Image and video hosting by TinyPic

25 May 2011

meatBALL IKEA HALAL,tak payah minum clorox!


lepas kecohkecoh pasal meatball yg dikatakan tak halal tu,1 statement lain pulak dikeluarkan.

  product makanan keluaran MACFOOD ni dikatakan halal dan sijilnya sah digunakan sehingga 2013.
maknanya meatball ni mmg HALAL lah eh?
so tak payah nk minum clorox lah eh nk keluar kan sisasisa,
heee.TAPI....................................
lepas ni i myb akan jadi fobia sket nak mkn,sbbnya
1st time makan,then dpt berita cm ni.mmg agak terkejut.

lagi pun kejap kata haram,kejap kata halal.so mcm dipermainkan pulak rasanya.but if JAKIM sendiri yg dah keluarkan sijil HALAL tu.so kite sebagai rakyat akan kata ianya HALAL lah.so kalau g makan pun,if pape jadi myb akan jadi tanggungjwp JAKIM.

tapi salute jugak kat IKEA sbb sanggup menyamak dapur mereka demi menghormati pelanggan dan amat mengambil berat tentang sensitiviti rakyat malaysia yg mudah melenting mcm i ni.heee.
bagus lah,benda yg patut buat tu dibuatkan,actually bukannya nk melenting sgt,but tu kes makanan.akan jadi darah daging.so mesti lah nk yg bersih dan halal.

now sape yg nk g makan meatball sampai muntah,sila lah g,n beratur panjangpanjang eh.makan tanpa rasa ragu ragu sampai 2013.
heee.pas tu boleh buat kecoh balik. 

p/s : tetibe rasa mcm nk mkn DAIM cake dye yg sgt yummeh tu.

p/s : korg rasa kedai mamak tu bersih x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 comments:

  1. macam KFC la jugak..ada kata tk halal..tp ada sijil halal..kdg2 tk paham aku..

    ReplyDelete
  2. bagus la kalau ada tindakan macam ni. atlist kita tak ragu ragu dengan makanan yang kita makan kan kan.. :D

    ReplyDelete
  3. lega dah boleh makan tanpa was was.. akak pun suka juga meatball kat ikea tu..

    1st time here.. Salam kenal yer..

    ReplyDelete
  4. sy pun dh la baru lepas je time diorang kecoh-kecoh tu..hehe

    ReplyDelete
  5. haha..minum clorox hebat tue..
    btw, tue yg tak best bila status halal tue bertukar2..buat org rasa ragu2..
    tp lecterur pernah ckp if rasa ragu2 dgn sesuatu benda, etc jangan buat..hehe :)
    So, kalau ragu2 status halal kat IKEA tue janganlah makan ea..haha~

    ReplyDelete
  6. lamanya tak pekene meatball dengan kek Daim tu..tingat pula..huhu..cik rara pink banje ble..:P

    ReplyDelete
  7. minum clorox tok samak perot.:)

    ReplyDelete
  8. CIK RARA,
    2 ARI LEPAS,BW ASIK BACA MAKANAN TAK HALAL JE...SEMALAM SUMER KATA HALAL DA...LEGA SKET...TP KITE KENA SLALU CEK STATUS HALAL NI KAN...

    ReplyDelete
  9. Boleh ke minum clorox. ha...ha...ha... Cuba lu sekali nak tau gak rase mcm mane..

    ReplyDelete
  10. kadang2 ada gak company palsukan sumber dia..aishh JAKIM kena selalu pantau benda ni..ada gak JAKIM terlepas pandang..huhu

    ReplyDelete
  11. Tu lah kejap haram, kejap halal. Buat main pulak halal haram ni. Kite sebagai pengguna dah jdi keliru dh pesal benda ni. huhu. btw, DAIM terbaik! hehe. jom jom g makan daim? heee :D

    ReplyDelete
  12. ...hebak la minum klorOx...begitu sekali penangan meatball vavi...

    ReplyDelete
  13. amek jln mudah.. cari meatbol yg kompem halal.. =D

    ReplyDelete
  14. yeay sama dah geng polkadot..suwit kan template neh..

    meat ball dgn daim kek tu sy suka sgt..kalau dah JAKIM kata halal maka halal lah..diaorang pon takkan sanggup nak tanggung dosa semua orang kalau benda tu betul haram tp kata halal..

    ReplyDelete
  15. hihihi. jom kita gi mkn sblm 2013 ni. hihi

    ReplyDelete
  16. Kek DAIM x sedap..
    coklat DAIM yg kat langkawi sedap larrrrrrrr

    ReplyDelete
  17. isk ! kecoh betul ni pasal ni kak . yelah , melibatkan makanan . masuk dalam perut dan jadi darah daging kan ..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com