09 May 2011

Khairiah BERHIJRAH

Alhamdulillah,lagik sorg artis ni berhijrah.
bukan pindah rumah eh,
tapi berhijrah dr xberhijab kpd berhijab.
teringat kes i dulu masa mulamula bertudung.
agak pelik,dah nk akhirakhir ramadhan i dpt hidayah.eceh~
masa tu,bangunbangun pagi,terus i niat dlm hati,
i nk pakai tudung.kuat sgt rasa tu.tibetibe je.
then mlm tu i dgn housemate i g bli baju raya,
i terus bli tudung.banyak,nk dekat 4 5 helai. =)
rasa hepy giler.blk tu try try tudung.senyum je masa pakai tu.
tak penah rasa mcm tu.tu lah kan,bile kite buat 1 benda
tu ikhlas and dgn sepenuh hati,kite mesti selesa.
and sampai sekarang i selesa bertudung.even keluar
g kedai or pasar mlm pun still bertudung.
rasa kepala bogel je bile tak bertudung.

thanks Allah coz bg kamikami hidayah.
to khiriah,congrats.even bertudung mcm ni pon,
sekurangkurgnya,dye sudah menutup 1 auratnya.
think +ve k =) chill babe!

9 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tahniah dia sudah mahu bertudung.tp bertudung bkn krn allah itu lbh baik.bkn sekadar menutup rambut.dada dan leher adalah aurat juga..renung2 kanlah wahai wanita.

Mrs.Yie said...

alhamdulillah..perlahan2 la..nanti kasi tutup habis semua :)

rara pinkmafia said...

LM - hmm tulah.tp ok gak dh nk tutup kan.

mrs Yie- =) kankan.biarlah dye slow2 =)

aLyA_syGS said...

bgus la cmtu an...slow2,lame tutup suma.. ;)

Miecyber said...

Permulaan yang baik..

Burung Walit

mOon jOhari said...

semOga beliau teta dgn pendirian / keputusan ni dan semOga lebih baek dr hari ke hari...sgt kagum dengan bakat beliau...

Miss Shikio said...

alhamdulillah..

slow2 lah kan, maybe dia akan tutup semua satu ari nnt

Lieyda said...

dia ckp dia still freehair n still amik job yg perlukan dia freehair. tp dia sudah try utk bertudungkn. sweet.suka dia :)

kucarkacir said...

tapi nape gmbar tu nampak dada dia?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...