Image and video hosting by TinyPic

31 May 2011

Serina Chef Wan antara artis yg aktif

tahniah to serina for a 2nd baby.anak 1st dye baru je 8bulan lbh,dh preggy anak kedua eh.i baru je tgk anak 1st dye,korg nk tgk?g kat entry ni.heee.serina i rasa antara artis yg aktif preggy and tak merancang kot.dapat dapat lah.tak mcm artis lain yg merancang rancang.selain sharifah shahirah yg taiko tu.heee.
tak silap i anak dye dgn ijoy dh masuk 3 org kan.mmg produktif lah.
anak pun comels je sume.bagus dorg ni.terima pemberian Allah.
i pon nanti terima je,namau lah rancangrancang,ada rezki jalan je.buat apa nk rancang rancang,dh Allah nk bg,lagik pon my mom dh tak sabar nk cucu katanya.heee *gedik.
maybe if nk merancang pun utk anak ke 2 or 3 lah,
nanti kalau tak rancang pun payah jugak kan.
anak kecikkecik,nanti takut ada yg terabai or tak sempat nk uruskan mereka betulbetul.
p/s : tapi knp kite tgk org kaye mst anak sikit,but org yg susah ni mst anak ramai.perasan x?hmmmm.

singapore with LOVE pt.1

salam hello.ritu i g holiday ke singapore.sgt besh taw,
actually tu lah 1st tyme i smpai JB and g luar negara.
eceh.even singapore tu sblh je ngan jb,
but luar negara jugak kan.
heeee.poyos kan.bluwekkkkssssss.

JB.how jb?ok lah,i tak smpai lagik town dye.just stay kat the Zon hotel.and jalanjalan makan situ,nice jugak.mlm kami sampai tu,kami dinner kat SAYAM. i pon tak pasti knp nama dye SAYAM.
hehehe.nk kata nama tuan kedai,tapi apa ke peliknya nama.
maybe ada lah salasilah keluarga dye kan.biarlah,
janji besh makanan dye.hee~


sebelah sinun singapore.heee.dekat jeeeee.
1st thing pas smpai
heeeee.
fake.ahaks.love it.
next day i g mana?heeee.next entry.chill dude~

Shah Jaszle and video klip terlampau

errrrrrr i rasa mcm dh terlambat nk post video klip ni n memperkatakan bout hal ni.but tak kire.nk jugak berkatakata.dr entryentry blogger lain,ramai yg menentang habeshabesan video klip ni.kalau u oullsss tgk pon.mmg i rasa agak melampau lah.dr awal vid tu,sampai habes,i tak faham apa motifnya video ni.mcm pompuan gersang je pehal.

yg si prema ni pon,kau ingat kau beyonce ke?JLo ke nk menari cm tu,yg si shah jaszle ni pon satu,yg kau menaksikan aksiaksi yg luar biasa tu knp.si gambit ni pon same,ada ke bg prema ni pakai baju tidur je buat video klip,as a guys,tak segan ke tgk,eeuuuwww i tgk vid ni,geli kot.geli giler kot.

tak faham lah kan,knp pelakon melayu kite sanggup buat aksiaksi mcm tu,kalau lah video klip tu keluar kat tv,then budakbudak tgk,tak pk ke?tak malu ke?mana lah budakbudak skng ni tak terover advance pasal seks.
dh video pon mcm tu.buat lah yg sopan sket.
mcm omputih tu lain lah,masuk je sekolah menengah parent dorg dh bg kondom,dh bebas kan dorg,but kite bukan mcm tu.kalau jadi pape cane?jgn fikir video klip tu tak memberi kesan pape taw.
byk kesannya kelak.percaya lah.haih.cepatcepat lah gam video tu.

p/s : teringan video klip lagu Hafiz Af *masih jelas yg ada perempuan baju merah bergelekgelek sakan tu.lastlast Hafiz buat video Klip lain utk lagu tu.heee.

gadis kacukan India dan Cina, Prema Yin atau nama sebenarnya Prema Yin Ranee
patut lah pon.dye bukan islam.haih~

nak jugak PALAROID

wow besh nyaaaaaaaaaa.ritu i terbaca belog YUYU Zulaika yg dpt adiah palaroid ni.harga nya 600rm tuuuuu.
dulu maybe takde yg pandang palaroid ni,but skang ni dh naik baik palaroid ni.i suke lah.dulu masa tgk cite mr.Bean,slalu lah tgk palaroid ni.dye kan suke bwk palaroid dye.then snap pic sendiri.
hehehe kelakar lah mr.Bean tu.

tgk palaroid hello kitty ni.nice kan.rasanya kalo i nk bli tunang i marah x?ritu masa gedikgedik nk DSLR dh dapat dh.ni tak abes guna ada Dslr tu,dh nak palaroid pulak dh.heee.mengada kau ni.

takpe lah.kalau syg tak nk bg.nt i kumpul lah duet sendiri bli.
*ayat simpati.*buat mimik muka skali lah.heeee.
ala 600rm jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.boleh je 
simpan duet.2 bulan ag dpt lah kot pakai.kalau x,
melopong lah.pakai je lah D5000 tu.jgn mengada.heee.

