03 June 2011

expect THE UNexpected

lepas entry mesin masa tu,ramai gak blogger yg nk g ke masa lalu,
ada yg tak nk patah balik,ada yg nk patah balik ke 1 tarikh je.
hmm setiap insan mempunyai cerita msingmasing kan.
i sonok sgt bile dpt bc pengalaman org ni.
ada benda yg kite boleh amik
sbgai pengajaran,betul x.
smlm,i dpt berita seday.sorg officemate i kena tukar ke unit lain.
i seday sgt,kami sempat berkwn hanya beberapa bulan je.
she is awesome.knp taw.sbb dye sorg yg nampak ganas.
tapi dlm hatinya ada taman.nampak je bengis,but baik,
and cepat touching jugak.heee.pas dye dpt surat,trus dye dtg 
jumpa i,nanges.huh! i feel sad for her.sblm ni mmg hal 
pertukaran ni menjadi teka teki,but lepas kami lupakan
hal pertukaran tu,tup tup keluar surat,nama sekian sekian.
huh,tersentap kejap.yelah kan.bile satusatu hal tu terjadi
tibetibe,we can't accept it ryte.shock.can make u die.
huh! hiperbola sungguh lah kan.

to me,i tak suke surprise.sgt tak suke.i lebih suke benda tu i tau.
so i can get ready if pape jadi.ni tak,bile kite xbersedia,then
dapat pulak berita yg kite tak suke.sangat lah kecewa.
but i respect to this girl coz dye masih lagik g buat
kerja even hatinya seday.if it happen to me,i don't know
whut im doing ryte now.i rasa i trus balik rumah then x
dtg keje trus kot.yelah,sbb teramat seday kan.huh.
kadangkadang kite rasa life ni mcm tak adil untuk kite,
but ingat lah,apa yg berlaku ada hikmah nya.
hopefully my fren boleh sesuaikan diri disana.
but i pulak yg seday,pas ni i dh tak de kwn yg nk gaduh dgn i,
dh tak de dh kwn yg nk mengenakan i,tak de kwn yg
nk buli i,dh takde kwn yg nk ejek i bile i salah ckp,
dh takde kwn yg i nk pukul bile i rasa malu,
dh takde kwn yg nk memotong i masa beratur masa byr mkn
kat kafe,dh takde kwn yg makan byk depan i,
dh takde kwn yg boleh share a lot of info bout gadget baru,
dh takde dh kwn yg nk tumpang i sampai depan pintu
pagar rtm masa balik keje,dh tak de dh kwn yg i nk kutuk
sbb suara dye mcm lelaki,tak de dh kwn yg nk puji i
mcm pengantin bile i pakai baju kelipkelip.
huh! i will miss that thing.

ainul,hopefully miracle will come.

9 comments:

Aimi dan Pakcik Hashim said...

rtm? geng jard ni

.:shura shushi:. said...

sabar yee rara!
ai kan ader =]

but i LOVE surprise

LUNA LANUN said...

amboihhhhh... g bercuti skolah kt ipoh ker?! huhuhuhuu... hopefully blh join hubby blik kg kt merbok, kedah next week! huhuhuhu...

eLLa said...

xper r..
hidup cmtu r..huhu..
xsuke bile berpisah ngnn kawan baik..

anismelon said...

amboi..bnyk nye yg ade kt kwn sis toh..huuu..pe pon..lepaskan je kwn toh pg..heee..anis lg la..kt opis xde kwn pon..sume dah pngkt mak2..na pukul ukul pon xleh..huu..sob sob..

Bazilah said...

haha macam kelakar tapi sebenarnya sedih. be strong rara, as what u've said..expect the unexpected..maybe dengan berenggang korang akan jadi lebih rapat ke..mane tau huhu.

Ejat said...

the unexpexted..slalu terjadi dlm kehidupan..:)

Ries Lee said...

hakikatnya kita tak mampu mengadili sesuatu yang tak adil. sedangkan hakim pun tak mampu mengadili yang adil bila adanya peguambela dan peguamcara.

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia pun tak suka surprise ! grr ..

Tutorial Open Link In A New Tab

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...