Image and video hosting by TinyPic

23 May 2011

separuh bogel demi sesuap nasi! WTFish


masa jalanjalan kat blog CCI td.i tgk isu Ain bout piccy separuh bogel dye kat post ni.sume yg tgk temasuk i agak  tekejut gak lah, ada lagik manusia yg nk berpakaian cm ni kan.dye kata dye terkilan dgn umpatan masyarakat terhadap piccy tu.meh baca meh,jgn malasmalas.


"Menjawab daripada isu yang timbul, Nurul Ain Nordin menjelaskan bahawa gambar tersebut diambil oleh isteri bos’nya di dalam studio untuk dijadikan poster bagi filem ‘Suatu Malam Kubur Berasap’, namun gambar tersebut bukanlah final product, malahan bakal di’edit pereka grafik dengan efek akar, kurap dan sebagainya bagi menampakkan kesan hantu untuk poster filem tersebut. Tanpa disangka, gambar asalnya itu terlebih dahulu hebah kepada media berbanding poster tersebut. Dia menyatakan rasa terkilan dan kecewa kerana gambar tersebut, dirinya menjadi umpatan.
“Saya tidak tahu bagaimana gambar ini boleh tersebar, dan sewaktu terbaca artikel di akhbar, saya memang terkejut. Saya tidak sangka akan dihemtam dengan begitu teruk, tetapi saya akur kerana mungkin saya terlalu berfikiran terbuka sehingga sanggup berpakaian sebegitu ketika itu.
“Setelah apa yang berlaku, saya tidak berniat mahu mengambil tindakan pada sesiapa. Mungkin ada orang yang tidak jujur dan bertanggungjawab cuba menyebarkan gambar ini kepada umum, tetapi sekiranya saya ambil tindakan sekalipun, gambar tersebut tetap tidak boleh ditarik semula,”jelas Ain.
Pada masa yang sama, Nurul Ain yang masih menuntut di Universiti Teknologi Mara Malaysia (UiTM), dalam Fakulti Teknologi Kreatif & Artistik ini, telah pun menerima surat amaran oleh pihak universiti dan masih lagi dalam perbincangan. Sekiranya dia didapati bersalah, maka dia boleh dibuang terus dari meneruskan pengajian.
Mengakui agak kekok dengan kontroversi yang diterimanya, dia mengakui sangat dimarahi ibunya.
“Tak dinafikan, ibu saya sangat marah bila membaca artikel mengenai gambar ini, tapi apa boleh buat ia sudah pun tersebar,”luah Ain.

"waaima kluarga mengutuk anak buah sendiri, even bila mak xmgaku aku anak lagi...
mak... aku bukan melacur, aku bukan pelacur... aku bekerja demi sesuap nasi...
mak sendiri tau aku seorang anak yang berdikari.." - dr blog Ain

i sangat lah tak setuju dgn ayat dlm blog dye
"aku bekerja demi sesuap nasi"

oke fine u berkerja demi sesuap nasi.
but knp perlu berseparuh bogel.
knp org lain boleh je menyuap nasi ke mulut,tapi bukan sesuap,but bersuapsuap tanpa perlu mengambil gambar dlm keadaan begitu pun.hmm mungkin bagus bile ain ni insaf n menyesali,but kdgkdg dye kena tegas,even dye kata isteri bos dye yg snap kan piccy tu,but berhak kah dye bg pose yg begitu,rasa nya even nk buat effect akar, org kurap or whatever,boleh je berbaju.

skng ada Adobe Photoshop laaaaa.
sedangkan gambar yg tak bogel pun boleh dibogel kan,takkan setakat nk buat piccy hantu berakar cm tu pun nk kena separuh bogel.bg adik i buat pun i rasa lagik hebat,tak yah separuh bogel pon.dlm dunia skng,u tak boleh ckp yg u tak tau cane gmbr tu boleh tersebar sblm ianya diedit,bukan sume org jujur,sape lagi yg sebarkan gambar tu kalau bukan org yg berada dlm studio tu jugak.manusia now days mmg suke tgk manusia lain jatuh.so ingat lah.pandaipandai lah fikir.termasuk diri i ni jugak,pandai ckp je.tapi diri sendiri pun bukan betul sgt,BUT! ni just pendapat i,sape suke suke lah,sape tak suke,g buat blog sendiri.chill~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 comments:

  1. em tu la..pelakon baru ni before buat pape, pikir la dulu..especially klu masih study..