BRAD PITT JOLIE mahu kawen cepat

heee tu lah bezanya adat kite n dorg kan.dah bercinta bertaun.
dh buat macammacam baru nk kawen.mmg sempoi giler.
tapi sempoisempoi pon kalau kite mcm tu,nt kat sana
menjawap lah sendirik ye.

"SETELAH enam tahun bersama tanpa ikatan yang sah, akhirnya aktor Brad Pitt ingin segera berkahwin dengan kekasih hatinya, Angelina Jolie.
Ini kerana, keenam-enam anak pasangan tersebut, Maddox (9), Pax (7), Zahara (6), Shiloh (5) dan si kembar Knox dan Viviene (2) telah memaksa mereka untuk segera menjadi suami isteri yang sah.

"Selalunya kami akan memberitahu anak-anak Mom dan Dad akan keluar bercumbuan sebentar dan mereka akan menjawab, eee... jijik", seloroh Pitt.
Pitt turut menyatakan bahawa dia dan Jolie sanggup membuat apa sahaja demi membahagiakan keenam-enam anak mereka itu dan berusaha untuk hidup secara normal seperti orang lain"
hmm bagus kan mereka ni.sanggup jaga anak angkat ramairamai.
kalau lah dorg ni islam,mst banyak dpt pahala.heee.

p/s : suke tgk pitt dgn jolie ag dr pitt ngan jeniffer

working LOL!

setelah mengELkan diri smlm,pagie ni i kembali berkerja.huwaaaa.
mood still mood holiday ag,cano?tapi mlm td mmg tak boleh tido lah hai.panas giler,nk kata hujan tak jugak,tapi pagi ni KL gelap giler kot,then dh nk smpi RTM td baru hujan.tapi sekeratsekerat je.
haih~dh lah opis ni sejuk,lagik sejuk lah jadiknya nanti.

keje lak manyak giler,adehhh.padan muka aku,sape suh EL.
tak pe lah buat slowslow lah kan.heee.
cane nk buat entry singapore ni.sape nk tolong i ni.*gedik

bite mlm td cm kecoh bout bil letrik yg nak naik kan.but
yg bawah 77rm still cm bese kan.hmm ok lah.
biasa lah tu,kambus sana korek sini,
korek sana kambus sini.chilll yaw!

30 May 2011

545 & 54 yg soooo meaningful

ouh.sgt hepy yippy.even i g holiday,bloggers singgah jugak kt blog i.
thanks bloggers friend.u oulss so meaningful to me.
nanti i akan jejak n follow mana yg dh follow i oke.i akan singgah ke blog anda.
mmg rindu sgt nk BW.rs lain sgt bile tak berblog,sbb apa taw.bile gossip ke,
berita bout anything mmg blog akan bgtau dulu.ni bile takde.
rs mcm ketinggalan lak.heeeeee.

bout entry yg followfollow tu.i rs ada yg terasa.i mintak maaf banyakbanyak.
pas ni i tak nk lah publish pape yg berkaitan dgn bloggers dh.nanti jd bermusuh lak.
hmm btol jugak kata anon tu.ikut jugak cara kite nk membaca penyampaian dye cane kan.
tambah ag cm i,followers baru bape kerat dh nk kecoh.
sorry eh.hmm oke lah.gud nyte oulsss.nk tido dh.penat sgt.sok kite story bout singapore lak eh.
chilll.daaa~

28 May 2011

bile suami kembali bujang!

salam ouls,hyehye.pgpg biasa lah dgr hot FM,hot chat "LEGA"
ramai lah caller yg call meyatakan lega giler.but ada 1 caller ni.buat i geram sgt.nk tau knp.1st dye kata lega sbb minyak tak naik.ok lah,but!2nd lega nk tau knp.sbb dye kata wife dye nak bersalin.dh ada kat klinik.yg lega nya sbb nk jadi kembali bujang.siap bersorak lagik.

kalau lah isteri dye dgr,apa lah perasaan wife dye.siap ckp lagik.wife cuti 3bulan then akan transfer anak semua ke kampung.WTFish.apa jenis suami ni?knp nk bersorak nk jadi bujang balik 3bulan?
tak tau ke wife kau tu kat hospital,bertarung nyawa nk menlahirkan sorg lagik nyawa.yg kau pk kau nk bujang je.

ok lah then kalau kau kata kau dh bujang 3bulan,so kau nk buat apa?berjimbajimba ke?nk mengorat sana sini ke.
bukan ni 1 st tyme i dgr,but banyak gak yg berlaku dpn mata.
bile wife bersalin,cari gurl lain.keluar mcm org bujang.ignore wife yg dlm pantang.kat mana belas kasihan kamu kat wife kamu,ingat lah.besar pengorbanan wife kamu,jgn lah sbb 3bulan wife kamu balik kg kamu nk seronok sgt.tak de maknanya.

jgn lah nk bujang sgt.if dh tanggunjawap tu still tanggunjawap.
i noe,if wife caller td dengar,mst dye sedih sgt sgt dgr husband dye ckp cm tu.i yg dgr pun mcm sakit telinga.siap bersoraksorak mcm suke sgtsgt wife n anakanak sume nk balik kg,haiiiii.
sabo jelah.to pakcik td tu,tarik lah balik kata kata mu tu.
Allah nk bg kejap je.kalau kata wife kamu jd pape ms melahirkan tu,kamu bukan bujang 3bulan taw.tapi selama lamanya.ingat lah.Allah mendengar setiap apa yg kite ckp.salah ckp,termakbul doa tu.nanti kamu menyesal tak sudah nanti.

maybe im here.




see u oulsss.mishh u oulsss so much.
this is auto-publish.heeee.

