Image and video hosting by TinyPic

27 June 2011

A B C cekodok basi.

rini i tak sentuh nasi ag,pagie td i mkn sesenduk bihun.



then akibat rini ujan je.and sejuk,so i tak rasa lapar sgt.
tgh hari pulak makan cekodok kegemaran.
apa yg minat sgt ntah lah.suke bebeno.

i bli 10 ketul muahahaha.cekodok skrg dh mahal taw.
kalau dulu 1 cucuk tu 25sen.dlm 1 cucuk ada 3 ketul
tapi kalau kat KL,seketul 20sen taw.haaa jgn mainmain.

sabtu ni i balik nk fitting baju,
so i rasa minggu ni i tak nk sentuh nasi langsung.
i nk timbang berat i smpai 55kg je.dh ideal dh tu.
ritu last timbang berat i 54kg,pas dtg kl berat naik.
kalo tak 53kg je.huaaaa tak suke taw.

skrg ni tak tau lah berat i bape.minggu ni mmg nk diet
ketatketat punye.tak pelah diet kejap,nt dh kawen tak yah
lah diet ketatketat kan,diet ala ala kadar je ok lah kot.

masa kawen mst nk nmpak cantek.
berkorban sket tak pe kot.
tapi mkn cekodok leh ke nk maintain.
bukan cekodok buat lagik gemok ke?
dgn minyak nya,dgn pisang nya.
haiiii konpius i.


p/s : syg pon nk masuk gym dh.nt fit bdn.
chaiyokchaiyok syg.heeee.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 comments:

  1. nak tips fura? huhu~
    aku payah la nak turun ... kalau turun, pastu tak maintain, jap je naik balik, uwaaa~~

    ReplyDelete
  2. waa...kwn sy pon nk kawen skgni gigih menguruskan bdn yg sedia kurus tuu. hehe..bahagianya dh nk kawen dh. semoga selamat semuanya ya kak! :)

    ReplyDelete
  3. salam rara..cekodok pisang kegemaran akak tau..mmg suka yg lembut tu..yg keras2 tak layan..hik3.

    wahh dah mula nak kawal berat bdn ye.akak dulu pun camtu..nak kawen berusaha gigih kurangkan dr 51 ke 48 kg..hahaha

    ReplyDelete
  4. cekodok pun dah mahal..rugi je beli..
    nak kurus? makan makanan rebus macak yong taufu atau stimboat, pagi2 amik sarapan serat macam nestum/aot/corn flakes..hehe.

    kalu lapar minum air masak
    lapar lagi makan buah
    kalu lapr lagi maknanya mmg betul2 lapar dan perlu makan nasi

    ReplyDelete
  5. yes!cekodok akan buat anda menjadi lebih gemok! :D

    ReplyDelete
  6. nnt syaz nak kawen pon nak diet jugak la..rmai kate syaz dh bam2..huhu

    chaiyok2x rara n rara's future hubby!!hehe

    ReplyDelete
  7. kawen sebelum posa ka???
    aih..rugi la..
    hahahha

    ReplyDelete
  8. phewwit!! cayalahhh.. semoga kurus hendaknya.

    ReplyDelete
  9. jgn makan yg berminyak...bakar n rebus jew dah cukup!! kata nk cantikkan ... heeeee.... jgn lupa jemput makan nasi minyak yeee.... hehehehh

    ReplyDelete
  10. aduhh , teringin pulak nak makan cekodokk..

    ReplyDelete
  11. diet yeq ! hik3. gud luck akak :D

    ReplyDelete
  12. tu la ieda pun hope dapat kurus before kawen tahun depan tp diet selalu gagal hu..hu... jom la kongsi tip diet!

    ReplyDelete
  13. sedapnyaaaaaaaaaaaaa cekodokkkk

    ReplyDelete
  14. mak ai seketul 20sen?? adusss...cekik darah tull!!

    ReplyDelete
  15. aku pun tgh cuba kuatkan semangat utk diet. mencabar sungguh.

    ReplyDelete
  16. good luck untuk kurus sampai di hari raja sehari..hehe

    ReplyDelete
  17. huuuu..selalu org akan diet mati matian bile dah na kawin kan..tp akak dah kuwus na diet ape g..pakai pe pon cantik..:)

    ReplyDelete
  18. sedapnya cekodok.
    kt muar sebiji sePOSEN

    ReplyDelete
  19. Cik rara,
    Cekodok best...dan senang nak buat...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com