    ReplyDelete
  2. ni la artis zaman sekarang..
    sggup bt apa sja tanpa pikir maruah dorang..

    ReplyDelete
  3. smpt sesuap jelar nasik.. ahaks..

    ReplyDelete
  4. hikhikhik..bila terbaca ni gelak besar sbb housemate cik intan pernah bekerja dengan produksi ni...dia sendiri malu nak mengaku yang dia pernah bekerja kat produksi ni yang terletak dekat ngan tempat kerja cik intan gak..(out of record) cik intan tahu apa yang jadi di belakang tabir..hahahaha..sesuap nasi yer ain??? lawak nau laa....

    ReplyDelete
  5. hahahah sesuap nasi yer.... p/s: sekarang ni pun dah ramai yang berani pakai baju kurung yang berkain jarang...

    ReplyDelete
  6. siapa ain ni?? oo.. tak popular.patut tak kenal. bahahha. ;P

    ReplyDelete
  7. dah lama tgk gmbr ni.tak tau lak nnt akan buat kudis kurap semua tu.tp aurat tetap aurat.tak rasa bersalah ke dedah tubuh camtu?huhu

    ReplyDelete
  8. "itu yg pelik tu..demi sesuap nasi diorang sanggup...yg berlakon jadi laki bini pon sama gak..peluk2 utk menjiwai watak dn demi rezeki yg halal..pikir2lah..nk ckp lebih2 tk berani sbb diri sendiri pun belon tentu baik.."

    ReplyDelete
  9. cit pOdah!!! tengOk edit sket ja...ala...kalo pakai elok2 pOng bley diedit..aiyOyO...

    ReplyDelete
  10. entahnyer..potosop je lah..ararar..kurang bijak la dorg nih..haih..haih

    ReplyDelete
  11. ala macam tak cukup mkn sgt budak tu ehh..

    ReplyDelete
  12. ni la jadinya bila jadi hamba duit..
    semuanya nak digadaikan..

    ReplyDelete
  13. Kesian budak ni.
    Alasan memang tak boleh pakai!
    Macam kes Miera Liyana tu.
    Haih. =___=

    ReplyDelete
  14. sgt stuju! rasanya kalu dia nak sesuap or bersuap2 nasik banyak lagi kot cr utk memcari rezeki. tu just alasan dia utk menyelamatkan diri dia lps result drpd perbuatan tak pikir pjg dia memalukn diri. kesian mak & famili dia..

    ReplyDelete
  15. akar n kurap tu gambar asal la rara...yg licin, halus mulus tu pas dah touch up...hihi...

    ReplyDelete
  16. ni dia tk pk masa tu..trus on je..bejawab la..

    ReplyDelete
  17. artis melayu kot!!huish...

    http://ctqueen.blogspot.com/2011/05/penangan-cinta-penulis-senja.html

    jemput entry terpanas ari nie..psal hackers..sila jage2..

    ReplyDelete
  18. jangan salahkan sangat budak ni ...siapa yang pernah terlibat akan faham sangat hal ini,bagaimana budak2 yg baru2 ni dieksplotasikan dgn begitu mudah...tau2 gambar keluar macam tu.!

    sekurang2nya dia minta maaf...org muda pasti melakukan kesilapan.

    ReplyDelete
  19. setuju sgt2 .. huh ! body cantik ke ??
    kalau cantik kena tayang utk sesuap nasi ??
    ko belajar terlalu tinggi tuu yg jadi gini ... huhuh sedih2 !!!!

    ReplyDelete
  20. artis melayu zaman sekarang sanggup berbuat apa saja. HEBAT ! dah macam budaya Barat dah ni -.-"

    ReplyDelete
  21. nak sesuap nasi pun biar la cara yg halal kan

    ReplyDelete
  22. Salam~

    industri hiburan tanahair skang ni mmg menjadi2.. especially yg melayu, mmg dh lupe hukum hakam islam..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com