27 May 2011

eye makeup remover suggested by me!

dulu i jarang pakai makeup remover ni,sbb nya malas tahap gaban,bile dh balik umah tu,i terus akan capai towel then masuk toilet,makeup pon i lebih suke cuci terus pakai cleanser.but!
eye liner tu takkan hilang sepenuh nya,lama kelamaan mata akan jd lebam teruk.afta i noticed that,i trus hilangkan mls tu,chinggggg~
jadik rajin for 5 mint utk cuci eye liner and mascara.

so far,mata i tak lah lebam sgt.ok lah jugak dr sblm ni.
so i dh try 3 jenis makeup remover ni,
*maybelline
*ellianto
*silky girl
*nivea

before ni i mmg pakai maybelline sbb besh sgt,sekali tekap mmg dh hilang,tak kire lah pekat mana pon eyeliner korg tu,but kadangkadang mmg gatai nk try benda baru,ellianto ada buat offer,so g try makeup remover dye.but! kecewa,
mmg tak besh sgt.lambat sgt hilang,kena tekan kuatkuat.
sakit mata dibuatnya taw! ich.
then bile habes tu i bertukar balik ke maybelline,mcm biasa,maybelline mmg terbaik,then i tukar lak g silky girl,silky girl punya ok lah,not bad.but i tetap rasa tak suke,
ttp suke maybelline ag.

barubaru ni abes sudah makeup remover i,then i nk try lagik yg lain,pas i cite bout i bertukar dr deodorant lady speed stick kepada nivea,so i pon try lah nivea punya makeup remover,heee.konon nk sedondon lah dgn makeup remover,but same! tak besh laaa.
tekap mata ngan sponge,tak hilang pon,kena tonyoh 3 4 kali baru hilang,tu pun tak hilang sgt lah,ada jugak saki baki,so bile cucu muka kena cuci bersih bersih kat mata,aduuhhh~ mmg menyesal,kalau tau ritu mmg tak bli,dh lah botol nivea ni besar.mst lambat nk habiskan.grrrrrrrrrrrrrrrr!

so moral of da story,mmg maybelline jugak yg besh,suke sume brg mabelline.suke compact powder dye,lipstick,bb cream,eye liner, also makeup remover.sume besh sgtsgt. murah and berkualiti.lagi pon kulit i myb ada suitable ngan maybelline kot.heee.

bile ANON xde korg tercaricari pulak

lumrah manusia kan.kalau takde cari.kalau ada tak nk.
bile si anon ni komen.beriye iye je melenting lenting.kate dorg ni jeles lah,tak de keje lah,hape lah.mcm mcm ag lah korg mengata anon ni.but bile dye tak muncul rindu pulak.knp?
sbb dorg tak mengutuk korg?tak kondem blog korg?
smlm i terbaca 1 blog ni lah.tercaricari dimana anon skrg ni.
hehehe kelakar kan.actually korg nk tau tak fakta pasal anon ni.

*Anon ni sebenarnya terdiri dari temanteman or kenalankenalan kite jugak.mereka ni insan yg selalunya tak puas hati bile korg dh jadi blogger berjaya n bile korg ada ramai followers yg menyokong korg.dye rasa tercabar.dye akan cr pointpoint kat mana dan bile korg buat salah.masa tu dorg akan bg kawkaw punya.

*jgn tak tau,Anon akan baca entry korg dr 1st perkataan yg korg tulis sampaikan perkataan yg last sekali,sbb apa,sbb nk cr kesalahan dlm ayat korg.

*anon ada mark blog korg as a favorite,sbb apa,sbb dye nk stalker setiap entry korg and dorg tak nak terlepas walaupun 1 entry korg.

*anon akan berhenti jadi anon bile korg kalah dgn komenkomen dye.dan jugak bile dye dh jadi hebak and ada pengikut tersendiri pulak.heeee.

*fakta yg paling penting,anon adalah penyumbang traffic anda.hehehehe.hebakkk kan.

p/s : semua ni 1 kaji dr start mulemule i berblog dulu,masa sume org tgh kecoh diganggu hantuhantu anon ni.but skrg ni dh lenyap dh.dh takde,so boleh berblog dgn senang hati.yeay!

p/s : apa yg besh nya jadik anon ni?benci kot.sbb apa,sebab dorg ni pengecut.tak nak tonjolkan diri.menghentam blogger di sebalik nama anonymous.

26 May 2011

yeehuuuu!holiday

yeay,sok i nk g holiday wif syg fam.
besh nya.tapi tak besh jugak sbb syg takde.
kalau syg ada mesti ag besh.
takpelah.syg mesti besh dh g jalanjalan kt sana.
bg i pulak jalan kt sini.heee.

syg nanti syg balik kite g jalanjalan ag k.
bye oulsss i nk packpack barang ni.
see u next week ya.
misshhh u oulsssss.
also my syg!

p/s : next week nk balik epoh pulak.rindu sudah dekat family.nk bli apa kat mak n papa eh. heeee.

