Image and video hosting by TinyPic

25 June 2011

baby meninggal dlm perut.

mlm td housemate i cerita yg sepupu dye mengandung,
lagi 3 minggu nk bersalin,baby mati dlm perut.
YaAllah,besarnya dugaan hidup dye.
husband nya anak tunggal,
nenek and datuknya mmg tunggu sgt saat2 bahagia
baby tu lahir,bayangkan,lagi 3 minggu je
nk bersalin,hospital dh tempah,baju baby dh basuh.
bilik baby dh ready,barang baby jgn ckp lah.
mmg byk sgt dh beli.

tuppp tupppp masa g medical check up,
doktor caricari jantung,tapi tak jumpa.
mmg dh takde.bayangkan.ya Ampun.mmg tak sanggup.

housemate i ckp,husband dye mmg nampak biasa je.
tapi wife dye cite,masa balik rumah tu,
husband dye angkat baju baby yg dijemur sblm
g medical checkup tu,meraung husband dye 
menanges kat luar rumah.

naik bulu roma i bile dgr housemate i cite.
rasa nk nanges.tulah dugaan Allah yg kite
kena terima.kalau ditakdir dan dituliskan itu,
itu lah yg akan terjadi.kite yg menjadapinya.
REDHA lah.hopefully akk tu akan tabah
menjalani hidupan lepas ni.mungkin bukan rezeki nya.

p/s : even i tak kenal akk sepupu housemate i ni,i rasa sedih sgtsgt.ntah lah.if Allah dh bg kelebihan di sudut lain,ada lagik 1 sudut yg Allah akan uji.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 comments:

  1. Ya ALLAH...
    semoga dia dan husband tabah menghadapi... =((

    ReplyDelete
  2. Ya Allah,, klau lah aku kt tempat kwan spupu kaw tuu, aku ase aku x kuat,, huhu

    ReplyDelete
  3. Ya Allah..sedih sgt2 sy dgr..Allah akan sentiasa menguji hambaNya yg beriman..Syurga itu pasti utk baby itu..

    ReplyDelete
  4. Ya Allah.. sedih sgt akak dengar. Takut pun ada. Almaklum la akak pun tinggal 2 bulan je lagi. Moga mereka tabah & di kurniakan rezeki untuk ada anak di masa akan datang.

    ReplyDelete
  5. ujian Allah..harap mereka edha dan bersabar..

    ReplyDelete
  6. mesti sngat2 la sedey kan.. Ya Allah.. besar nyer dugaan bagi pasangan tuh.. semuga mereka tabah n cekal.. :(

    JOM TENGOK AKSI GELEK-GELEK

    ReplyDelete
  7. semoga pasangan tu tabah..ujian drNYA..semoga ada hikmah disebaliknya..:)

    ReplyDelete
  8. ya Allah....... dugaannya tu .. tak dapat bayang muka husband dia .

    ReplyDelete
  9. Sedihnya.. Lg 3 mgu je lg kot.. baby tu mmg da smpurna.. InsyaALLAH syurga tmpt baby tu.. Dia akn tngu mama dia.. Sdhnye.. Baby da la comel sumenyer.. Ssungguhnya sume tu kehendak ALLAH~

    ReplyDelete
  10. innalillahiwainnailaihirrajiun,,

    semoga beliau tabah=)

    ReplyDelete
  11. huhu..sedihnya..
    semoga dorang tabah hadapi dugaan tue..

    ReplyDelete
  12. Ya Allah..

    sungguh berat dugaan yang diterima oleh pasangan tersebut..semoga dorang tabah mengharungi semua itu

    ReplyDelete
  13. moga dorang tabah..berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul


    Nak main teka-teka plak..jom la join korang

    ReplyDelete
  14. ya Allah sedihnye..

    dugaan bsar utk pasangan tu kan..

    ReplyDelete
  15. dugaan......pasti setiap yg tjadi ade hikmah disebaliknya....

    ReplyDelete
  16. sian nye..Allah lebih mengetahui

    ReplyDelete
  17. sian nye...mungkin ade hikmah nye

    ReplyDelete
  18. tiada siapa yang tahu apa akan ada hari esok ...sebenarnya...

    ReplyDelete
  19. adeh.. berat sungguh. memang kena kuat betul2 hati untuk hadapi dugaan macam tu.

    semoga mereka tetap tabah n semoga suatu hari nanti ada lebih banyak bahagia menanti.. :)

    ReplyDelete
  20. sedih nye,semoga dorang tabah dan dimurah kan rezki ..kan.. amin..

    ReplyDelete
  21. adik ipr abg lissa pun kes mcm nie jugak....baby dia mati dalam perut masa tu dah 7month...diaorg sedey sgt coz nie ank pertama n dah bertahun mereka tunggu....baby tu baby gurl ...kesian kene berpantang tanpa baby...hurm...

    ReplyDelete
  22. yA Allah sedihnya.... sayangnya seorang suami pada isterinya,...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com