23 May 2011

dr LADY SPEED STICK kepada NIVEA

mesti org kata,alahai,pasal deodorant pon nk cite kat sini ke.
okay,sila abaikan mereka yg terlalu -ve thinking oke.
disini bukan untuk sesi penceritaan yg menunjukkan kite bagus je,
but disini i lebih suke bercerita bab bab yg boleh kite kongsi bersama =) sape yg tak suke,tak yah baca oke! mudah.simple.

barubaru ni i telah bertukar kepada deodorant nivea pearl white,suke sgt baunya,sgtsgt selesa.even dh ptg pun bau mashemmm tak de lagik,kecuali kite berpeluh terokterok sgt kan.before ni i pakai lady speed stick,lama jugak i pakai LSS tu,start form 5 kot,bertahun jugak lah,but sebulan lepas i rasa mcm ada perubahan bau.sama ada LSStick tu or badan i,i tak pasti.but bile dh sampai tgh hari ada bau tak besh.so malas lah,cube try deodorant lain tgk mcm mana.
so syg pon suggest i suh pakai nivea.sbb dye pun pakai nivea je.even berpeluh pun tak de lah bau sgt,just bau peluh je,but not bau ketiak mcm matmat bang*a tepi jalan tu eh.then pas 2 3 hari pakai,
eh eh ok lah,pas tgh hari pon ok lagik,tak bau lah.still bau deodorant tu,sdp je.before ni i bukan lah jenis yg berbau hashemmm tu,but i mmg,bile ada bau lain mcm,i akan notice cpt.tak boleh sgt ada bau pape kat bdn,amat tak selesa,kalau x 1 hari tu i ada moody.

masa sekolah dulu mmg i pakai nivea ni sbb besh.hehehe.but bile pakai,baju sekolah akan jadik kuning kat ketiak tu bile kite bubuh banyak,then part ketiak tu akan jadik keras.so agak malu di situ ye.tu yg i tukar LSStick,but now tukar balik ke nivea,sbb i rs nivea dh makin besh.heee.siap ada pearl lagi taw.kau hado!

sape yg nak ketiak putih tu,jom pakai nivea white pearl ni,tak payah pakai garnier tu,tipu je.i dh pakai dh.bau dye pon tak besh,buttt tak leh jugak ckp cm tu kan sbb badan manusia ni lain lain.ada yg berkesan,ada yg tak.so tepuk poket,tanya dompet.heee~
sape yg manyak duet tu,boleh g rawatan laser utk bg ketiak putih eh =) chilll yaw!


p/s : but anda kena tau,rawatan laser untuk memutihkan ketiak adalah merbahaya.

10 comments:

syaz@rozelt said...

produk nivea boleh tahan bes..syaz pkai facial wash die pon best jugak..hehe

diana said...

akak pun pakai nivea..
tapi akak pakai yang botol pink..
hot crush!!!
sangat sedap baunya..
pakai dari pagi sampai petang pun tak de bau pelik2..

Cik E said...

cik e penah pki nivea..tp jap je..pastu tak pki lg sbb tak sesuai kot..skrg cik e pki dove..bau oren..=)

Ini Kisah Tia said...

thnks untuk info ni . hehe . pas ni nak try la ;)

Macamana Korang Jaga Laptop?

eLLa said...

aikk terbalik dulu form 4-5 pakai nivea gak...lepas tue pakai lady speed stick..

Cik Azizah said...

jijah tukar2 lah deoderans..teruk tol kan...tak tahu nak beza ok ke tak..tapi sekrang pakai deoderans cosway punya..ok jugak lah..wangi sgt..sebab beli 1 set dengan perfume,bedak,body spray..

Munirah said...

kiter tak suke stick, sbb rasa tak puas..haha, boleh tak mcm tu. :P dulu ade gak rase nk beli garnier, tp bau dia tak beshhh! haha

aNis said...

nivea tu ok ye dgn awk? anis x sesuai la.. dulu2 ok je maybe dah terlalu lama pakai kot skrg tgh mencari2 deo yg lain yg ok ;(

Liza Razak said...

nak cuba jugak laa nivea ni..dah bosan pakai rexona..hehe

@ dramatic @ said...

yess...!! Garnier tak beshhhh...!! ;-p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...