SITI NURHALIZA nak jadi Askar Wataniah

Penyanyi nombor satu negara Datuk Siti Nurhaliza Taruddin dijangka menyertai Rejimen Askar Wataniah dalam masa terdekat.
Menurut Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, Siti bersetuju menyertai pasukan tersebut selepas direstui suami, Datuk Khalid Mohd Jiwa.
"Siti bersetuju menyertai Askar Wataniah atas sokongan suaminya," 
Seorang lagi penyanyi, Jaclyn Victor, dan bekas pengacara TV3 Maznah Zolkifli turut melahirkan hasrat menyertai pasukan sukarelawan itu.
Tambah Ahmad Zahid, dia turut mengajak beberapa pelakon lelaki untuk menjadi askar wataniah.
"Mereka dijangka menyertai dalam masa terdekat dan majlis pelancaran akan dijalankan sebelum mereka menjalani latihan sebelum bulan Ramadan," katanya.
Sesiapa yang menyertai Rejimen Askar Wataniah perlu menjalani dan menamatkan latihan 39 jam dalam masa setahun mengikut kelapangan masing-masing sebelum ditauliahkan. Ahmad Zahid berkata selebriti yang menyertai rejimen itu dapat dijadikan sebagai ikon untuk menarik minat lebih ramai individu di bawah usia 35 tahun menjadi askar wataniah.
Beliau juga berkata Angkatan Tentera Malaysia (ATM) sedia menjalankan tugas sampingan bagi misi mencari dan menyelamat mangsa-mangsa yang terlibat dalam bencana alam.
Katanya meskipun tugas hakiki ATM khususnya Tentera Darat menjadi benteng menjaga kedaulatan dan keamanan negara, pasukan itu sentiasa bersedia menjalankan misi yang memerlukan khidmat mereka.
"Malaysia adalah sebuah negara aman dan tidak terlibat dengan perang maka dalam keadaan aman, tentera darat dan lain-lain perkhidmatan bersedia untuk menjadi tentera 'rakyat'," katanya-mstar
cayalah sini,mmg salute lah kt dye ni.dh nak jd askar pulak.i ni bukan nk ckp lah.kalau jadi askar,mau nanges je dulu.blum pape ag jadi dh nanges.hehe.siti i rasa boleh dijadikan artis yg betulbetul berjaya dlm life dye.dr sorg gadis yg biasa,sehingga jadi gadis yg luar biasa.dye mmg hebakkk.dye pun mesti tak jangka life dye akan jd mcm ni kan.besh nya.dye naik naik dan naik.she's lucky!

p/s : pas ni mesti ramai yg berlumbalumba nk jd askar kan.

FOLLOW FOLLOW ingat iklan DG ke?



tgk gambar diatas???ok sudah pasti tajuknya apa???
ok ce komen sket pasal ni.
i nak ckp banyak pun malas,nanti blog i kena gam pulak.
but mcm dh kena paksapaksa follow ni knp lak???haih.

p/s : korg ingat ni iklan DG ke?i will follow u?
if sapesape follow i,i akan follow balik,jgn risau.tapi
tak yah buat ayat kt shoubox mcm diatas,buat org mmg tak nk singgah je.kalau blog anda besh.mmg i akan follow.no worries.

kata FREE! PENIPU

semalam sblm balik rumah i nk singgah lah kedai kat permaisuri ni.jalan punya lah sesak.nk park kete pun payah sgt.nk jalan pun payah.kete parking kiri kanan mcm takde sivik.haih.masalah org Malaysia ni.rasa mcm nk g duduk Sri Langka je.heee.

yelah mana lah jalan tak sesak.jalan SEHALA,tapi parking kete,lori,van,motor basikal,sume lah kat kiri kanan jalan.mana lah jalan tu tak sesak.kau giler hape.dh tau jalan sempit,jgn lh selfish sgt.jgn lah park kt bahubahu jalan tu.

then lepas dh lepas kesesakan di jalan sehala tu,i pun nk cr lah parking,padahal nk g cr 1 barang je.i nampak ada signboard besar.
FREE PARKING
then i pun belok lah.masuk.tapi pagar tu tutup.i pun saje lah masuk je.ada gurl tu bg tiket.i pun amik.mls nk tny sbb nk g kedai depan tu je.5minit je.then lepas bli barang i tu,g kat kete balik.
i pun g kat pintu keluar,bg tiket kt gurl tu.

"2rm kak"
i pon pelik lah,masuk tak sampai 5mint.nk cas 2rm.tapi kata FREE PARKING.mmg mcm nk marah.tapi sabar.
"kata paking free,signboard besarbesar tu buat apa?"
then gurl tu mcm membebelbebel,tapi i tak dgr,dye mcm ckp sendiri.i pon mls nk ckp byk,bg je trus blah.ah 2rm je.

tapi yelah,i tak kisah pasal 2rm tu,but knp letak signboard tu.dh mcm menipu lak kan.kalo nk suruh bayar suruh jelah.jgn kata free.then bile org masuk nk mintak duet lak.sabo jelah kan.
pas ni nk parking atas pokok lah.hehehe
p/s : kate duk KL,mana ada benda free kat kl ni.nk pindah balik epoh cepat sket bley tak.ipoh tak yah bayar pon.beshhhh je.

