27 June 2011

A B C cekodok basi.

rini i tak sentuh nasi ag,pagie td i mkn sesenduk bihun.



then akibat rini ujan je.and sejuk,so i tak rasa lapar sgt.
tgh hari pulak makan cekodok kegemaran.
apa yg minat sgt ntah lah.suke bebeno.

i bli 10 ketul muahahaha.cekodok skrg dh mahal taw.
kalau dulu 1 cucuk tu 25sen.dlm 1 cucuk ada 3 ketul
tapi kalau kat KL,seketul 20sen taw.haaa jgn mainmain.

sabtu ni i balik nk fitting baju,
so i rasa minggu ni i tak nk sentuh nasi langsung.
i nk timbang berat i smpai 55kg je.dh ideal dh tu.
ritu last timbang berat i 54kg,pas dtg kl berat naik.
kalo tak 53kg je.huaaaa tak suke taw.

skrg ni tak tau lah berat i bape.minggu ni mmg nk diet
ketatketat punye.tak pelah diet kejap,nt dh kawen tak yah
lah diet ketatketat kan,diet ala ala kadar je ok lah kot.

masa kawen mst nk nmpak cantek.
berkorban sket tak pe kot.
tapi mkn cekodok leh ke nk maintain.
bukan cekodok buat lagik gemok ke?
dgn minyak nya,dgn pisang nya.
haiiii konpius i.


p/s : syg pon nk masuk gym dh.nt fit bdn.
chaiyokchaiyok syg.heeee.

22 comments:

ღ p!nk veLvet ღ said...

nak tips fura? huhu~
aku payah la nak turun ... kalau turun, pastu tak maintain, jap je naik balik, uwaaa~~

hanaahmad said...

waa...kwn sy pon nk kawen skgni gigih menguruskan bdn yg sedia kurus tuu. hehe..bahagianya dh nk kawen dh. semoga selamat semuanya ya kak! :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam rara..cekodok pisang kegemaran akak tau..mmg suka yg lembut tu..yg keras2 tak layan..hik3.

wahh dah mula nak kawal berat bdn ye.akak dulu pun camtu..nak kawen berusaha gigih kurangkan dr 51 ke 48 kg..hahaha

Nur Hawa Mohd Zin said...

cekodok pun dah mahal..rugi je beli..
nak kurus? makan makanan rebus macak yong taufu atau stimboat, pagi2 amik sarapan serat macam nestum/aot/corn flakes..hehe.

kalu lapar minum air masak
lapar lagi makan buah
kalu lapr lagi maknanya mmg betul2 lapar dan perlu makan nasi

syrupmasin said...

cekodokkk..lapar pulak :D

~NajiLaA~ said...

yes!cekodok akan buat anda menjadi lebih gemok! :D

syaz@rozelt said...

nnt syaz nak kawen pon nak diet jugak la..rmai kate syaz dh bam2..huhu

chaiyok2x rara n rara's future hubby!!hehe

diana said...

kawen sebelum posa ka???
aih..rugi la..
hahahha

nishiyanisha said...

phewwit!! cayalahhh.. semoga kurus hendaknya.

Cik Kamoo said...

jgn makan yg berminyak...bakar n rebus jew dah cukup!! kata nk cantikkan ... heeeee.... jgn lupa jemput makan nasi minyak yeee.... hehehehh

teyn teyn said...

aduhh , teringin pulak nak makan cekodokk..

Mun said...

chaiyokk!

syashafie said...

diet yeq ! hik3. gud luck akak :D

iedaurora said...

tu la ieda pun hope dapat kurus before kawen tahun depan tp diet selalu gagal hu..hu... jom la kongsi tip diet!

fifianggun said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaa cekodokkkk

Cik Aish said...

mak ai seketul 20sen?? adusss...cekik darah tull!!

Jerry Ghazali said...

aku pun tgh cuba kuatkan semangat utk diet. mencabar sungguh.

bunga said...

nak turun gak ni..hehe

ayie said...

good luck untuk kurus sampai di hari raja sehari..hehe

anismelon said...

huuuu..selalu org akan diet mati matian bile dah na kawin kan..tp akak dah kuwus na diet ape g..pakai pe pon cantik..:)

amna said...

sedapnya cekodok.
kt muar sebiji sePOSEN

msredcheesecake said...

Cik rara,
Cekodok best...dan senang nak buat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...