Image and video hosting by TinyPic

20 June 2011

KITE bila lagi?

lepas entry pasal pengasas sendayu tinggi tu,banyak feedback yg i dpt,kak eida comellss ni pun tanya i,KITE BILE LAGIK DIK.




hehehe.i pon sokong kata kak eida,
harapharap kite pun dpt hidayah utk jadi lebih baik dr sekarang,i trying to imagine how do i look when im in purdah.huh.mesti i nampak mcm org arab eh.heee~
waheeda lepas kahwin.
hopefully pas ni jangan lah purdah dijadikan sebagai 1 fesyen pulak ek.negara kite sekarang ni bukan boleh,kalau nampak
benda yg mendapat sokongan sket,sume nk dijadikan trend.
karang ada pulak trend memakai purdah pulak.
papepun biarlah sume ni dtg dr hari yek.biar kite ikhlas bile
beribadah.eceh~ ckp mcm ustazah nur ba'ayah lak.
*manis nya kurma ituuuuuu~

p/s : biarlah kite baiki dalaman dulu kan.tapi ada org kata jugak,baiki luaran dulu,baru dalaman,ntah lah,manamana lah labu,
ikut lah cara sendiri,cume ingat 1 je,hanya diri sendiri yg boleh
mengubah diri sendiri.semua terletak dihati nurani kamu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. takpe, yg penting niat kita ikhlas ke jalannya kan?

    ReplyDelete
  2. hehe..tak wajib pun kan..bagi yang dpt hidayah tu alhamdulillah..

    ReplyDelete
  3. haa kalau rara berpurdah seyesss mcm org arab tuu .. sbb mata rara cantik ! .. kenakan sikit celak .. perghh dikk menawan dah tuu .. x perlu tunjuk muke kan ..

    tapi tulah risau jugak , kalau dijadikan trend fshion .. tapi dlm islam x larang fesyen janji tutu aurat itu utama .. ditayang bukan body kita tapi hasil kerja tangan seseorang ...

    apa2 pun di tepuk dada tanye selera .. semua yg kita buat harus ikhlas dan dengan rela hati .. bila ada kerelaaan barulah ia terpancar luar dan dalam ..
    adehhhh dah mcm ceramah agama lak akak nie ekekkekk

    ( ikhlas nieeee .. buat rara tercayunk ! ) ..

    ReplyDelete
  4. phewww..rara akan pasti lagi cun vouge klu pakai purdah...insyallah...berubahkepda kebaikan harus di sokong!!

    ReplyDelete
  5. diharap egala niat yang baik akan dipermudahkan ALLAH, amin. :)

    ReplyDelete
  6. ms i bru blk umrah dulu,teringin gile nk pakai purdah.sng.xyah pk byk.tutup je sme.tp bile pk blk,mcm xnk plak.sbb tkt nnt on off.huhu.

    ReplyDelete
  7. tutuplah apa yang sepatutnya dulu..kalau nak lebih ..jika dengan keikhlaskan ..kenapa tidak...

    ReplyDelete
  8. nak berpurdah gini betul2 kena kuat la..
    tak boleh kejap tutup kejap singkat..
    kang jadi fitnah pulak..

    ReplyDelete
  9. baiki kena luar dalam :)... insyallah.. kekuatan dari dalam membuat untuk istiqamah dalam berniqab ini :),mmg cukup hebat ujian yang bakal dilalui... :).. semoga berjaya :)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com