.
sape yg rasa jari-jarinya dh kurus tu,then cincin pon dh longgar,leh lah cr ringclips ni.
so tak payah lah nk lilit-lilit benang kt cincin tu kan.sooo tak cantek bile org tgk.
bile pakai ring clips ni nmpak agak kemas sket lah. 
okeng dats all gurllsss.
chill~

6 comments:

Anonymous said...

ring clip tu ada jual kat habib je ke?

nia said...

alhamdulillah. terima kasih dengan tips ni ^^ macam tebeli tebesar :p malas p tukar. mane tau gumuk sikit ta payah pegi tukar lgi :) . bw and flw u

chek sue said...

wahhh~!tanx a lot!tak sangkah ada benda mcm tu.ni cncin ni mcm nk terkluar suda.harga brapa ya kmu beli??xkan nak tapok2kn..heee

sitisitu sanasini said...

alaa nak kirim bleh x,,hahhaha kat johor xjumpe pon ringclip huhuh

Sharifah Rafidah Sharifah said...

Salam..siapa nak beli ring clip boleh wassap sy ye 0102991652

Sharifah Rafidah Sharifah said...

Sy ada jual ring clip..boleh wassap sy 0102991652

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...