Image and video hosting by TinyPic

24 June 2011

cara-cara memasang roadtax.

betul ke memasang?ke melekat roadtax.



bayang kan roadtax i mati 20hb,
tapi semalam 23hb baru i lekat,
sbb nya i nmpk polis masa balik kerja semalam.
huh cuak giler.lastlast balik semalam trus lekat.
dh lah tak reti,1st tyme kot pasang.
jenuh call syg sbb suh tolong ajar cane nk
lekatkan roadtax.then call call tak angkat lak.
mule lah nak ngamuk kan.
then i nekad pasang sendiri.takut giler oh koyak.
i ikut je direction yg dye bagi,kata nya kena 
koyak kan senget ke tepi,i pon ikot lah,
punye lah lame i pasang.hahaha kelakar kot.

then bukak roadtax lame pon same,slow je.
pas tu i tempek je atas yg lame tu,then cepatcepat
lekat kat cermin,takut dye punya gam kering
lah konon,mengong kan.hee.

pas tu ngan tangan ketarketarnya lekat lah
kat cermin,dh siap lekat,tgk hasilnya.
huh! SENGET,hampeh tol.malunya.
cane ni,nk bukak balik takut koyak pulak.
ah biar jelah,org tak pasan kot kan.
heee.nt lah,tunggu syg betul kan balik.

p/s : sapesape nmpk kete yg roadtax dye senget tu jgn tegur taw.
diamdiam je eh.heeeeee.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. senget pun tak pe..
    yang penting ada roadtax..
    heheh

    ReplyDelete
  2. nie jalan dekat mane nie..siap ade bangunan lame..hehe~

    ReplyDelete
  3. tips yang berguna nie
    hahaha XD

    ReplyDelete
  4. tuto pasal pasang ni pun ada jugk ek..tq..info yg bgus ni...nnt tolong pasang sy punya la ek..kih kih kih

    ReplyDelete
  5. kite pernah pasang roadtax 2 kali.. siyes takut giler die terkoyak.. ngee..

    ReplyDelete
  6. Rara ... lain kali kalau tak nak kasi belekat kat cermin tu ... lekatkan r/tax dulu kat plastic cover binding tuh! pastu baru lah awak letak kat plastik yang nk lekat kat cermin pulak ...

    Nanti senang nak adjust tau kalau dia senget benget ...

    seorang kamoo di sini & seorang kamie di sana [rempit kehidupan]: Tak Sia-Sia Cari Lokasi .... Akhirnya Berbaloi-Baloi Rasanya!

    ReplyDelete
  7. roadtax KAMI simpan je dalam dashboard. dah setahun polis tak cek.

    ReplyDelete
  8. Bagus jugalah awak post cara2 memasang roadtax ni. antara kami pun ad yg x tau lagi psngnya. hehe. :)
    thnks2

    ReplyDelete
  9. wah..pink mafia..hehe..sy pnye roadtax..ade terkoyak lg..:)

    ReplyDelete
  10. kira pandai la tu bleh tepek roadtax.. kalau Ticer ni harapannnn je la nak melekat semua tu... last-last daddy jugak yang lekat... teruk kan..?

    maap baru sempat lawat... bz sangat.. huhuhu

    ReplyDelete
  11. haha...nice tuto..aish problem nak tggalkan roadtax lama..dia melekat! kena la guna myk tanah utk hakis..haish...

    ReplyDelete
  12. OHH ROTEX KETE. I LEH TAMPAL SMBIL PEJAM MATA JER KEKEKEKE

    ReplyDelete
  13. baru td gua pasang roadtax..ade satu rara tetinggal..masa cabut roadtax lame, ade satu plastik transparent cover gam..sbb tu roadtax lme xmelekat kt cermin. so klw pasang yg baru, gam die melekat kt cermin..pttnye gam melekat kt plastik..hehe..nnt cermin kete rosak..ayok.....

    ReplyDelete
  14. sy tampal roadtax kt cermin belakang .. style woohh .. haha :D

    ReplyDelete
  15. tumpang tanye cikgu, kalau road tax motor, steps dye same jugak ke?
    :P
    jangan marah ha.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com