25 May 2011

tabiat suke menyampuk

i pernah terbaca entry LM pasal menyampuk ni.but LM ckp more tu budakbudak skng yg suke menyampuk masa org tua ngah bercakap.budak skrg mmg tak takut.org tua ngah sembangsembang duk menyelit,nk sibuk.mcm i dgn adikadik i dulu,kalau org tua ngan sembangsembang,berani lah dtg dekat,nk kena cubit ngan my mom try lah.my mom sllu ajar,kalau org tua bersembang jgn sebuk nk dgr,tak elok.pas mak pesan,mmg takut dah nak menyibuk,kalau nk jugak menyibuk,try lah.jap g tetamu balik,siap lah kau.kena lah kau.

but now i bukan nk ckp sal budakbudak,i nk ckp pasal org tua.kalau kite menyembang depandepan tu,kalau kwn kwn dtg tu nk join ok lah kan,but yg tak puas hati nya tu,bile tak tau apaapa yg dibincangkan,tibetibe nk menyampuk.menyampuk 1 hal,ni siap nk marah marah nk ajar kite lak kan.haih.mmg nk kena tu.

sama gak mcm dlm FB,kite ngah syoksyok borak,dtg pulak hamba Allah ni menyampuk,siap nk tanya banyakbanyak,boleh tak kau baca komenkomen tu dulu sblm nk menyampuk.ni nk terjah je.agak bengang jugak lah kan.tak pun kalau ye tak nk bc yg atas atas tu,bg lah salam,tanya knp,ni tak.main nk masukkkkk je.ayat pun mcm nk tunjuk kau tu good sgt pulak.padahal lelaki tu.eh hello.masuk umah org bg lah salam.ni dijemput pun tak,main masuk je bukak petiais.mcm tu lah andaian nya.hmm sudah lah.mls nk merepek.kalau tak lagik panjang entry ni.ok chill~


p/s : budi bahasa budaya kite.heee betul ke eh?

17 comments:

gadis bunga said...

nenek i pun suke marah lau i menyampuk dy cakap . HAHA

EYFAalias said...

HAHA. yang menyampuk orang tua tu memang tak patut lah kan. orang tua duk berborak kite budak2 nak menyampuk. hehe.

ya ya, yang ni pun satu hal. tak tahu apa biji butir sebuk nak meyampuk. duk jelah diam-diam. ni dah menyampuk siap bajet "good good" je padahal xtahu biji butir pn cerita pasal apa. haha.

BUDI BAHASA BUDAYA MELAYU. Err. kan? Takkan budaya india pulak ? :p

Mrs.Yie said...

akak pun x suka tau org suka menyampuk kalau kita tengah borak2 kat fb..kalau menyampuk kat luar pun x suka gak..huhu

Munirah said...

org skarang suka tunjuk pandai..haha. tak pasal2 status yg pendek je boleh jd panjang berjela -.-

GeminiGurlz said...

bawa bertendang2.. sya pun xsuka org menyampuk2 ni...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehe..akak mmg marah org menyampuk.org yg menyampuk tak tau ujung pangkal kat fb lg bengang..hahaha.dia tak baca yg atas2...main serbu jek.

kakchik@ella said...

letih kan rara dpt org camni. kita tak cakap dgn dia, tetiba .. mencelah. Eeee .. benci!!

Cik Aish said...

haha..betul2..dulu kat fb penah gak kna mcm tu...kat komen2 atas tu dah gtau sebab2nya..tp dia komen tk bg slm trus marah2..sakit jiwa raga

Syuxer said...

anak2 kecik menyampuk takpe lagi..kalau orang tua or orang dewasa mari menyampuk..memang panas la heheh..cam xde adat heheh

p/s: anak saudara saya memang suka menyampuk..tpi okey la kan budak2 hehe

Papa Mifz said...

meyampuk kalo tau hujung pangkal takpe lagi...ni yg jenis suka melulu jer tu yg x betul tu....

BillyNain said...

en Billy paling tak suka org suka nyampuk..kadang2 tu x sempat kita nk cakap habis, diorg dh potong dulu...last2 skali kita yang terdiam.itu takpe lg, tp kalu dh sampai marah2 ni, mmg over the limit la..!

diana said...

hahha..
dia tak de kerja nak buat la tu..
mungkin dari kecik dia dah memang suka nyampuk,
bawak ke tua perangai huduh dia tu..
dulu mak dia tak marah..:p

ArulchelseA said...

ni apa ramai2 cakap ni....menyampuk je rara tengah cite tu..hehehe..
sy pun mnyampuk jugak ni..kihkihkih

ieda said...

hai dikk
akak online pijam berukband kawan nie huhuh

haaaaaaaaaaa nie salah satu sebab akak x suke online FB huhuhu

nadia ar-rumaisha said...

boleh pulak menyampuk camtu..biasa kalau nadia neh rajin jugak la komen kwn2 yg dah bersembang panjang tp agak2 jugalah takut ada yg terover...

mr curly said...

hehe..mmg betul gak ckp org2 tue ni..tp kdg2 tu org2 tue tu gak la yg suke mnyampuk..so jwbnye dgn kite2 gak yg tersampuk..hikhik

tia @ Ini Kisah Tia said...

alahai kak . Tia ni penyegan nak mampos . susah sikit nak menyampok . hehe ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...