Dynas Buka Butik Ibu Mengandung


Dynas Mokhtar sanggup berbelanja besar dengan mengeluarkan wang sejumlah RM150,000 untuk membuka butik Dynas Nursing Attire (DNA).


"Sebenarnya saya tidak ada keberanian dan kurang yakin untuk membuka perniagaan bersendirian lebih-lebih lagi terpaksa mengeluarkan modal yang besar tanpa membuat pinjaman"
"Bagaimanapun, keluarga, ibu dan seorang rakan daripada Nurturing Concept iaitu Rita yang telah menaikkan semangat dan menyokong saya untuk bergerak sendiri dalam perniagaan ini," katanya yang ditemui pada pelancaran butik DNA di The Curve

alahai,dynas ni mmg comels kan.bukak butik utk ibu mengandung lagik.mst bajubaju sume gempak gempak kan.eeuuuwww tak sabar *dusshhhhh gatai.hehehe.

dynas dikatakan mengeluarkan modal sendiri sebanyak 150K,fuyooohhh,manyak nye duet dye.sllu org buat pinjaman.ni pakai duet sendiri kau.ok lah tu kan,sekurg kurg nya tak yah runsing nk pk nk bayar monthly.
caya lah dynas.nanti bile i dh nk jadi ibu nanti i singgah butik u k.hahahaha.bile taun nya tak tau lah ag.kikiki.

to ibuibu diluar sana.leh lah terjah butik dynas ni.mst anda nampak lagik gorgeous lagik even ngah preggy.weeeeeeeeee. 

baju dynas ngan anak dye same.sweet je!

RON 95 KEKAL BUAT MASA NI!

"Kerajaan semalam mengekalkan harga petrol RON95, diesel dan gas memasak LPG buat masa ini selepas mengambil kira pandangan semua pihak dan kepentingan rakyat.

"Selepas mendengar pandangan semua pihak, kita kekalkan harga kerana bagi kita ini adalah permohonan dan pandangan rakyat. Saya tidak boleh beri kepastian sampai bila harga ini akan dikekalkan, kalau harga minyak dunia terus meningkat, kita akan lihat bagaimana (keadaannya)," katanya pada sidang media di sini, semalam.

Harga RON95 kini RM1.90 seliter manakala RON97 adalah RM2.90 seliter selepas diapungkan mengikut harga pasaran minyak semasa"-BH

actually dh tau dh kes ni dr semalam lagik.harga Ron 95 kekal.
Alhamdulillah.
selalunya bile kerajaan kata minyak naik mmg akan naik,ni tibetibe tak naik.mmg miracle betul lah.topik ni mmg jadi topik hangat lah kat blog,fb dan jugak dgn officemate.mana tak nya.cuba bygkan kalau Ron 95 naik 2.10rm?harga 2.10 tu adalah harga Ron97 masa setaun lepas i pakai kete.dulu i pakai 97,but bile dh naiknaik dan naik,mana nk tahan.kalo gaji sbln 5K mmg tak kesah,but ni nt isi myk je,mkn x.

buat masa ni agak lega jugak lah bile tak naik,tapi ayat biasa.
"TAK NAIK BUAT MASA NI"
so masa depan tak tau ag kan.mst naik kan.mintakmintak lah taun depan baru naik.jgn lah naik taun ni lagik.byk duet nk pakai ni.takpe lah,thnks lah to kerajaan sbb tak naik kan harga minyak.

sampai bile lega nya tak tau lah.tunggu lah sampai berita minyak nk naik keluar lagik.masa tu baru lah kecoh balik.skrg ni jom kite diamdiam dan bersyukur je eh.

25 May 2011

thanks to this BLOGGERS

thanks to this blogger.
i love u sooooo much.

AKAK SENYUMSENYUM
i suke panggil akak ni akak senyumsenyum sbb blog dye pun nama senyumsenyum.comels je kan.smlm masa BW nampak akak senyum buat bloglist 'blog gadisgadis best'.i tak jangka langsung blog i pun tersenarai.heee.scroll scroll tgktgk ada header i.ohhh sgt syg akk ni.akk ni bukan nk puji lah,but entry dye mmg besh.simple and mudah paham,i sgt suke.lagi pun akk ni ada daughter yg sgt bijak berckp dan suke mengenakan ibu dye dgn ayatayat yg sgt lucu.

KIZ
this blog pun sama,i tghtgh sonok BW,tibetibe nampak header i kat blog kiz.i bacabaca rupanya dye tgh bosan masa tu.then dye saje je nk promot blog,termasuk lah blog i dlm list tu.thnks kiz.


CIK AISH
haaaaa ni pulak cikgu,sgt suke ini cikgu,sehari tak bc blog dye mmg tak sah,blog cik aish jugak besh,entry spontan,bout her life n kisahkisah yg funny masa dye mengajar.but now dye bit bz.moga cik aish rajin update entry mcm dulu eh =)


PUAN Drama3
ni cik puan Drama3,sbb nama blog dye Drama Drama Drama,myb dye suke lagu ning baizura kot kan.hehehe.sape yg nk tgk hasilhasil tangan yg sgt creative and unik dr tgn k.ain ni,sile lah ke blog dye.dye sgt rajin ok.bile buat kraftangan,sgt lah kemas taw.huh,salute betul.blogger ni suke menyakat i dlm entry dye.sgt noty taw.

jom lah terjah and follow bloggerblogger ni.i sgt suke masuk dlm blog dorg.ayat simple,mudah paham and ada style tersendiri.

chill yaw!

