Image and video hosting by TinyPic

26 May 2011

kata FREE! PENIPU

semalam sblm balik rumah i nk singgah lah kedai kat permaisuri ni.jalan punya lah sesak.nk park kete pun payah sgt.nk jalan pun payah.kete parking kiri kanan mcm takde sivik.haih.masalah org Malaysia ni.rasa mcm nk g duduk Sri Langka je.heee.

yelah mana lah jalan tak sesak.jalan SEHALA,tapi parking kete,lori,van,motor basikal,sume lah kat kiri kanan jalan.mana lah jalan tu tak sesak.kau giler hape.dh tau jalan sempit,jgn lh selfish sgt.jgn lah park kt bahubahu jalan tu.

then lepas dh lepas kesesakan di jalan sehala tu,i pun nk cr lah parking,padahal nk g cr 1 barang je.i nampak ada signboard besar.
FREE PARKING
then i pun belok lah.masuk.tapi pagar tu tutup.i pun saje lah masuk je.ada gurl tu bg tiket.i pun amik.mls nk tny sbb nk g kedai depan tu je.5minit je.then lepas bli barang i tu,g kat kete balik.
i pun g kat pintu keluar,bg tiket kt gurl tu.

"2rm kak"
i pon pelik lah,masuk tak sampai 5mint.nk cas 2rm.tapi kata FREE PARKING.mmg mcm nk marah.tapi sabar.
"kata paking free,signboard besarbesar tu buat apa?"
then gurl tu mcm membebelbebel,tapi i tak dgr,dye mcm ckp sendiri.i pon mls nk ckp byk,bg je trus blah.ah 2rm je.

tapi yelah,i tak kisah pasal 2rm tu,but knp letak signboard tu.dh mcm menipu lak kan.kalo nk suruh bayar suruh jelah.jgn kata free.then bile org masuk nk mintak duet lak.sabo jelah kan.
pas ni nk parking atas pokok lah.hehehe
p/s : kate duk KL,mana ada benda free kat kl ni.nk pindah balik epoh cepat sket bley tak.ipoh tak yah bayar pon.beshhhh je.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 comments:

  1. emm x berkat duit tuh..memang x guna budak tuh menipu orang..aishh macam2 perangai orang kat dunia sekarang..susah nak cari orang yang betul2 jujur kan..

    yup KL xde free2..semua kena bayar..yang freenya toilet kat masjid dan stesen minyak..itupun kalau adala..

    ReplyDelete
  2. biasalah tuh rara, skg nih lau nk copin je, mest pk tmpt tuh sng dpt parking/murah x.. hahaha.

    ReplyDelete
  3. iklan je tu Rara...maksudnya..bebas untuk parking..bukan parking tak bayar..haha..sabar sabar

    ReplyDelete
  4. tu pasal ambo malas g KL.. ecece.. alasan.. haha

    ReplyDelete
  5. free space for parking kot.. die maleh nak tulih panjang2..hehehe

    ReplyDelete
  6. Kat Jerantut pun parking free.Besshhh....

    Hotel Gantung

    ReplyDelete
  7. erm..org yg wt business parking tu mesti xberkat..nk untung byk tp dgn cara yg xbetol..dunia..dunia..:)

    ReplyDelete
  8. mcm mana nk paking atas pokok tu..payah nak buat tu..

    ReplyDelete
  9. saje la tu..nak tarik pelanggan..tp,jgn la smpai menipu cam tu skali kan..

    ReplyDelete
  10. alaa..KL kot..biasa leteww~
    duduk lah kampung..hahaha

    ReplyDelete
  11. mlm ni kte bako je tmpt parking tu,.. ahahaha..

    ReplyDelete
  12. saje le tu kak . mesti bukan akak sorang je yang kena kan .. grr

    ReplyDelete
  13. KEJAMNYA LETAK SIGNBOARD FREE TAPI KENA BAYAR. ISHH. MAIN TAKTIK KOTOR. MENYALAHI HAK PENGGUNA. SORRY AKAK, TERTEKAN CAPS LOCK. MALAS NAK TEKAN BACKSPACE. HEHEHEHEH ;)

    ReplyDelete
  14. susahla yunk sekarang nak cari tempat yang percuma sentiasa . .

    ReplyDelete
  15. itu namanya cari untung dgn silap mata...heeeee

    ReplyDelete
  16. dunia sekarang semuanya kena bayar

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com