06 May 2011

.sedih dgn sikap ORANGKITE

entry KUCIWA
sory korg,if korg nk baca entry ni.korg baca lah dgn rela hati eh.if korg tak nk baca,just klik je pangkah merah kat atas tu,or terus je g balik ke dashboard korg,tak pon,hmm apaapa lah kan.actually i nk cite pasal orgkite.knp eh? orgkite suke menindas orgkite?*i hope korg paham orgkite tu sape. i tak salah kan orgkite ni,but just appreciate lah sikit,i tak mintak manyak.mintak sikit je.tapi knp tak boleh.knp nk tikam kite balik.cekik darah betul.i know.rezeki dtg dr Allah,akan tetapi,kalau bukan dr i yg bgtau orgkite ni sumber pendapatan tu,maybe dye takkan dpt rezeki tu.i bukan nk mengungkit,tidak sekalikali.but i just nk dihargai.tu je.ntah lah kan.dye tak berasa malu ke?tak rasa ke walau sedetik pon kat hati dye?knp depan i baik je,senyumsenyum,mulut tu manis je berkatakata.kenapa semua org dye nk tindas.even kwnkwn dye sendiri.ni kan pulak i,yg baru kenal.mcm sllu i kata.sharing is caring.i tak kesal bg ilmu or bagi rezeki kat org lain,sbb i tau,nanti i akan dpt lebih lagik dr tu.tp kenapa tiap kali i bg,tiap kali i ajar,TAIK balik yg i dapat.tapi Allah syg i,even dorg bahi TAIK,but Allah sentiasa bg rezeki baru.bukan award yg i mintak,bukan,bukan,but just ucapan TQ ucapan TERIMA KASIH.tu je.tapi tu pon takde.knp?susah sgt ke?kena BAYAR ke?huh.mmg tak faham.i bukan lah nk berdoa untuk periuk nasi dye.but ingat lah.once kite tak ikhlas and once kite tak tikam belakang org,and once kite tutup periuk nasi org,periuk nasi kite takkan selamat.tak kemana kalau kite tamak.i noe u mcm nampak desperate,but buat secara ikhlas.jgn lah cr rezki dgn cara pintas org.org lain pon nk cari makan gak.nk cr duet gak mcm kamu.ni lah dye,ni lah dye orgkite.mmg hebat kan orgkite ni? seriously mmg i kecewa sgtsgt.takpelah.i mmg malas nk ckp byk.if i boleh sabar,i akan sabar,but once i dh tak boleh sabar.i rasa korg akan pedih telinga bile dgr i berkatakata.now im trying to be +ve.takmo marahmarah.but terkilan yg amat sgt.moga Allah sentiasa membuka pintu hati kamu.AMIN.

p/s:nasib ada sang ikan ni yg senyum kat i,i pon rasa nk senyum tgk ikan ni.thnks k.ain =)
mood : nk balik epoh ni,nk ngadu kat mak!


10 comments:

diana said...

orang gitu kita kena basuh jugak tu..
nanti sampai bila2 dia tak sedar salah dia..
heheh

www.fierapirot.bolgspot.com said...

sabo eh rara..fiera pun penah gak kena macam tu..pedih sampai ulu hati wehh..xpe rara Allah kan sayang rara ..=)

Lieyda said...

jgn sedih2 ye. nt allah tarik rezeki dia haha

btw polo u dear :)

~sue~ said...

namo la sedih2. takpe2. biar kan org yang suke buat taik tu.
Adik su kan ade? hahaha

ieda said...

huhuhu sabar lah dik .. dimana2 pun ada org mcm nie .. apa yg mampu kita katakan , agar dia sedar akan kesilapan dia .. huhhu
allah maha besar cayunk .. percaya semua ketentuan dia :)

anismelon said...

saba sis saba..orgkite mmg gitu..mase nak mintk tolong or ape ape..manis je mulut..cam ade tanam tebu kat bibir..bile dah dpt..hurm..orgkite la katekan..:)

Amirrah Zawani said...

ermm.. nak buat mcm mana.. kena sabar je lah.. tp tu lah smpai bila boleh bersabar =_=

mykhalis said...

sabo2 bawak nyabo.. biasala..mana2 orangpun mesti ada tamah haloba..dengki..

Ayie said...

ye betul tuh.. kene basuh + sental + gonyoh sampai bersih.. sabo sis.. ^^

Syuxer said...

orang kita kan punye ego tahap lahanat..biasala kan..

emm..jadi kalau jumpa orang kita yang berterima kasih atas pe yang kita beri,sumbang atau hulurkan,memang bernasib baikla..

tapi kalau jumpa yang lahanat tuh..memang rasa nak ajar alif ba ta balik kat dia heheh..

biarkan saja dia,orang cmtuh x akan tenang hidupnya..Allah s.w.t akan balas balik jasa baik kamu..:)..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...