24 May 2011

5BULAN sebagai tunangan org : entry sadis

DANGER : entry mengada + sadis

esok,25hbMei2011.genap 5bulan i status i sebagai tunangan org.2minggu juga tunang berada di luar Malaysia.
hati sayu,sedih.menangis mmg jgn dikira.hiba dan sayu nya hati jgn dikata.mmg setiap hari air mata akan mengalir.3hari lepas,sampai harini i dpt reduce,but saat ini mmg tak tahan lagi.sok 25hb.but 'dia' takde kat sini.hati rindu.tiada tempat mengadu.YES! i have my family,my friend,but not same.i banyak kongsi suke duka.segala benda kami kongsi.susah senang kami.dr masa blajar dulu.

mmg tak sangka hubungan kami kekal.Alhamdullillah Ya Allah.doa kami termakbul.tapi ada kah aku kalah dgn dugaan mu.ni baru nk masuk 2minggu 'dia' takde kt sini.dh terasa sgtsgt.mcm mana nk tempuh lagik 2 minggu.Ya Allah,kau kuatkan hati ku.tabahkan hati ku.di saat saat ni lah aku amat memerlukan family ku.org org terdekat.jgn ingat bila aku ketawa.aku hepy.ya.aku hepy.tp bile drive.bile nk tidur.gelak tawa.gurau senda.gaduh kami bermainmain dimata.berlegarlegar diotak.tapi apa kan daya.rini baru bape haribulan.bil fon dh tinggi sbb msg num luar.tak sanggup rasanya tgk bil.bila tak msg rindu.hati tertanyatanya.bile msg.bil pulak yg melonjak suke.

mcm mana nk tahan lagi.tak tahu nk menyabarkan diri sendiri lagi.org lain maybe tak kan faham.mereka akan kata i mengadangada.gedik dan sebagainya.but put me on your shoe. korg akan rasa mcm mana.seseorg yg mmg ada untuk korg tiap masa,tak kira dlm apa jua keadaan,still mendengar cerita anda walaupun anda sedang marahmarah padahal bukan salah dye.org yg sanggup jaga anda semasa anda sakit.org yg memberi makan tatkala kamu lapar.ada kah kamu tak merindui insan itu tatkala dye jauh?answer me.tatkala ni i tertanyatanya mcm mana insan yg sememangnya berjauhan.mmg salute pada mereka.sakit,lapa,dahaga,susah,semua sendiri.mmg mereka hebat.sy ingin jadi seperti mereka.tolonglah.

p/s : hargai lah insan yg sllu berada di samping anda selalu.

8 comments:

miss farhah said...

betul. huhu. harigailah mereka. :')

BillyNain said...

sabar,sabar, dan...sabar!
lagi banyak kita sabar, lagi banyak BONUS Tuhan bagi..insyaAllah
itu sajalah nasihat en. Billy
moga cik Rara tabah~

ArulchelseA said...

memang kena mnghargai masa ada..tp jgn la sedey sgt...kena kuat sikit..bukn pisah trus pun...

Munirah said...

xpe, kite faham perasaan tu. perasaan rindu sgt2 smpai asyik rs nk nngis :( tp rara betuah sbb dia pun syg rara jugak..so hepi sikit okay. try lah cr benda baru, distract sket rara from perasaan sedih. jgn sedih sgt, dia kat situ pun rindu kn rara :)

Liyana Zahim said...

Alolos.. Tunang dok jauh tang mane?
Sdh meh share2 meh.. =))

Nailah Azman said...

Akak dulu bercinta pun jarak jauh.
Sorang kat Malaysia, sorang kat Dubai.
Bertunang pun, dia kat Dubai.
Akak yang uruskan segala hal tunang dua-dua belah keluarga.
Quite tough masa tu tapi suami jenis bagi semangat.
Everytime kalau akak penat dan macam give up, mesti dia pujuk.

Bila dah tunang, pun jauhhhhhh!
Sampai nikah. Dah nikah pun jauhhhhh! Hahaha.
Sebab akak still study lagi.
Dah habis study ni, baru terkedek-kedek dapat ikut suami. ;)

Hubungan PJJ ni memang memerlukan kesabaran yang tinggi.

mOoN said...

be tough yunk... Berjauhan memang banyak dugaan... Paling penat 'dugaan merindu'.. hehehe.. but itu juga yang ajar kita jadi lebih tabah... betul kan?

EYFAalias said...

Sabar ya rara. Orang kata dugaan dalam pertunangan ni banyak. Sebab tu orang tua-tua kata tak elok tunang lama-lama kan? Mcm2 boleh jadi. Hehe. but normal la rindu tu apa semua. Jauh pulak tu. Kalau eyfa pun eyfa rindu jugak sampai makan tak kenyang, mandi tak basah ye dak? :) Apa-apa pun sabar yang penting. Jangan risau, eyfa rasa rara kuat nak harungi semua ni =) stay strong okay.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...