NOra Elena Mongok!

ala sory lah ter"emo" plak.hmm bukan apa,td baru je tertengok cite nora elena tu.ramai yg kate besh besh.so nk tgk gak.mmg besh.seth tan tu.alahai.mmg hansomeeee sungguh lah kan.haiiiii.
knp lah kau hensomeeeeee sgt Aaron Aziz oi!

i tgk td seth tu dh kawen dgn nora.oh suweet sgt.but knp adik seth tu mcm gedik semacam je.getik lah i taw.then si Nora ni pun nk jual mahal lak.nk tido bilik asingasing.weh suami hensomeeee pon namau tidur 1 bilik ka.dh lah hensome,kaye,kete kaler maroon hai~tepuk dahi sendiri.
dah nama pun cite kan.dh cite dye mcm tu nk buat cane,but i tak suke lah cite byk sgt onak ranjau berduri ni.nk tunggu happy ending dye.alahaiiiiiii lambat nya.leh tak buat cepat sket.tak sabar nk tunggu ending.hehehe.dah mmg dasar gelojoh.mcm ni lah kan.
but timing cite ni lemah betul lah.time nya 7-8pm.magrib pulak tu.dh lah magrib singkat.kalau nk tgk jugak,kena mandi siapsiap sblm tgk.hehehe.nanti dh abes cite trus magrib cepatcepat ye tak.ok lah.chill.sok rase mcm nk tgk lagik.sok ade ke eh.

gigi mereka cantek!

i kalau tgk org,i suke tgk apa taw.i suke sgt tgk GIGI.
tak tau knp,dh tebiat.mmg nk tgk gigi dulu.
kalau kenal dgn boyfren zamanzaman sekolah dulu *eceh.
mesti akan tgk gg dulu.kalau gg tak cantek i akan reject 
awalAWAL.ewahewahhhh mcm lah gg i cantek sgt.heee.boleh
lah,tak lah cantek sgt,but beradap jugak lah gg i.


cume bile dh kurus sket skrg ni je gg i i rasa mcm agak jongos sket.
ntah lah,i je yg perasan ke hape,tapi tunang i suke menyakat kata i jongang dh.tu lah,kurus lagik.hahaha.
*ayat menyakat tak nk bg i diet lagik

bile tgk artis mcm tu jugak,suke sgt dorg gelak n senyum.
tambah lagik fazura,bile dye senyum suke tgk gigi dye.
sangat kemas dh teratur je.



ning Baizura,knp dgn ning.ning pulak punya gigi yg putih sgt.
bile dye pakai lipstik merah lagik lah nampak putih sgt gigi dye.
*actully kalau anda sume nk tau,pakai lipstick merah menyala akan menampakkan gigi kite lagik putih.cube try kalau tak caye.
tgk mcm eja ni.pakai lipstik merah menyala.nice kan.

tapi kalau i pakai mau mcm org gilak.
ni salah 1 blogger yg bergigi cantek.i perasan bile tgk piccy dye senyum.omg,i suke gigi dye.ni bukan sesi kipas,but cube korg tgk gg dye.cantek kan.tersusun je.nice sgt.


ni pulak artis yg aga gigi yg agak worst lah.heeee.sorry.

 avril,cantek,but gigi taring dye mcm terserlah sgt kan.


madonna.nice,but jarang pulak.kalau org melayu.gigi jarang ni org akan cakap org ni jenis tak leh simpan rahsia.yeke.
boleh pakai lagi ke?


i rasa ni je piccy i yg senyum nampak gg,yg lain sume buat muncung je.sampai dh naik panjang bibir.hehehe.chill~

tips traffic maintain even pergi bercuti

ni pemberitahuan keras kpd sesiapa yg suke buat autopublish mcm i,hehehehe.sekarang ni i suke buat autopublish,sbb nya kalau hari cuti,kite mesti nk berjalan-jalan kan,so 1hari tu mst tak dpt update,bloggerblogger yg tak keluar,yg rasa nk duk umah je hari cuti mst busan if kite tak update kan,eceehhh~ yo yo ooo je.yelah,if kite update,sekurangkurangnya,blogger yg duk kat rumah tu je boleh terjahterjah and komenkomen blog kite,ye tak.
bukan traffic ni oke!
so dihari cuti,yg rasarasa mcm nk keluar tu,boleh lah buat autopublish je,taip siapsiap sblm,simpan dlm draft,kan senang kan kan but jgn lah buat entry "bye,i nk g mall jap"
"away trip to bla bla bla",kalau mcm tu baik tak payah,buat lah entry pasal info bout kesihatan ke,tempat tempat menarik ke,tekateki teka tekuk ke kan,so pembaca adalah input sket kan.cewahhh mcm lah hebat sgt kau ni rara nk ajar org pulak.dushhh! tombok pp sendiri.


