Image and video hosting by TinyPic

03 June 2011

MATANG tak bertempat

ramai yg bagi feed back pasal entry ni,
entry budak 14tahun ni.yg mengaku dh MAEN!
huh,hangat.dye dh pun buat serangan balas.marah nampaknya.
ada jugak yg menyokong dye.huh! i tak tau nk cakap apa.
ada eh org yg menyokong dlm halhal yg mcm tu.
DUNIA OH DUNIA!

ada sesetengah yg bg pendapat yg budak kecik tu tak matang.
tak tau apa yg dye lakukan n apa yg dye ckp.
but! bile dh main tu matang pulak?
pandai pulak buat benda tu.

macam mana lah kes buangbuang baby ni tak banyak.
ada yg mcm menyokong budak tu,
ada yg kata org jeles ngan dye lah,ada yg kata
budak tu bagus sbb berani lah.terbaek lah kan yg
menyokong dye.i kalau adik i buat statement mcm tu.
i rasa i rendam kepala dye dlm longkang kot.
payahpayah mak bapak bg makan,sukesuke hati je
kau nk buat hal.

mmg lah budak tu kata knp kite tak g 
mengata GRO lh pelacur lah bagai,tapi pada i,
buat apa nk amik cite pasal gro tu,tu jalan hidup yg dye pilih,
but kamu yg masih remaja,perjalanan hidup masih jauh.
lepas kamu main dgn boyfie kamu tu?ada kah kamu tau yg kamu
akan berkahwin dgn lelaki tu?kamu blum lagi jumpa
teman lain,di tempat belajar,di U,di tempt kerja,kamu
akan jumpa mcmmcm lagik manusia.
tak semestinya kamu akan kawen dgn boyfie kamu tu
ingat lah dik,perjalan hidup masih jauh.
takutnya tgk dunia skrg ni.huh!
sakit dada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 comments:

  1. btol tu..perjalanan kte masih jauh utk org2 mude mcm kte ni..byk impian kte blom tercapai lg.so fkr2 kn lah..peace!!!

    ReplyDelete
  2. x sangka kan.. kecik2 dah pandai bukan2..

    ReplyDelete
  3. cik rara,
    malas nak pikir pasal budak ni...muga dia di tunjukkan jalan yang betul

    ReplyDelete
  4. u, budak tu sekolah lagi tu, dia tak belajar agama ke sains ke?terkejut gak baca bila tang matang tu, macam2 la budak zaman sekarang ni,huhu

    ReplyDelete
  5. bdk tue terlau ikut perasaan smpai tak igt dunia..hoho ~
    Wallahualam ~

    ReplyDelete
  6. 2 la kan.. dunia skang ni.. mcm2 dah... nk publisiti kot.. ngeeee

    ReplyDelete
  7. Bila dah terlebih sosial ... kekadang ada juga baiknye cara hidup yg dedolu zaman mak ayah atok nenek kite.. penuh dengan pantang larang dan arahan seperti diktator ... takde la banyak kes macam skang ni ... apo nak jadi specis bebudak cenggini gamaknye

    ReplyDelete
  8. emm..bf dia tuh sebenarnya dah boleh didakwa atas hukuman merogol budak bawah umur..jom wat repot polis..dorang dah wat salah disisi undang2 tuh..

    ReplyDelete
  9. @msredcheesecaketu lah kak.tapi geram lah bc statement dye.

    ReplyDelete
  10. @echaRieriemyb dye takde jugak kwn2 yg boleh bimbing dye.

    ReplyDelete
  11. @LiLy @ MumMyQiStInAtu lah,bile dh terdedah sgt tu masalah jugak.

    ReplyDelete
  12. @Saya Punyeaah kot.nk tunjuk dye tu hebat sgt kot.

    ReplyDelete
  13. @Jijahh @ f.ktu lah.sy kesian tgk dye.gelap masa depan,kecuali kalau dye anak org kaye.

    ReplyDelete
  14. patutnye hack blog tu sbb ramai blogger yg bawah 18 dok abac dengan senyap2

    ReplyDelete
  15. akak baca blog dia nampak gaya macam budak ni bebas sangat..tak de kawalan..

    ReplyDelete
  16. biarlah dia. harap2 dia berubah. esok umur 64 baru dia menyesal agaknye. -.-

    ReplyDelete
  17. bagi nadia, ingatlah akhirat nanti....entahlah, xreti nak komen...lagipn terkejut bace....huhuhuhu

    ReplyDelete
  18. GRO pun tak penah buat entry ngaku takde dara..hahaha

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com