24 May 2011

front page BH : kawen lewat

lagik 1 isu yg i nk olah sket.eceh,yelah geram lah.dorg ni dh tak de benda lain ke nk kaji?knp dgn isu kawen lewat pun dorg nk kaji.ok thanks sbb alert bout rakyat,but this is not a big matter.

JODOH,PERTEMUAN,AJAL,MAUT terletak ditangan Tuhan.kalau kata kite dh merancang nk kawen 23tahun,but kalau Allah kata bukan lagik masanya nk kawen,kita takkan berkahwin.ada kalanya bukan disebabkan trend,ada yg nk kawen,nk kawen sgtsgt,but tak bertemu jodoh,pasangan bukan boleh dicari mcm kite cr handbag,kena cr betulbetul,takkan jumpa semalam lusa dh nk kawen tanpa mengenal hati budi,hello,please lah buka minda tu,hal hal jodoh ni bukan lah isu yg perlu dibangkitkan.even kata seorg wanita tu kawen lambat,tak semestinya dye tak nk kawen.dye myb ada misi nya yg tersendiri.
tadi ada sorg pendengar call then ckp,
knp nk jd kan benda ni susah.
KENAPA LETAK HANTARAN TINGGI.eh LELAKI,dgr sini ye.kau tu kalau tak mampu jgn kawen.jgn nk salah kan pihak perempuan yg letak harga tinggi.korg tak tau yg harga brg skrg mcm mana.pergi tanya katering,1 kepala bp ringgit makan skrg.paling murah pun 7.50rm taw.kalau dh pandai nk bercinta pandai lah cr duet.i tak suke lelaki yg bg alasan perempuan letak hantaran tinggi.kami letak tinggi ada sebab,bukan utk kami.utk majlis.brg sume mahal.baju lagik nk bli,pelamin,makeup,takkan sanding nk pakai baju raya taun lepas.cube jgn pertikaikan HANTARAN,cube BERUSAHA cr duet.jgn nk salahkan wanita.kawen sekali je seumur hidup,kalau boleh.mst lah nk yg meriah.bukan nk grand mcm kate & will,but nk kepuasan hati.nk cantek.sape tak nak.terpulang kepada citarasa masingmasing.ada wanita yg jenis tak kesah.but bagi kami yg kesah ni,jgn slh kan hantaran.jgn kata kami letak mahal.please lah tgk keadaan negara skng ni mcm mana.jgn menuding jari.

dan jgn juga nk ckp buat benda yg wajib je sudah.tak payah beriye.adoiiii,tu sume alasan bg lelaki yg tak nak berusaha n malas! titik.
marah ni marah dh pgpagi.papepun jodoh sume ditangan Allah.i ditakdirkan kawen umur 24,so berkahwin lah i.yg penting,
1st usaha,2nd doa,3rd tawakal.insyAllah.

chill~

28 comments:

MOK&SONS said...

uiii garangnya..ehehheh...nak lebih afdal dan tak membazir,buat yang wajib jer..hbs citer..tu pun kalo habis citer la.. :P

ArulchelseA said...

Uikkk marahnya...hehehe...tp sush nk cri duit bnyk2..demam laki..buat ala kadar je pun boleh kan..tk yah mahal2 brg2 tu..leh ke mcm tu?
yg pnting jodoh brpanjangn..

rara pinkmafia said...

@ArulchelseAye betul tu bro,but sy tak suke bile yg marah2 sbb hantaran,tu bukan alasan.kite mmg nk buat yg wajib n biasa,tapi dh brg mahal,nk buat cane kan.

shaffique said...

lelaki takpe kahwin lewat. nak carik duit, bagi stabil. perempuan je kahwin lewat orang bising. ;)


My latest entry : Pokemon Versi Minimalis

Cik Kamoo said...

Betul tu rara...jodoh, ajal maut semua ketentuan tuhan...tp sesetengah manusia bangang nie buat cam tak paham2. mentang2 lah dia dah kahwin...sebuk dok ngata org lain...andartulah...andalusialah!