ala i saje je bg pendapat kan,apa salah nya kn.lagi pun skng ni kan dh ada wordless wordless tu.so leh lah buh gambar  je.hehehehe.
so pas ni jom buat auto publish eh.so start mlm ni,mula lah taip menaip apaapa yg patut n simpan lah dlm draft anda.
heeee tips tak berape nk hado dr i,chill~

tabiat suke menyampuk

i pernah terbaca entry LM pasal menyampuk ni.but LM ckp more tu budakbudak skng yg suke menyampuk masa org tua ngah bercakap.budak skrg mmg tak takut.org tua ngah sembangsembang duk menyelit,nk sibuk.mcm i dgn adikadik i dulu,kalau org tua ngan sembangsembang,berani lah dtg dekat,nk kena cubit ngan my mom try lah.my mom sllu ajar,kalau org tua bersembang jgn sebuk nk dgr,tak elok.pas mak pesan,mmg takut dah nak menyibuk,kalau nk jugak menyibuk,try lah.jap g tetamu balik,siap lah kau.kena lah kau.

but now i bukan nk ckp sal budakbudak,i nk ckp pasal org tua.kalau kite menyembang depandepan tu,kalau kwn kwn dtg tu nk join ok lah kan,but yg tak puas hati nya tu,bile tak tau apaapa yg dibincangkan,tibetibe nk menyampuk.menyampuk 1 hal,ni siap nk marah marah nk ajar kite lak kan.haih.mmg nk kena tu.

sama gak mcm dlm FB,kite ngah syoksyok borak,dtg pulak hamba Allah ni menyampuk,siap nk tanya banyakbanyak,boleh tak kau baca komenkomen tu dulu sblm nk menyampuk.ni nk terjah je.agak bengang jugak lah kan.tak pun kalau ye tak nk bc yg atas atas tu,bg lah salam,tanya knp,ni tak.main nk masukkkkk je.ayat pun mcm nk tunjuk kau tu good sgt pulak.padahal lelaki tu.eh hello.masuk umah org bg lah salam.ni dijemput pun tak,main masuk je bukak petiais.mcm tu lah andaian nya.hmm sudah lah.mls nk merepek.kalau tak lagik panjang entry ni.ok chill~


p/s : budi bahasa budaya kite.heee betul ke eh?

meatBALL IKEA HALAL,tak payah minum clorox!


lepas kecohkecoh pasal meatball yg dikatakan tak halal tu,1 statement lain pulak dikeluarkan.

  product makanan keluaran MACFOOD ni dikatakan halal dan sijilnya sah digunakan sehingga 2013.
maknanya meatball ni mmg HALAL lah eh?
so tak payah nk minum clorox lah eh nk keluar kan sisasisa,
heee.TAPI....................................
lepas ni i myb akan jadi fobia sket nak mkn,sbbnya
1st time makan,then dpt berita cm ni.mmg agak terkejut.

lagi pun kejap kata haram,kejap kata halal.so mcm dipermainkan pulak rasanya.but if JAKIM sendiri yg dah keluarkan sijil HALAL tu.so kite sebagai rakyat akan kata ianya HALAL lah.so kalau g makan pun,if pape jadi myb akan jadi tanggungjwp JAKIM.

tapi salute jugak kat IKEA sbb sanggup menyamak dapur mereka demi menghormati pelanggan dan amat mengambil berat tentang sensitiviti rakyat malaysia yg mudah melenting mcm i ni.heee.
bagus lah,benda yg patut buat tu dibuatkan,actually bukannya nk melenting sgt,but tu kes makanan.akan jadi darah daging.so mesti lah nk yg bersih dan halal.

now sape yg nk g makan meatball sampai muntah,sila lah g,n beratur panjangpanjang eh.makan tanpa rasa ragu ragu sampai 2013.
heee.pas tu boleh buat kecoh balik. 

p/s : tetibe rasa mcm nk mkn DAIM cake dye yg sgt yummeh tu.

p/s : korg rasa kedai mamak tu bersih x?

Adik Syamsul Yusof Arah Filem Cinta

lepas abg,adik pulak jd pengarah.filem cinta oke!
hee.dgr radio pg td kelakar gak tajuk filem nya.
"saya amat mencintaimu"
balikbalik cite cinta.kalau cinta tgk drama pun boleh.buat lah cite mencabar sket.yg tak tahannya,abg sendiri balik yg jadi pelakon.hmm dh takde pelakon lain ke dlm malaysia ni.

selain abg sendiri ada lah pelakon lain,Lisa Surihani, Shaheizy Sam, Azad Jasmin dan Neelofa.heee,kalau ada Sam mesti besh kan.tunggu jelah filem ni kua.yg pasti i tak g tgk kt wayang.ohhhhhhh.

"Yusof yang telah bergelar penerbit filem sejak 20 tahun lalu juga bakal menerbitkan filem terbaru arahan Syamsul iaitu Aku Bukan Tomboi dan Jalan Kembali… Bohsia.

