19 May 2011

dh pinjam,bg lingkup pulak.

sape penah mengalami benda mcm ni?i penah kot cm ni,banyak kali kot.bengang giler.dah pinjam brg org tapi tak reti nak jaga.
td masa drive i dgr hok FM,pasal pinjam meminjam ni.
gile apa,si A bg pinjam lambogini kat si B,then si B bg xcident kete dye.bapak ahhhhhh. 1.1 juta tu lambogini tu.then kau bg xcident,tak terkeluar lutut si A ni mendengar.haih.jgn lah mcm tu.dh pinjam tu jgn lah berlagak.buat lah brg tu mcm brg org.pinjam tetap pinjam.ni tak berlagak mcm sendiri punya.sabo jelah kan.
dapat ni sebijik,menangis org ipoh tgk oooo.heee~ patut lah i tak dpt.tak nk bg i bongkak =)
tu sbb i agak kedekut bile org nk pinjam brgbrg i,like kereta or moto i,kecuali adik beradik n org dekat ngan i.seriously i ckp,yg pernah drive kete i just papa i,my finance,my siblings n adik finance i,yg lain,even friend mmg tak penah,bukan tak bg pinjam,but dorg tak jaga brg kite mcm kite jaga,dorg buat sukesuke hati je.bukan tak penah kena,byk cite i dgr,bg kwn pinjam kete then rosak buat tak tau je.tak ke naye.

mcm novel i,i ada banyak novel,then kwnkwn manyak lah pinjam, dh pinjam ok lah pulang balik (yg tak pulang pun ada) but bile dorg pulangkan,bukan mcm keadaan asal.siap ada kuah kari ag kat novel i,mcm bengang giler kot.adoooiiii,then mukasurat dye dh kelepetkelepet tu jgn ckp lah kan.dgn kotor nya.pas ni i mmg tak bg dh,biarlah org nk kata apa.

i kalau pinjam brg org,mmg i jaga,takut sgt org tu mengata blakang,takut sgt bile org tu kecik hati kalau brg dye tak dipulangkan dlm keadaan asal.tapi org lain tak pernah nk treat kite balik cm tu.haih~rambut same hitam,hati lain lain.
redha jelah nakkkkkkkkk.chill~

*tapi i tak suke pinjam brg org,i lebih suke bli sendiri kalau nak,kecuali novel,kalau novel tu dh out of stock lah*

5 comments:

ArulchelseA said...

ada jugk membe dia dah bg lingkup tp wat muka tk bersalah...

aQmaYussof said...

org cmni ramai la yunk.. pinjam tp tak jage.. org pun x suke.. slalu kena :(

Cik Aish said...

aritu aish pinjam kamera kawan..punya la jaga..pastu janji pinjam sehari..esoknya trus aish pulangkan..isau la brg org kan..

pastu dia pun pinjam kemeja katanya ada intebiu..sampai arini tak pulang..uwaaa.kemeja paling aish syg lak tu..

sobs

Miss Shikio said...

pergghh! Lamboghini tu!

Shikio paling takut nak pinjam barang org, mcm nak pinjam baju ka, takut apabila kita pakai tiba2 baju tu rosak. sebab tu Shikio x penah pinjam brg org

tp bab novel tu memang dah kena. diorg pinjam then ada lah muka surat yang terkoyak lah. bengang gila!

LindaRahim said...

ni kak bg pinjam gambar kak yg comel lote ltk kat sblh ni...x pulang balik pun xpe...tp jaga bebaik yea...hihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...