24 May 2011

anak mati krn bapa cuai

"Tidak sampai sejam selepas mengusung jenazah sepupu, seorang pengawal keselamatan terpaksa pula memikul jenazah anak perempuan yang berusia tiga tahun apabila kanak-kanak itu lemas akibat ‘tertinggal’ sejam dalam Perodua Kancil miliknya"


"Ishak berkata, dia turun dari kereta mengusung jenazah sepupunya yang dibawa ke tanah perkuburan sehingga terlupa membawa anaknya keluar bersama"


"Memang saya tidak menyangka kejadian itu. Saya sangka anak saya mengikut ibu dan bapa saudaranya naik ke rumah sepupu kami, tetapi tidak menyangka berlaku sebaliknya apabila dia (arwah) ‘tertinggal’ dalam kereta yang terkunci"-metro

knp kejadian mcm ni boleh jadi?knp cuai?takkan lah tak perasan yg anak tu tertinggal dlm kereta kan,pelik giler.yelah,tapi nk buat mcm mana,benda nk jadi,nak dijadikan sbb knp budak kecil tu menemui ajal.tapi yg i pelik,takkan lah bapa dye tak perasan langsung yg anak nya berada dlm kereta.dan masa dh parking kereta tu takkan lah anak kecil tu tak mejeritjerit org do something.but budak 3 tahun.apa sgt lah yg dye mampu buat kan.anggap lah sudah sampai masanya.but ingatan utk i jugak.jgn lah tinggal anak mcm tu.kesian budak tu.hmmm kdgkdg bukan tak sllu tgk,kalau g kedai tu,mak mak ni,ayah ayah ni,ada ke matikan enjin then tinggal anak dlm kereta.berpeluhpeluh budak tu tahan panas.kesian giler.kalau tak nk bwk anak,tinggal je kat rumah.jgn tinggal dlm kereta mcm tu.tak pasalpasal je nanti masuk paper.

9 comments:

ArulchelseA said...

sudah ajalnya...cuma lepas ni jdkn pngarajan..
jgn cuai..ingt tu rara..jgn cuai ok....

Liyana Zahim said...

Siannye.. Bhye tol skt plupe ni.. Cane ar dak tu ek? Kete kncil lak tu.. Kalau limo takpe gak..

Cik Kamoo said...

Sebenarnya ini cuma penyebab kepada kematian anak dia...kalau dia tak cuai pun...mungkin anak dia akan pergi tinggalkan dia dengan cara yang lain. Mati kita telah tertuliskan...tak dilambatkan atau dicepatkan walau sesaat...

EYFAalias said...

hmm. maybe ayah dia sedih sgt kot pasal sepupunya meninggal. so, tak sempat nak fikir apa. tu yg dia ingat anak dia dh di uruskan org lain. hm. kesian budak tu.

EYFAalias said...

rara, i nk tny mcm mana u buat yg ada posts kat atas tu ?. huhu

msredcheesecake said...

cik rara,
kecuaian yang sgt menakutkan...minta2 tak kan terjadi pada msred....tak sanggup...

hakim darus said...

sdeyh nyer..kcian kat budak tue..sket tue..

eLLa said...

:( sedeynyer..

nazirah said...

tu la tak patt btl la kan aih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...