26 May 2011

RON 95 KEKAL BUAT MASA NI!

"Kerajaan semalam mengekalkan harga petrol RON95, diesel dan gas memasak LPG buat masa ini selepas mengambil kira pandangan semua pihak dan kepentingan rakyat.

"Selepas mendengar pandangan semua pihak, kita kekalkan harga kerana bagi kita ini adalah permohonan dan pandangan rakyat. Saya tidak boleh beri kepastian sampai bila harga ini akan dikekalkan, kalau harga minyak dunia terus meningkat, kita akan lihat bagaimana (keadaannya)," katanya pada sidang media di sini, semalam.

Harga RON95 kini RM1.90 seliter manakala RON97 adalah RM2.90 seliter selepas diapungkan mengikut harga pasaran minyak semasa"-BH

actually dh tau dh kes ni dr semalam lagik.harga Ron 95 kekal.
Alhamdulillah.
selalunya bile kerajaan kata minyak naik mmg akan naik,ni tibetibe tak naik.mmg miracle betul lah.topik ni mmg jadi topik hangat lah kat blog,fb dan jugak dgn officemate.mana tak nya.cuba bygkan kalau Ron 95 naik 2.10rm?harga 2.10 tu adalah harga Ron97 masa setaun lepas i pakai kete.dulu i pakai 97,but bile dh naiknaik dan naik,mana nk tahan.kalo gaji sbln 5K mmg tak kesah,but ni nt isi myk je,mkn x.

buat masa ni agak lega jugak lah bile tak naik,tapi ayat biasa.
"TAK NAIK BUAT MASA NI"
so masa depan tak tau ag kan.mst naik kan.mintakmintak lah taun depan baru naik.jgn lah naik taun ni lagik.byk duet nk pakai ni.takpe lah,thnks lah to kerajaan sbb tak naik kan harga minyak.

sampai bile lega nya tak tau lah.tunggu lah sampai berita minyak nk naik keluar lagik.masa tu baru lah kecoh balik.skrg ni jom kite diamdiam dan bersyukur je eh.

12 comments:

Syuxer said...

jap lagi dia akan lepas PRU kalau kerajaan menang..cam biasa la ayat selaras--rasionalisasilah--bla bla..huhu..bayangkan harga minyak tanpa subsidi..

msredcheesecake said...

CIK RARA,
AGAKNYE 'BUAT MASE NI' TU BERAPA LAMA LA GAKNYE? HHEEE....JGN LAGI 2 MINGGU DIA NAIK....KAKAKAA...GELAK KAN DIRI SENDIRI...ABEH LA LARI BAJET...

Hanis Azla said...

lega juga ni.. sbb ak pun baru berhijrah dari ron 97 kepada ron 95 sbb harga naik.. klu naik juga, tak tahu na tukar pakai apa pulak.. he..he..

cik panadol said...

kalo ron95 naik...aku ingat nk jual kete aku, pastu nak angkat beskal sebijik....huhu~

ieda said...

alhamdulillah .. harap2 x nak lahh lagi .. udah2 lah naik , kesian kat org2 susah mcm akak nie .. huuhuh

Yuyu Johanna said...

Alhamdulillah...nasib baik tak naik kan sis..kalau tak...perabis duit gaji tiap bulan je...
huhu.kalau camni yuyu boleh spent duit utk shopping lak.wee~

gadis bunga said...

aha . lepas ni mesti naik punye laaaah

Ummi Alesya Sofea said...

hihihi,nice entry..sy dah follow dah,hrp2 sudilah follow blk.. :D

MOK&SONS said...

ermmm kejap je tu..kang orang dah leka2 kang dia naikkan jugak..

ABU said...

alhamdulillah...:D
nasib baik tak naik kan, pas ni blh la shopping shopping..hehehe

ArulchelseA said...

kejap nak naik..kejap tk nak naik...lama2 naik btul ni...kihkihkih.. rakyat diutamakan..

eLLa said...

aah nasib baek xnaek..kalo x..t nak keluar2 pown mlas...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...