09 May 2011

BLURRRRRRR at PUDU

 huaaaaaaa maluuu nya.bayangkan bile korg 
berada di tempat yg korg tak penah masuk,
sorgsorg.blurblur,taktau nk kemana.
pudu pon 1,totally lain korg.ubah abes
habesan.sblm ni kalau kite masuk,
ada kedaikedai jual buah kan kt tepitu.
then kaunter tiket kat blah blakang kan?
ni tak.i masuk masuk cr kaunter tiket takde.
rasa nk nanges kt situ.malunya.
hmmm 1 pudu pusing cr.takde jugak.
i pelik,takkan naik bus tak yah tiket.canggih giler kan.
hahahah.then i memberanikan diri.tny guard kt tepi tu.
kat tangan ada hp.call syg dlm masa yg same.
so takde lah malu sgt kan.huahuahua.i tny bro
yg pegang walkie talkie kt tepi pintu tu.
@nama saintifiknya.pak guard.heeee.
"sorry,kaunter tiket mana eh?"
(dlm hati,malunya akuuuuuuuuuu)
mesti org tu kata.apa lah budak ni.mst tak penah masuk sini ni.
yelah,dr pusing manyak kali.baik bertanya kan.heeeee.
tak de lah penat sgt nk tawaf pudu tu lagik.
then bro tu kata "kat tingkat atas cik"
LOL~bleh plak ada tingkat lain lagik ke utk kaunter tiket.
so bg korg yg nk naik bus nt.sila ambil perhatian.
kaunter tiket kat floor atas ye.dorg buat 1 floor khas utk
tiket je.mmg kemas dan teratur sgt.


then i pon cr lah escalator nk ke tingkat atas.sbb nmpak cm
ada.tapi,nan HADO.kena lah naik tangga.penat taw.
naik tangga bli tiket,sampai je ke kaunter TRANS,
"kak tiket ke epoh sekarang ade?"
nak sekarang aje.takmo tunggu dh.hehehe.
"ada,turun sekarang eh dik.platform 10,17.40rm"
dlm hati "huh nasib baik tambang tak naik."


then turun balik.aduhhhh.
payah jugak bile dh besau sgt bangunan ni.
penat kaki ni nk bejalan.nasib masa turun tu ada
escalator plak kan.senang sket.tapi masa nk turun tu
kena hati2 sbb takut kepala terhantok kat siling.
dye dh buat 2 tingkat,so tingkat tiket tu siling nya agak rendah la.



i pon cr lah platform 10 mcm yg akk tu kata td.
then jumpa.dh jumpa ok lah.dah lah org ramai tepi tu.
malu 1,nk tanya malu lagik kan.
i duk je tepi pintu tu.korg tau sbb apa?
sbb aku tak tau cane nk masuk dlm tu.nk turun ke bwh.
benggong tol.konon habes canggih la buat pintu cam tu?
i ingat cam pintu kite nk masuk mall tu.kite dtg dekat dye bukak
sendiri.tapi tak pon.agak lame i duk depan tu.
knp tak bukakbukak ni.malu dah ni.adoiiii.
then i pusing ke blakang pintu.
rupenya ada tulis situ 
"sila tekan untuk buka pintu"
arrrggggghhhhh siut betol la.malu tau tak.
knp tak tulis beso beso kena tekan.hampeh.
then i tekan button tu.pintu pun bukak.arghhh tekanan jiwa
jap.rasa nk bako pudu dan dan tu jugak kot.

i sampaisampai bwh.tempat bus pun dh lain.
tak gelap mcm dulu.ada lampu manyak.
dh terang n tak seram sgt dh.hehehehe.


tu jelah cerita sepanjang i dipudu.
terasa mcm org yg blurrr sgtsgt.malu sgt.
tapi i tgk keliling masa tu.ramai gak org yg mcm tu.
mcm blur blur.tak tau kemana arah tuju.
mcm i.heee~ so pas ni kalo korg nk g,
korg tau lah serba sikit.jgn jd cm i taw.
btw nk bgtau.TOILET dye sangat cantek
and sangat selesa.hopefully kekal lah mcm tu
sampai bilebile.heeeee~suke sgt.
chilll~

8 comments:

ieda said...

wah2 sgt2 canggih dan kemas .. totally different dari dulu lah dik huhuh
akak dulu banyak kenangan di pudu nie .. sbb belajar di kl balik kg memang akan naik dari sini ..

skrg bila tgk pic2 nie perghhh ada sesat huhuhu

hakim darus said...

wahhhh..puduraya da mcm klia da..hehee

LindaRahim said...

hehe...

mOon jOhari said...

...malu bertanya penat rOund 1 puduraya...hehehehe...
dr muka luar pong dh npk lain...tgu bulan6 nti baru bkesempatan masuk kOt...terima kasih la dh bg sket2 directiOn...kalo x nanti terpaksa la ngOrat bro walkie talkie...hehehehee

Miss Shikio said...

pergghhhh! canggih betul lah

kucarkacir said...

aku rasa pudu x tahan lama..
sbb dengan orang asing yang suka lepak kat situ.
dah lawa pudu ni..makin ramai orang asing datang ludah, buang sampah n etc..

dydy said...

patotnye awal2 lgi u kne tnye, xdela pnat round 1pudu. hihi.
neway sgt cntek n sistematik.
cmne la i nk g sn nti, kne ajk mbe rmai2. xdela malu nti. hehe

@ dramatic @ said...

hahahaha...!! leh imagine muka kamuu masa blurr depan pintu tu... ;-p mesti cam nk jd X-Men pecahkan je pintu tu kan....hikk hikk..

ehh..nk ajak pakcik balik kampung naik bas lah minggu.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...