27 May 2011

eye makeup remover suggested by me!

dulu i jarang pakai makeup remover ni,sbb nya malas tahap gaban,bile dh balik umah tu,i terus akan capai towel then masuk toilet,makeup pon i lebih suke cuci terus pakai cleanser.but!
eye liner tu takkan hilang sepenuh nya,lama kelamaan mata akan jd lebam teruk.afta i noticed that,i trus hilangkan mls tu,chinggggg~
jadik rajin for 5 mint utk cuci eye liner and mascara.

so far,mata i tak lah lebam sgt.ok lah jugak dr sblm ni.
so i dh try 3 jenis makeup remover ni,
*maybelline
*ellianto
*silky girl
*nivea

before ni i mmg pakai maybelline sbb besh sgt,sekali tekap mmg dh hilang,tak kire lah pekat mana pon eyeliner korg tu,but kadangkadang mmg gatai nk try benda baru,ellianto ada buat offer,so g try makeup remover dye.but! kecewa,
mmg tak besh sgt.lambat sgt hilang,kena tekan kuatkuat.
sakit mata dibuatnya taw! ich.
then bile habes tu i bertukar balik ke maybelline,mcm biasa,maybelline mmg terbaik,then i tukar lak g silky girl,silky girl punya ok lah,not bad.but i tetap rasa tak suke,
ttp suke maybelline ag.

barubaru ni abes sudah makeup remover i,then i nk try lagik yg lain,pas i cite bout i bertukar dr deodorant lady speed stick kepada nivea,so i pon try lah nivea punya makeup remover,heee.konon nk sedondon lah dgn makeup remover,but same! tak besh laaa.
tekap mata ngan sponge,tak hilang pon,kena tonyoh 3 4 kali baru hilang,tu pun tak hilang sgt lah,ada jugak saki baki,so bile cucu muka kena cuci bersih bersih kat mata,aduuhhh~ mmg menyesal,kalau tau ritu mmg tak bli,dh lah botol nivea ni besar.mst lambat nk habiskan.grrrrrrrrrrrrrrrr!

so moral of da story,mmg maybelline jugak yg besh,suke sume brg mabelline.suke compact powder dye,lipstick,bb cream,eye liner, also makeup remover.sume besh sgtsgt. murah and berkualiti.lagi pon kulit i myb ada suitable ngan maybelline kot.heee.

10 comments:

ღ p!nk veLvet ღ said...

aku gune baby oil jew slame ni ... so far oke jugaq la ... senang nak remove maskara n eyeliner, hehe~~

Budak Chomot said...

Yeahh! I pun suka Maybelline jugak.
Best dan mampu dimiliki. Hehe

Liyana Zahim said...

pkai minyk baby johnson je.. hihihihi..

Budak Chomot said...

Setuju! Maybelline best dan mampu dimilik ;)

diana said...

yang nivea tu lambat nak habis ke??
meh2!!!bagi kat akak..
hahhah..
tak pernah pulak pakai maybelline.
loreal la yang akak pakai.
tak pernah cuba yg lain..
jadi tak tau nak banding2 kan dia..
bila habis rasa nak cuba yang lain tapi tak berani..
ambik loreal jugak..

アヌム ちゃん said...

bodyshop punye ok jugak :)

emeera asnary said...

slalu nmpak rumet saya kelek remover deep sea water yg atas skali tu! haha ;)

Shaherah said...

maybelline tu harga satu botol tu berapa ea kak?

Yua said...

i guna safi punya.. thee hehe

mia said...

suka entry ni yang..buatlah lagi review beauty mcm ni..ehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...