20 May 2011

A Miracle,post hilang dh ada balik : tutorial

ya Ampun,thank you so much kat dydy coz terbaca entry dye lah i dapat jejak balik entry i yg hilang.ingat tak haritu i ada masuk contest Malaysia Next Top Models eh bukan,Top Blogger,tibetibe masa blogspot down ritu sume entry hilang.adehhhh,apaapa setting sume hilang,sume kena buat lain.agak sadis,then td cik dydy tunjuk link macam mana nk carik balik link yg hilang tu.wahhhhh sgt suke,sgt teruja.thanks jugak to bro ni coz tunjukkan tutorial nya.
ni serba sikit tutorial nya.jom buat sendiri!

  1.  u oulss g ke dashboard,bawah skali ada VIEW IN GOOGLE READER
  2. go to setting -----> READER SETTING
  3. go to SEND TO
4 . u oulsss boleh tick kat kotak bloggger @ lainlain yg u oullsss suke oke!
5. then korg go back to GOOGLE READER
6. go to ADD A SUBSCRIPTION (masuk link blog u oullsss)
7 and 8 : cr entry u oullsss yg hilang tu.
9 . klik SEND TO
then ur DONE!
gud luck everyone.chilll~

p/s : nk tunggu blogspot masukkan entry tu balik myb lambat kan.so kite yg jenis tak sabar ni,jom lah masukkan sendiri.chill yaw! selamat mencuba =)

6 comments:

nadia ar-rumaisha said...

bagus dear..Alhamdulillah mase system down tempoh hari, entry nadia cume ilang sekejap saja....


oh dear, if nak beli mask tuh, boleh tengok di http://kamiherba.blogspot.com

risa said...

bagusnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
thanks for sharing

Puan Kutu said...

entri hilang tp dh pulang..tp komen tak pulang2.haha..

diana said...

eh!bukan dia hilang sekejap je ke??
komen je yg hilang semua..kan??
rara punye entry hilang terus ke??

Mamachia said...

risau juga dengan blogspot ni selalu ada masalah..jangan saja blog kita yang hilang aduh!!!

budakkampung39 said...

ehem2....malaysia's next top model yer heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...