Riak wajahnya juga menunjukkan dia berbangga dan rasa bertuah kerana mempunyai anak seperti Syamsul dan Syafiq yang kini mengikut jejaknya untuk aktif dalam bidang perfileman"

24 May 2011

5BULAN sebagai tunangan org : entry sadis

DANGER : entry mengada + sadis

esok,25hbMei2011.genap 5bulan i status i sebagai tunangan org.2minggu juga tunang berada di luar Malaysia.
hati sayu,sedih.menangis mmg jgn dikira.hiba dan sayu nya hati jgn dikata.mmg setiap hari air mata akan mengalir.3hari lepas,sampai harini i dpt reduce,but saat ini mmg tak tahan lagi.sok 25hb.but 'dia' takde kat sini.hati rindu.tiada tempat mengadu.YES! i have my family,my friend,but not same.i banyak kongsi suke duka.segala benda kami kongsi.susah senang kami.dr masa blajar dulu.

mmg tak sangka hubungan kami kekal.Alhamdullillah Ya Allah.doa kami termakbul.tapi ada kah aku kalah dgn dugaan mu.ni baru nk masuk 2minggu 'dia' takde kt sini.dh terasa sgtsgt.mcm mana nk tempuh lagik 2 minggu.Ya Allah,kau kuatkan hati ku.tabahkan hati ku.di saat saat ni lah aku amat memerlukan family ku.org org terdekat.jgn ingat bila aku ketawa.aku hepy.ya.aku hepy.tp bile drive.bile nk tidur.gelak tawa.gurau senda.gaduh kami bermainmain dimata.berlegarlegar diotak.tapi apa kan daya.rini baru bape haribulan.bil fon dh tinggi sbb msg num luar.tak sanggup rasanya tgk bil.bila tak msg rindu.hati tertanyatanya.bile msg.bil pulak yg melonjak suke.

mcm mana nk tahan lagi.tak tahu nk menyabarkan diri sendiri lagi.org lain maybe tak kan faham.mereka akan kata i mengadangada.gedik dan sebagainya.but put me on your shoe. korg akan rasa mcm mana.seseorg yg mmg ada untuk korg tiap masa,tak kira dlm apa jua keadaan,still mendengar cerita anda walaupun anda sedang marahmarah padahal bukan salah dye.org yg sanggup jaga anda semasa anda sakit.org yg memberi makan tatkala kamu lapar.ada kah kamu tak merindui insan itu tatkala dye jauh?answer me.tatkala ni i tertanyatanya mcm mana insan yg sememangnya berjauhan.mmg salute pada mereka.sakit,lapa,dahaga,susah,semua sendiri.mmg mereka hebat.sy ingin jadi seperti mereka.tolonglah.

p/s : hargai lah insan yg sllu berada di samping anda selalu.

FAZURA bertudung sepenuhnya


ramai org pertikaikan i kenapa i minat dye,knp,knp.i dont know,but i minat dye sgtsgt,tak tau knp.even tak kenal dye sape?tak tau asal usul dye sgt,but setiap lakonan dye i suke.fazura dlm cite gol and gincu,i love it so much.sgt suke.lemah lembut,manja,caring,suka pink.ouch!dlm cite Selamat Pagi Cinta.lagilah suke.heeee

i sgt jatuh cinta ngan dye.oppppsssss but adore as a fan je k.
if ada magazine yg buat cite bout fazura je,i mmg akan bli.mmg suke sgt.muka yg flawless.ooohhhh my gucci,sgt teringin nk jd mcm dye.

video ni fazura fully dlm version berhijab,lagilah nampak sweet,
apa yg dye pakai nampak sgt match dgn dye.oh fazura =)

sorry bloggers : entry kawen lewat

sorry bloggers pasal entry kawen lewat tu,ramai yg ingat i emo.
ye ada jugak emo sikit di entry tu,but sikit je.yg buat i emo sbb tu lah,friend i sendiri penah ckp kat i.BF dye siap ckp kt dye buat apa nk letak hantaran mahalmahal,kau bukan belajar tinggi sgt,kau bukan kerja hebat sgt.Ya Allah.knp org banyak salah sangka pasal hantaran ni.hantaran bukan lah diukur melalui paras rupa.bukan jugak tinggi mana pelajaran gurl tu,but tahap harga barang skng.jgn salah sangka.

rasa kejam sgt bile ada statement lelaki yg cm tu,mcm masa i tunang dulu.mak metua i tak nk bgtau hantaran i masa majlis sbb takut jd buah mulut org,berapa kami letak tu hal kami.mcm tunang i pun ada ckp.letak je bape.if dye mampu,dye akan usaha,dan usaha.
sbb dye kata dye nk kawen dgn kite,so kena usaha.lagi pun kami dh bincang hantaran utk apa,my mom uruskan apa,papa i uruskan apa.sume dh bahagi tugas masingmasing.benda yg rumit akan jadi mudah.*hopefully.amin.bukan mcm setengah guys yg salah kan HANTARAN tanpa USAHA.i mmg tak salute lelaki mcm ni.

so nk bgtau,i tak marah laaaaaaaaaaaaaa.i cume nk terangkan and nk lelakilelaki yg belum kawen tu tau.dr skrg simpan duet.brg skrg mahal.lelaki lagik byk tanggungjwp.yg penting,bwk berbincang dgn family perempuan.jgn trus blame pasal hantaran.kawen skali je.

yg penting.ELAKKAN buat pinjaman.buat lah part tyme ke apa ke.yg penting bukan PINJAMAN.biar ala kadar tapi IKHLAS dan MERIAH.chilll~ i tak marah. jom senyum *_______*

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com