24 May 2011

sorry bloggers : entry kawen lewat

sorry bloggers pasal entry kawen lewat tu,ramai yg ingat i emo.
ye ada jugak emo sikit di entry tu,but sikit je.yg buat i emo sbb tu lah,friend i sendiri penah ckp kat i.BF dye siap ckp kt dye buat apa nk letak hantaran mahalmahal,kau bukan belajar tinggi sgt,kau bukan kerja hebat sgt.Ya Allah.knp org banyak salah sangka pasal hantaran ni.hantaran bukan lah diukur melalui paras rupa.bukan jugak tinggi mana pelajaran gurl tu,but tahap harga barang skng.jgn salah sangka.

rasa kejam sgt bile ada statement lelaki yg cm tu,mcm masa i tunang dulu.mak metua i tak nk bgtau hantaran i masa majlis sbb takut jd buah mulut org,berapa kami letak tu hal kami.mcm tunang i pun ada ckp.letak je bape.if dye mampu,dye akan usaha,dan usaha.
sbb dye kata dye nk kawen dgn kite,so kena usaha.lagi pun kami dh bincang hantaran utk apa,my mom uruskan apa,papa i uruskan apa.sume dh bahagi tugas masingmasing.benda yg rumit akan jadi mudah.*hopefully.amin.bukan mcm setengah guys yg salah kan HANTARAN tanpa USAHA.i mmg tak salute lelaki mcm ni.

so nk bgtau,i tak marah laaaaaaaaaaaaaa.i cume nk terangkan and nk lelakilelaki yg belum kawen tu tau.dr skrg simpan duet.brg skrg mahal.lelaki lagik byk tanggungjwp.yg penting,bwk berbincang dgn family perempuan.jgn trus blame pasal hantaran.kawen skali je.

yg penting.ELAKKAN buat pinjaman.buat lah part tyme ke apa ke.yg penting bukan PINJAMAN.biar ala kadar tapi IKHLAS dan MERIAH.chilll~ i tak marah. jom senyum *_______*

16 comments:

kerisperak said...

"BF dye siap ckp kt dye buat apa nk letak hantaran mahalmahal,kau bukan belajar tinggi sgt,kau bukan kerja hebat sgt."

kalau dh sampai kluar statement mcmtu, mana datangnya keikhlasan hati tuk sayang orang yang kita nak kawen.. aduyaiii..

HAKMI said...

hmmm hantaran ni memang serba tak kena...rendah orang kata tinggi pun orang kata, tak bagi hantaran lagiii orang kata. elok dirahsiakan sahaja, urusan keluarga....

Kyra said...

:) betul2. barang sekrng mahal. cost mkin tinggi.so, jangan slhkan hantaran. he he.

*Miss Syahnia* said...

masing2 sudah dtentukan jodohnya
cuma lmbt atau cpat saje..

mulut org mmg takkan bhenti bkata
biarkn saje~

p/s: skang suma sudah mhal,harus mnabung
utk majlis wed nanti..aisshh pening2 ^__^

diana said...

setuju la..
barang sekarang mahal..
kursus kawen pun kena bayar..
nak ambik borang nikah pun kena bayar..
semua pakai duit.
jadi kena usaha la cari duit..
usaha lebih sikit kalau betul2 nak kawen..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

oh akak baca td x rasa pulak kau emo..

aleen aiden said...

pergh..stetmen die 2 buat alin rase nak jentik2 je sampai lebam.hu3

budakkampung39 said...

sekarang tak risau pasal hantaran...tapi barang2 harian tu haaaaa....melambung semua...haihhhh...nak jadi ape...

rajen bace?singgah sini...
bigbom:team ala korea dari malaysia
bila artis seksi cakap pasal aurat

ieda said...

setuju .. kang pinjam sana pinjam sini last2gaduh2 bila dah kawin .. huhuh lain lak jadinya .. bila nak kawin belah perempuan dan lelaki kena ada sepakat ..

ikut kemampuan si lelaki .. kata nak hidup sama kan .. susah senang kena ada bersama .. nak kawin skrg kalau x der duit susah lah sikit .. tapi kalau dah jodoh nikah punn dah jadi .. itu lebih wajib :))

cik teyn teyn said...

kalau bab hantaran ni taktau nak cakap apa ..

ikot kemampuan pihak lelaki dan mak ayah pihak perempuan lah kot tetapkan.. hehe..

kdg2 conpius mas kawen ngan hantaran. hehe

Mamachia said...

kadang pihak lelaki tak tau, mcm mana susahnya pihak permpuan yg mengatur majlis kawin ni..sudahlah harga barang naik..bila minta hantaran lebih sikit banyak alasan pla..sabar sajalah..

Syuxer said...

hantaran?err..cuma arap jangan terlalu mahal ngat..heheh..apapun barang memang naik..jadi arap2 wat setakat orang laki tuh mampu..kan dia berhutang naya plak..huhu

Amirrah Zawani said...

bab2 hantaran ni mmg selalu jd isu.. yea lah skrg ni mmg barang mahal kan..

shafmechy said...

mak ai statement laki tu..mesti dia lupa time blajar pasal kawen kt sekolah dulu..dalam agama Islam ada sentuh bab mas kawen dan hantaran ni..bukan saja-saja

BillyNain said...

hantaran mahal..sebab tu ramey lelaki kawen lmbt..ye tak?

tp as lelaki, kalu kita betul2 nk kan org tu, tak kiralah mahal ke murah ke hantaran tu, kenalah usaha..

EYFAalias said...

perghhh. Pedas la ayat dia.

" buat apa nk letak hantaran mahalmahal,kau bukan belajar tinggi sgt,kau bukan kerja hebat sgt."

Ceh! kalau bf eyfa cakap macam ni sumpah eyfa break aje dengan dia. belum kahwin dah berkira. kalau kahwin? mcam mana agaknya.

iskk. lelaki...lelaki...cakap main sedap mulut jee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...