Image and video hosting by TinyPic

18 May 2011

i dan haiwan-haiwan kesayangan

comelsss x kucen kat atas ni.kucen ni my mom baru je adopted.
comels gilers,dye ada adik beradik dye.nk tgk tak adik beradik dye?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


manja kan,mereka nampak syg antara 1 sama lain,but
afta sehari ke sehari,sorg abg dorg jatuh sakit.dye diam je.tidur je.
i tny my mom,mak knp dye ni?mak kata ntah lah.mcm tak sihat.
then pas balik kl mak kata abg dye dh mati.tinggal lah 3 ekor.
ada 2 ekor je yg cergas.main main.yg lagik sekor ni 
(piccy atas skali)pulak tibetibe
mata dye jadik sakit,bengkak sebelah.
my mom bwk g klinik.doc pn tak tau knp,
tapi lame lame doc takut dye jd buta.
mak just boleh buh ubat n cuci je mata dye.

dr sehari ke sari dye pun jd tak selera nk makan.
dye jalan dekatdekat je mcm guna deria bau dye je.
sedih sgt i tgk dye.dr sari ke sari i tgk mata dye lagik teruk.masa
i nk balik kl dye dtg dekat i,nk duk atas riba i,i pun letak atas riba.
sedih sgt rasa,dye mcm nk bgtau yg dye dh tak jumpa i lagik,
pas i balik KL mak kata bute dh mati.sedih nya.

maybe salah i jugak,sbb i suruh my mom buang ibu n adik dye.
yelah,baby kucing tak reti berak n kencing tempat dye.berak merata,
i ckp lah kt my mom,i kata payah nk amik wudhu,kalau 
terpijak payah.tu i buang,but my mom amik buta ni sbb kesian.
ibu dye bukan nk jaga.ibu dye mcm ignore je.jilat anak yg cantek je.
yg buta ibu dye biar kan je.last last mati dh buta.dh lah comels.
mata biru.tapi dh sampai ajal dye kot kan.so takpelah.
i redha.so skng tinggal lah lulu sorg.lulu lah yg sllu bertahkta
dihati yg jd teman my mom.tu lah intan,tu lah payung.
nanti kakak cr pasangan lulu k.

lili pasangan lulu telah terlibat dlm kemalangan dimana syg telah melenyek lili masa lili ngan main nyorok nyorok ngan lulu kat bawak kereta syg.lulu bile dye kua,dye pandai balik,but lili tak,
so kami yg tak tau ni,tak tau yg lili dh keluar rumah.lulu tinggalkan lili sorgsorg,myb lili sesat.lulu pembunuh! but takpelah.
mybe macam tu ajal lili.nanti kite cari lain eh lulu.syg lulu ketatketat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. comelnya kucing2 tu.sedih kan bila mati.dulu sya ada jugak bela kucing.bila mati mmg sedih..smp nangis!

    ReplyDelete
  2. lulu mmg mcm tu . kuat makan . pg td mkan pulut inti (:

    ReplyDelete
  3. Sgt suka hamster...pernah bela kanster....

    Msred follow k...

    ReplyDelete
  4. perghh citer ni sungguh menyentuh hati saya..:(..sedih wooo..

    ReplyDelete
  5. sedihnyaaa..
    sob sob sob..
    cepat carik kan lulu pasangan !
    haha

    ReplyDelete
  6. cuak aku..telah kena lenyek ek...hehehe..
    tp memang comel la kucing tu..

    ReplyDelete
  7. dear!! comelnya kucing tuu!!! kalah la baby aish. hahahahaha .

    errmm rara...soryy bukan tak jenguk cuma lately aish jarang blogwalking sbb kdg2 bz.sory tau..rara tk buat salh ckp pun.meh aish bg coklat. senyum! hehe

    ReplyDelete
  8. alowh, sedih nya perjalann hidup kucing2 itu

    kucing kacukan ke tu? comel!!!

    ReplyDelete
  9. waaaaaaaahhhhhhhh.... sgt3 cute~

    ReplyDelete
  10. kak rara nape cite pasal kucing mati..sedih tahu
    :(((

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com