26 May 2011

kata FREE! PENIPU

semalam sblm balik rumah i nk singgah lah kedai kat permaisuri ni.jalan punya lah sesak.nk park kete pun payah sgt.nk jalan pun payah.kete parking kiri kanan mcm takde sivik.haih.masalah org Malaysia ni.rasa mcm nk g duduk Sri Langka je.heee.

yelah mana lah jalan tak sesak.jalan SEHALA,tapi parking kete,lori,van,motor basikal,sume lah kat kiri kanan jalan.mana lah jalan tu tak sesak.kau giler hape.dh tau jalan sempit,jgn lh selfish sgt.jgn lah park kt bahubahu jalan tu.

then lepas dh lepas kesesakan di jalan sehala tu,i pun nk cr lah parking,padahal nk g cr 1 barang je.i nampak ada signboard besar.
FREE PARKING
then i pun belok lah.masuk.tapi pagar tu tutup.i pun saje lah masuk je.ada gurl tu bg tiket.i pun amik.mls nk tny sbb nk g kedai depan tu je.5minit je.then lepas bli barang i tu,g kat kete balik.
i pun g kat pintu keluar,bg tiket kt gurl tu.

"2rm kak"
i pon pelik lah,masuk tak sampai 5mint.nk cas 2rm.tapi kata FREE PARKING.mmg mcm nk marah.tapi sabar.
"kata paking free,signboard besarbesar tu buat apa?"
then gurl tu mcm membebelbebel,tapi i tak dgr,dye mcm ckp sendiri.i pon mls nk ckp byk,bg je trus blah.ah 2rm je.

tapi yelah,i tak kisah pasal 2rm tu,but knp letak signboard tu.dh mcm menipu lak kan.kalo nk suruh bayar suruh jelah.jgn kata free.then bile org masuk nk mintak duet lak.sabo jelah kan.
pas ni nk parking atas pokok lah.hehehe
p/s : kate duk KL,mana ada benda free kat kl ni.nk pindah balik epoh cepat sket bley tak.ipoh tak yah bayar pon.beshhhh je.

17 comments:

Lieyda said...

ee apa punya org la

Syuxer said...

emm x berkat duit tuh..memang x guna budak tuh menipu orang..aishh macam2 perangai orang kat dunia sekarang..susah nak cari orang yang betul2 jujur kan..

yup KL xde free2..semua kena bayar..yang freenya toilet kat masjid dan stesen minyak..itupun kalau adala..

Dian Dahlia said...

biasalah tuh rara, skg nih lau nk copin je, mest pk tmpt tuh sng dpt parking/murah x.. hahaha.

kiz said...

iklan je tu Rara...maksudnya..bebas untuk parking..bukan parking tak bayar..haha..sabar sabar

kokser kokdam said...

tu pasal ambo malas g KL.. ecece.. alasan.. haha

kerisperak said...

free space for parking kot.. die maleh nak tulih panjang2..hehehe

Miecyber said...

Kat Jerantut pun parking free.Besshhh....

Hotel Gantung

Ejat said...

erm..org yg wt business parking tu mesti xberkat..nk untung byk tp dgn cara yg xbetol..dunia..dunia..:)

ArulchelseA said...

mcm mana nk paking atas pokok tu..payah nak buat tu..

♥MiZz-siHa♥ said...

saje la tu..nak tarik pelanggan..tp,jgn la smpai menipu cam tu skali kan..

Abang Zam said...

alaa..KL kot..biasa leteww~
duduk lah kampung..hahaha

Liyana Zahim said...

mlm ni kte bako je tmpt parking tu,.. ahahaha..

tia @ Ini Kisah Tia said...

saje le tu kak . mesti bukan akak sorang je yang kena kan .. grr

.m y z. said...

KEJAMNYA LETAK SIGNBOARD FREE TAPI KENA BAYAR. ISHH. MAIN TAKTIK KOTOR. MENYALAHI HAK PENGGUNA. SORRY AKAK, TERTEKAN CAPS LOCK. MALAS NAK TEKAN BACKSPACE. HEHEHEHEH ;)

LeEya sWeEtHeArT said...

susahla yunk sekarang nak cari tempat yang percuma sentiasa . .

daddyzkool said...

itu namanya cari untung dgn silap mata...heeeee

Cik Kamoo said...

dunia sekarang semuanya kena bayar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...