03 June 2011

MATANG tak bertempat

ramai yg bagi feed back pasal entry ni,
entry budak 14tahun ni.yg mengaku dh MAEN!
huh,hangat.dye dh pun buat serangan balas.marah nampaknya.
ada jugak yg menyokong dye.huh! i tak tau nk cakap apa.
ada eh org yg menyokong dlm halhal yg mcm tu.
DUNIA OH DUNIA!

ada sesetengah yg bg pendapat yg budak kecik tu tak matang.
tak tau apa yg dye lakukan n apa yg dye ckp.
but! bile dh main tu matang pulak?
pandai pulak buat benda tu.

macam mana lah kes buangbuang baby ni tak banyak.
ada yg mcm menyokong budak tu,
ada yg kata org jeles ngan dye lah,ada yg kata
budak tu bagus sbb berani lah.terbaek lah kan yg
menyokong dye.i kalau adik i buat statement mcm tu.
i rasa i rendam kepala dye dlm longkang kot.
payahpayah mak bapak bg makan,sukesuke hati je
kau nk buat hal.

mmg lah budak tu kata knp kite tak g 
mengata GRO lh pelacur lah bagai,tapi pada i,
buat apa nk amik cite pasal gro tu,tu jalan hidup yg dye pilih,
but kamu yg masih remaja,perjalanan hidup masih jauh.
lepas kamu main dgn boyfie kamu tu?ada kah kamu tau yg kamu
akan berkahwin dgn lelaki tu?kamu blum lagi jumpa
teman lain,di tempat belajar,di U,di tempt kerja,kamu
akan jumpa mcmmcm lagik manusia.
tak semestinya kamu akan kawen dgn boyfie kamu tu
ingat lah dik,perjalan hidup masih jauh.
takutnya tgk dunia skrg ni.huh!
sakit dada.

25 comments:

Ejat said...

btol tu..perjalanan kte masih jauh utk org2 mude mcm kte ni..byk impian kte blom tercapai lg.so fkr2 kn lah..peace!!!

Never Ending of Art said...

x sangka kan.. kecik2 dah pandai bukan2..

msredcheesecake said...

cik rara,
malas nak pikir pasal budak ni...muga dia di tunjukkan jalan yang betul

meaw said...

u, budak tu sekolah lagi tu, dia tak belajar agama ke sains ke?terkejut gak baca bila tang matang tu, macam2 la budak zaman sekarang ni,huhu

echaRierie said...

bdk tue terlau ikut perasaan smpai tak igt dunia..hoho ~
Wallahualam ~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mcm2 jer budak2 zaman skrg..

Saya Punye said...

2 la kan.. dunia skang ni.. mcm2 dah... nk publisiti kot.. ngeeee

.:shura shushi:. said...

u!kat maner u bace
meh share =]

Jijahh @ f.k said...

Bila dah terlebih sosial ... kekadang ada juga baiknye cara hidup yg dedolu zaman mak ayah atok nenek kite.. penuh dengan pantang larang dan arahan seperti diktator ... takde la banyak kes macam skang ni ... apo nak jadi specis bebudak cenggini gamaknye

Syuxer said...

emm..bf dia tuh sebenarnya dah boleh didakwa atas hukuman merogol budak bawah umur..jom wat repot polis..dorang dah wat salah disisi undang2 tuh..

rara pinkmafia said...

@Ejatpeace yaw.

rara pinkmafia said...

@Never Ending of Artyelah.then ada hati nk ckp pasal maruah.

rara pinkmafia said...

@msredcheesecaketu lah kak.tapi geram lah bc statement dye.

rara pinkmafia said...

@meawtu lah pasal nya.geram je rs.hish.

rara pinkmafia said...

@echaRieriemyb dye takde jugak kwn2 yg boleh bimbing dye.

rara pinkmafia said...

@LiLy @ MumMyQiStInAtu lah,bile dh terdedah sgt tu masalah jugak.

rara pinkmafia said...

@Saya Punyeaah kot.nk tunjuk dye tu hebat sgt kot.

rara pinkmafia said...

@.:shura shushi:.heheheh takleh2.hehehe

rara pinkmafia said...

@Jijahh @ f.ktu lah.sy kesian tgk dye.gelap masa depan,kecuali kalau dye anak org kaye.

rara pinkmafia said...

@Syuxerjom jom.eheeheheh kejam nya kite.

ayie said...

patutnye hack blog tu sbb ramai blogger yg bawah 18 dok abac dengan senyap2

diana said...

akak baca blog dia nampak gaya macam budak ni bebas sangat..tak de kawalan..

cik azeya said...

biarlah dia. harap2 dia berubah. esok umur 64 baru dia menyesal agaknye. -.-

nadia ar-rumaisha said...

bagi nadia, ingatlah akhirat nanti....entahlah, xreti nak komen...lagipn terkejut bace....huhuhuhu

kimiez said...

GRO pun tak penah buat entry ngaku takde dara..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...