25 June 2011

Kecewa dgn diri sendiri.

Mesti ramai yg pernah lalui,kecewa dgn diri sendiri,
if xboleh control kecewa,tu yg jadi kes bunuh diri,
telan pil tido bykbyk,lari rumah and mcm mcm kes lagik.
i pon penah kecewa dgn diri sendiri,marah dgn diri sendiri.
but,i xjd kan itu alasan utk i bunuh diri or tamat kan segala kehidupan yg i lalui,tak,tidak sama sekali,
i jdkan nya landasan or cabaran utk i trus keep moving,
utk i jd lebih baik dr semalam.
i akan sllu belajar dr kesilapan i.

Mcm dulu,masa blajar,i xsuke add math,
spm i,add math cukup mkn je,
i pn malu tgk paper exam,dpt 3per 10?korg penah?
mst xpnh kan.bile tgk kwnkwn leh buat,
leh dpt full mark,so i tny diri i,knp i xboleh dpt mcm tu,
start dr tu,masa dpt masuk poly,
math ada lah subjek yg i suke.and da result is good,
i xpernah dpt huruf lain selain A tiap kali exam.

I xnk membebel panjang sgt,i just nk pesan.
jgn lah bile kite kecewa,kite nk buat statement yg meruntun jiwa;,alaala kecewa yg amat,sbb ianya akan melemah kan lagi semangat,cube ckp yg,aku akan belajar,aku akan tebus kesilapan smlm,aku nk jadi yg terbaik,aku nk buat family aku bangga dgn aku.ayat ayat yg semangat.

Try lah,anda pasti akan rs kelainannya.

p/s :
 Takde sape yg boleh ubah diri kita selain diri kita sendiri.


10 comments:

Syuxer said...

tq motivasi untuk dipagi sabtu..

memang benar hanya kita sendiri yang harus ubah diri sendiri..:)

Chegu Zubir said...

try to be the best dapat elakkan diri drpd kecewa

jom baca
Botak Kepala Utk Jadi Bomba...Prosedur @ Saje2????

Munna said...

btul tu...xde siapa yg boleh ubah melainkan diri sndiri...pernah juga hdpi 1 perkara yg sgt menyedihkan dan sgt2 kecewa sbb dh mghampakan org lain....now try bgn dan usaha jd lbih baik.hnya kita yg boleh ubah.

Cik Aish said...

zmn kt dulu maybe akan rasa down bila dpt markah mcm tu..tp student skng, siap bersorak lg dapat kosong..tak faham sguh..huhu

CIK FERRA AWW said...

YANG PENTING KENA YAKIN PADA DIRI KITA SENDIRI KAN. YEAHHHH.

anismelon said...

sume org pernah rase kecewe sis..anis po pnh..and xpnh lak terfikir na wat keje bodoh mcm org org len..semua leh diperbetul kan..

**sis pon ade la..kat bloglist femes femes..lg untung..dgn abg ben..cik epal..haaaa..

ArulchelseA said...

nasib la masa nk naik kapal trbang sy klas sastera dulu..kih kih kih.. tk dpt msuk sains..sbb tk berpa pndai..kih kih kih

alif haris said...

kegagalan boleh dijadikan motivasi bila dipndang dari sudut yg positif kan :)

Rtp Farra Arisha said...

only we ourselves can make a changes on ourselves kann..

jangan kecewa lg ok!!!

fifianggun said...

sama!!!!fifi pon tak suka add math!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...