Cer tanya siapa kita nie nak lawan kententuan Allah....dah usaha...dah doa...dah tawakal selebihnya serah pada Allah.

CutieIntan said...

bak pepatah biar susah dapat susah sikit nak lepas..Bab hantaran tu lelaki pun kena faham kehendak semasa dan perempuan juga kena tengok kemampuan lelaki tu takut nanti jadi perkara yang tak patut..berhutang sampai anak 3 4 pun tak habis hutang...yang penting kukuhkan ekonomi..biar stabil...

Izyan Masri said...

PART PANDAI KAWEN PANDAI CARI DUIT TU YAN SUKA.KIHKIH.XD

Lieyda said...

haha sokong entry ni.jgn pertikaikan kenapa hantaran tinggi.hihi

ArulchelseA said...

yg marah2 tu emo sgt tu...apa2 pun semua atas persetujuan dlm perbincangan masa meminang..

ayie said...

huhu sangat emosi..tapi rasanyee le.. setiap majlis perkahwinan bawak2 la berbincang..nak tahu mana satu yang mampu dan mana yang tak mampu..

kokser kokdam said...

kawen lewat sbb Allah yang atur..
kawen awal pon sbb Allah yang atur..

kita hnye 'berusaha'..

abes crite.. ehehe

Cik Aish said...

cakap pasal hantaran, pasal kawen, hehe trauma jap..heehe.em sory a..aish lately byk masalah..masalah jiwa la masalah teknikal la..huhu..tu yg bz kit tu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

betul..cari pasangan bukan macam pilih ikan kat pasar..ikan pon nk kena pilih bebetul..takut dah busuk..nampak kat luar cantek je tp perut dah buruk..camtulah gak nk cari pasangan..tak leh tgk luaran je..

soal hantaran bergantung pd budi bicara masing-masing lah kan..kalau mampu oklah kalau x mampu buatlah majlis kecik jer..

risa said...

uihhh jgn marah2 sayam..kang kena jual
bagi akak ye yang memang tak pandai nak cari duit banyak2 ni...
pihak perempuan pun buat le majlis ala kadar je
takyah le nak buat grand2..nikah tu yg penting..kata sayang...so, takyah le duit jadi ukuran..tak berkat rumahtangga nanti..hehehe pendapat me je lah ye..peace

rara pinkmafia said...

@shaffiquebetul tu ><

rara pinkmafia said...

@Cik Kamooaah kan kan.takde benda lain ke nak kajinya.

rara pinkmafia said...

@CutieIntanyelah,betul tu intan.tak nk berhutang,tapi rara tak suke bile dorg salah kan pompuan sbb hantaran.tu bukan penyebab.

rara pinkmafia said...

@Izyan Masribetul,hehehehe rara pun.yelah,bile bercinta sume suke.sume ok.bile nk kwen.complain.

rara pinkmafia said...

@Lieydakite bukan lah letak tinggi sgt kan.pada2 lah,tp lelaki knea usaha.

rara pinkmafia said...

@ArulchelseAtak marah bro.geram je.heheheh/yelah,papepon boleh nego.

rara pinkmafia said...

@ayiebetul tu ayie.

rara pinkmafia said...

@kokser kokdambetul2.sokong jugak

rara pinkmafia said...

@Cik Aishyeke aish.hmm takpe2.take ur tyme k syg!

rara pinkmafia said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Bettyaah,betul tu kak.tapi kena lah usaha kan kak.bukan nk sedap je main hentam org.

rara pinkmafia said...

@risaaah,sokong k.risa jugak.kata syg kan.hehehe

Cik Mira said...

yeah betolll. tp kesian jugak kat laki kadang kadang. nak lagi yg dok smbung study kan, bile nye nk dpt keje. dpt plak gf yg bebaya umor die. pompuan mesti la nak cecepat kawen kan. huuuuuu nak kawen!

::debby:: said...

rara, kinda agreed with u :D

EYFAalias said...

ini namanya lelaki yang malas nak berusaha. esuk kahwin makan duit bini. menyampahnya lelaki mcm ni. benda nak mewah duit xnak keluar. grrr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...