28 June 2011

akibat jadi anak kepada GANGSTER.

sape tgk buletin utama smlm?


tgk tak yg pasal bapak murid belasah cikgu
sbb denda anak dye tu?
huh apa pendapat korg?sbgai makmak n ayahayah ni?
and mummy and daddy wanna be ni?

if anak o ouls buat salah,cikgu denda,adakah 
anda akan menyerang cikgu tu?

guru,guru pelita hidup.dorg yg mengajar kita membaca,
mengeja,mengenal mathematics sains and mcm mcm ag lah.
tapi sanggup kamu belasah cikgu tu.

mmg sesetengah cikgu garang,pukul anak,tapi
untuk apa?utk mengajar,mendisiplin kan anak anak 
kamu yg tak mkn saman tu.

mcm i dulu,kena pukul.kena cubit smpai lebam,
kena marah,kena pukul ngan buku,
buku kena campak luar bangunan,tu perkara biasa.
takde pulak nk gtau mak papa i.
diam je.kalo gtau gerenti kena balik punye.

tapi jgn budak skrg,siap gtau bapak,
n bapak dtg pukul cikgu ag.giler gengster lah.
huh! tu lah kan.payah nk ckp.
kalau nk salah kan cikgu pon xboleh.
cikgu tu kalau boleh nk jd kan anak tu pandai.

tp mak bapak pulak hangin kalo cikgu sentuh anak dorg
so mana satu yg boleh ni sbnr nya?

p/s : tu sbb i rasa budakbudak skrg ni payah nk bendung perangainya.kecikkecik dh pandai isap rokok sume bagai.then
bile dh besar,melawan mak bapak pulak,baru lah
mak bapak nk menyesal.masa tu,menyesal pon tak guna dh. 

10 comments:

Taufan Bin Ribut said...

pengaruh tv pon ade gak kak ^_^


Entri terkini :Menantu mak.

Watch my video song!!

aisya said...

dulu time sy skolah2, parents siap pesan lagi... pukul je kalau sy x dgr ckp..
tp zaman skrg ni dah lain, xleh nk buat mcm tu dah.. cikgu dan parents nak settle kan bnde2 kecik ikut kepala diorang.. PIBG skolah dan macam xde fungsi bila dgr kes2 mcm ni.. huhu

Liyana Zahim said...

Skrg budak2 manje.. Mak ayh men pesan2 nsht kai air liur je.. Kte dlu mau berbilau la bdn ni ngan kesan hanger ngan tali pinggang.. Cis... Trase dri ini sunggoh tua berbicara sepeti ini.. Hahahahha~

eLLa said...

xpatut buat cikgu mcam tue..
adess..mak ayah zmn skrg terlmpau "sayangkan" anak...

btw my dad mesti mrah kalo ader yg pukul cikgu..

syrupmasin said...

budak2 ta patot kene manje..biar kan kene ddende dgn cekgu :D

ieda said...

tul tu dik .. apa2 punn didikan dirumah itu sgt2 penting dan cubalah ajar anak2 kita yg terbaik .. insyaallahh :)

tapi sayang anak ditanggan2kan .. memang itu jadi amalan akak .. :)

iMBobo said...

org kata zaman dah berubah..berubah jd lebih baik ke lagi teruk?budak2 dah besar perangai x elok sebab mak bapak die jugak..

cuba fikirkan pula, salah mak bapak yg dulu2 ke sebab pukul2 anak? so bila anak dah besar die xnk org pukul anak die pulak..

CikHaniBhulat said...

terlalu manja kan anak..terima je la padah nya nanti =]

Mun said...

tp cikgu pun kene beragak jugak..skarang ramai cikgu yang guna perkataan bodoh, bangang, babi sesuka hati dlm kelas..sy tak suke betul. sampai adik sy rs benda tu ok to say dekat semua sbb cikgu pun ckp. and adik sy sndiri pernah kena tampar dengan cikgu sbb pergi solat. cikgu melayu pulak tu.

diana said...

sayang anak melampau2..
dimanjakan sangt..
sebab tu anak2 sekarang ilmu pasal hormat menghormati dah tak de sebab keluarga tak tarapkan benda ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...