20 May 2011

KONGSI : 7hari 7JUTA

ramai yg mengatakan filem ni takde motif,tak faham,tahapehape,and banyak ntah lagik lah,but! bg i ianya oke! seronok.ok lah fine if penonton nk kata cite ni mengelirukan,mmg ye,cerita ni agak mengelirukan,masa i tgk pon mmg i tak faham,BUT i enjoyed.veryvery enjoy,mmg gelak tak hengat punye,sampai rasa nk hempuk kepala org depan.everybody laughing.ok lah if korg kata filem ni tak berkualiti dr sudut penceritaan dye yg mengelirukan,but cube pandang dr side yg +ve,cuba pandang yg Farid Kamil ada lah producer baru,yg baru nk buat filem,filem ke-2 dye,dye takde bajet yg besar nk buat filem yg gempakgempak mcm KRU,Syamsul Yusuf,but afford dye i suke,dye ada usaha,and cube korg pandang lakonan pelakonpelakon dye yg mantap.jgn lah nk kutuk je cite melayu,jgn lah nk tgk kekurangan je,setiap insan ada salah n silap nya,kalau dye dh tau cite dye takde motif and mengelirukan,just tell him,mybe next movie dh tak cm tu.mcm kite tgk ending dye banyak yg tergantung,so kite boleh tau dr situ cite tu akan ada sambungannya.mmg dulu i tak support langsung cite melayu,mmg menyampah,but kadangkadang bile ada filem yg boleh go,kite support lah.bak kata cik drama ni,jgn compared FAST 5 dengan KONGSI.wtfishhhhh korg nk compared 2 cite ni.mmg tak logik.haih.dorg punya modal bape billion nk dibandingkan ngat kite.ok lah,membebel banyak pun takguna,masingmasing ada pendapat masingmasing kan.so chilll yaw!

i sokong katakata dr mstar ni : Tutup sebelah mata sahaja pada apa juga kepincangan teknikal kerana kita sedar akan kapasiti terhad produksi filem Malaysia.Atas lesen filem tempatan, apa yang telah Farid Kamil perjudikan dalam Kongsi adalah baik secara kolektif.

Yang mengundang keraguan dan ralat adalah garapan dan naratif lemah di sebalik aksi pergaduhan, kejar-mengejar dan lagak ngeri yang begitu teruja.

15 comments:

diana said...

ada orang kata tak lawak pun..
dia terpaksa gelak sebab orang lain gelak..
hehehhe

Faaein Talip Roy said...

belum pernah lagi tengok cerita2 hasil farid kamil ni...

ArulchelseA said...

tk tgok lg cite ni..ermm nmpak mcm lawak..tp keberatan nk tgok..leka tunggu cite mat salleh ni..hehe

eLLa said...

xtgk pown citer nie..
so xleyh komen aper2..
tpi 7 hari 7juta...aisseeeehh hbt tue

LindaRahim said...

mmg nk tgk cite ni sbb minat sgt kat Sam tu...tp tgk online je la...x dapek la nk tgk kat panggung...

shark said...

7 hari 7 juta..
wow..
sehari leh dpt sjuta ek..
nice..
x tgk2 agi..
waaa

rara pinkmafia said...

@dianayeke kak,hmm sy tak yah paksa.gelak je berdekah2.hehehe

rara pinkmafia said...

@Faaein Talip Roytry to watch k. ><"

rara pinkmafia said...

@ArulchelseAhmm jom support cite melayu jugak.

rara pinkmafia said...

@eLLatgk dulu,then buat review k ><"

rara pinkmafia said...

@LindaRahimhehehehhe mmg besh kak taw!

rara pinkmafia said...

@sharkmyb lah kot.but so far cite tu ok lah ><"

combi said...

ske lakonan sam =p

kucarkacir said...

mmg untung giler la ni klu satu hari satu juta..

Penulis Bogel (the naked writer) said...

mata aku kat yana jer...dressup sempoi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...