25 June 2011

baby meninggal dlm perut.

mlm td housemate i cerita yg sepupu dye mengandung,
lagi 3 minggu nk bersalin,baby mati dlm perut.
YaAllah,besarnya dugaan hidup dye.
husband nya anak tunggal,
nenek and datuknya mmg tunggu sgt saat2 bahagia
baby tu lahir,bayangkan,lagi 3 minggu je
nk bersalin,hospital dh tempah,baju baby dh basuh.
bilik baby dh ready,barang baby jgn ckp lah.
mmg byk sgt dh beli.

tuppp tupppp masa g medical check up,
doktor caricari jantung,tapi tak jumpa.
mmg dh takde.bayangkan.ya Ampun.mmg tak sanggup.

housemate i ckp,husband dye mmg nampak biasa je.
tapi wife dye cite,masa balik rumah tu,
husband dye angkat baju baby yg dijemur sblm
g medical checkup tu,meraung husband dye 
menanges kat luar rumah.

naik bulu roma i bile dgr housemate i cite.
rasa nk nanges.tulah dugaan Allah yg kite
kena terima.kalau ditakdir dan dituliskan itu,
itu lah yg akan terjadi.kite yg menjadapinya.
REDHA lah.hopefully akk tu akan tabah
menjalani hidupan lepas ni.mungkin bukan rezeki nya.

p/s : even i tak kenal akk sepupu housemate i ni,i rasa sedih sgtsgt.ntah lah.if Allah dh bg kelebihan di sudut lain,ada lagik 1 sudut yg Allah akan uji.

25 comments:

mOoN IzzaN said...

Ya ALLAH...
semoga dia dan husband tabah menghadapi... =((

emeera asnary said...

Ya Allah,, klau lah aku kt tempat kwan spupu kaw tuu, aku ase aku x kuat,, huhu

iQapiQa said...

Ya Allah..sedih sgt2 sy dgr..Allah akan sentiasa menguji hambaNya yg beriman..Syurga itu pasti utk baby itu..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Ya Allah.. sedih sgt akak dengar. Takut pun ada. Almaklum la akak pun tinggal 2 bulan je lagi. Moga mereka tabah & di kurniakan rezeki untuk ada anak di masa akan datang.

Umedia Network said...

ermm. sadisnya. :(

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ujian Allah..harap mereka edha dan bersabar..

farahin nasir said...

mesti sngat2 la sedey kan.. Ya Allah.. besar nyer dugaan bagi pasangan tuh.. semuga mereka tabah n cekal.. :(

JOM TENGOK AKSI GELEK-GELEK

Puan Kutu said...

semoga pasangan tu tabah..ujian drNYA..semoga ada hikmah disebaliknya..:)

tia @ Ini Kisah Tia said...

ya Allah....... dugaannya tu .. tak dapat bayang muka husband dia .

Liyana Zahim said...

Sedihnya.. Lg 3 mgu je lg kot.. baby tu mmg da smpurna.. InsyaALLAH syurga tmpt baby tu.. Dia akn tngu mama dia.. Sdhnye.. Baby da la comel sumenyer.. Ssungguhnya sume tu kehendak ALLAH~

fifianggun said...

innalillahiwainnailaihirrajiun,,

semoga beliau tabah=)

echaRierie said...

huhu..sedihnya..
semoga dorang tabah hadapi dugaan tue..

Syuxer said...

Ya Allah..

sungguh berat dugaan yang diterima oleh pasangan tersebut..semoga dorang tabah mengharungi semua itu

~~Ticer Wann~~ said...

moga dorang tabah..berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul


Nak main teka-teka plak..jom la join korang

Wanie said...

ya Allah sedihnye..

dugaan bsar utk pasangan tu kan..

sha a.s said...

dugaan......pasti setiap yg tjadi ade hikmah disebaliknya....

Jiejah Gorjes said...

sian nye..Allah lebih mengetahui

nohoho =) said...

sian nye...mungkin ade hikmah nye

Bigdaddyz said...

tiada siapa yang tahu apa akan ada hari esok ...sebenarnya...

ASaDa RyutaRo said...

adeh.. berat sungguh. memang kena kuat betul2 hati untuk hadapi dugaan macam tu.

semoga mereka tetap tabah n semoga suatu hari nanti ada lebih banyak bahagia menanti.. :)

missdora said...

takziah..

vampire's lovex said...

sedih nye,semoga dorang tabah dan dimurah kan rezki ..kan.. amin..

CutieLiesa said...

adik ipr abg lissa pun kes mcm nie jugak....baby dia mati dalam perut masa tu dah 7month...diaorg sedey sgt coz nie ank pertama n dah bertahun mereka tunggu....baby tu baby gurl ...kesian kene berpantang tanpa baby...hurm...

Chempaka Sari said...

yA Allah sedihnya.... sayangnya seorang suami pada isterinya,...

KRL kaprileader said...

kesianny dorg tu......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...