Image and video hosting by TinyPic

02 June 2011

MESIN MASA!

kalau lah ada mesin masa.alangkah bestnya kan.
yelah,kite boleh patah balik or g ke masa depan bilebile je.
sukesuke hati kite je,tak payah nk seboksebok nk risaurisau,
kalau ada buat salah,just go back to that time,then buat semula,
mesti life kite akan jadi good je.

takkan ada org yg gagal dlm hidup,takkan ada org yg bunuh diri,
takkan ada org kecewa,takkan ada penganggur,
takkan ada andartu,takkan ada pergaduhan,
takkan ada perselisihan faham.

BUT!apa guna nya life mcm tu kan.sume nya akan jadi baik.
so takde lah story utk kite buat entry ye tak.heeee~
if i betul lah ada mesin masa ni,i nk buat apa taw,
i akan patah balik kebelakang,tahun 2002,time i lepas pmr.
masa pemilihan kelas nk naik form 4,
i mmg dh dpt kelas yg i inginkan,kelas sains tulen.
mmg suke sgt,but dr sehari ke sehari kwn kwn i sume takde,
sume dh g ke teknik,i agak seday lah masa tu,then ptg tu i balik sek.i tgk ada surat sampai umah.surat tu kata,
"sukacita dimaklumkan bahawa anda diterima masuk ke
sekolah menengah teknik Leboh Cator."
"jurusan ELECTRICAL ENGINEERING"
i tak pk langsung pasal electrical tu,yg i pk i sonok nk masuk teknik.masa tu sape yg masuk teknik jurusan engineering mcm dh hebat sgt dh lah kan.heee.sampai i terlupa citecite i nk jadi doktor.
then dgn bangga nya i g daftar ke teknik.life mmg besh,
jd budak teknik,bukan budak vokasinal oke.heee.bangge je kan.
then pas spm pun besh jeee.enjoy.sekolah kat pekan,
hari hari g tgk wayang.then bile dh masuk poly,
then sambung diploma,i menyesal, seriously menyesal.
masa tu i dh nampak yg i mmg dh tak boleh nk jd doktor.
tak boleh dh,i dh g terlalu jauh.

then bile i dh masuk keje kat INTEL i lg nmpk gelap je citecite i tu,
then bile dh keje gov ni,as a J17 : Juruteknik Elektronik.
i rasa impian i nk jadi doktor mmg dh musnah.
i seday giler.kdgkdg sgt menyesal.i fikir kalau lah i terus kan
klas sains tulen i dulu mst i dh ke jalan yg benar dlm mengejar cite cite i nk jd doktor.

but apa yg terjadi ada hikmah nya kan.kalau i tak masuk poly,mana nk jumpa tunang i,mana pulak i dpt keje kat rtm ni.
dan jugak masa tu i takkan tunang n takkan kawen ag sbb sibuk belajar lagik.
huh alangkah indahnya kalau ada mesin masa.mmg i akan ulang sume tu.i akan terus amik je kelas sains tulen tu. seriously nk.
mmg dr kecik nk sgt jd doktor,tapi apa kan daya,kite merancang,tuhan menentukan.to adikadik kat luar tu,pk masakmasak.apa citacita anda.jgn lah hanya nk ikut trend n ikut kwn mcm i dulu.huh! menyesal =(

p/s : i rasa mcm nk buat segmen lah.oke x?i nk TAG 
buat entry yg same mcm ni.entry KALAU LAH ADA MESIN MASA.
APA PERKARA YG MAHU ANDA ULANGI.

doktor safura! sedap kan kalau org panggil i cm tu. =(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

33 comments:

  1. klu msuk kelas sains nanti rara xjumpa tunang rara :)

    ReplyDelete
  2. jangan menyesal rara..allah yang paling tahu apa yg terbaik tuk kite

    ReplyDelete
  3. insyaallah...
    entry akan menyusul...
    hehheh...

    ReplyDelete
  4. sume ketentuan Allah.. terima dengan redha ok dr. safura.. hihihi

    ReplyDelete
  5. papa mifz dulu pun sekolah teknik ambik civil...skrg ni bidang optik..jauh gila terpesong..muahaha

    ReplyDelete
  6. tolonglah jgn kak jumpa mesin masa nih...x kuasa nk ulang2 lagik...nk jln terussss je ke dpn...hihi...

    ReplyDelete
  7. x jd doktor rara pun xpe. mana la taukan esok2 nie ada rezeki leh dpt IR rara ke .... :)

    Life Quotes:

    "Dunia is like a shadow, If u try to grad it, u won't be able to do so,
    BUT,
    If u turn back toward it, it has no choice but to follow u"

    ReplyDelete
  8. xbest pown belajar medic ( T_T )
    Kadang2 tanya jgak apsl r pilih course nie?
    dah r tua cmtu jer belajar..xper r..yg penting i'm still happy..but i think i will be more happiER if i'm not...

    ReplyDelete
  9. @Lieydahmm tu lah.ada give n take nya kan.

    ReplyDelete
  10. @Papa Mifzouh,jauhnya.hehehe.but bro still hepy.ok lh.

    ReplyDelete
  11. @-k.Hani-hmm IR tu apa k.hani hehhe.nice quote.

    ReplyDelete
  12. @eLLahappier if not?heheheh jom kite tukar tempat lah nk.

    ReplyDelete
  13. ha ah..bestnya la kalau ada mesin masa...leh undur balik..pastu agak2 tk suka..kt fast foward. hehe

    ReplyDelete
  14. stiap yang berlaku mungkin ada hikmahnya kan :) ziema ada pernah baca entry sorang blogger ni. dia cakap dia menyesal jadi doctor. pulakk. haha.

    ReplyDelete
  15. jgn la rara..nnt rara sesat tak jmp jln pulang..hahaha

    ha,tu yg cam pelik td..hik3..rasa cam lum kawen.sebut blk imah mertua terkezut la akak

    ReplyDelete
  16. segalanya telah tertulis ,mmg tak dapat lari ...sabar aje la...

    ReplyDelete
  17. doktor safura..its not too late ..sis boleh sambung study sampai phD then dah ade gelaran DR. kat dpn :) lpstu jd lecterur electrical engineering ke ape ke..ur student will call u DR.Safura :))

    apa yg Allah tentukan utk kita mngikut kemampuan stiap hambaNya dan insyaAllah itu yg terbaik :)

    btol ckp sis,kalau tak masuk skola tuh,mcm mana nak jumpa pasangan hidup tu..hehe skrg pon masih belajar lagi kalo amik medik..haaa bnyk sgt hikmah :)

    ReplyDelete
  18. doktar safura! hehe takpe. awk jadi doktar cinta pada encik tunang. hikhik. tp mmg betol la dlu. time skolah ape pon tak tau. org masok aliran tu kte pon nak masok. lepas spm tak tau nak pilih ape. dah tu abes blaja tak tau nak keje ape huhuhu

    ReplyDelete
  19. pasti ada hikmahnye disetiap apa yg berlaku.. ;)

    ReplyDelete
  20. @Cik Aishhehehehe kan kan.sonok nya.tapi nasib xde.kalo tak.apa lah nak jadi ngan dunia ni kan.

    ReplyDelete
  21. @.m y z.erk.mcm tu pulak dh.dh menyesal pulak?knp?rara tak lh menyesal ngn keje skrg,but agak lah sbb tak dpt jd doc.kalo dpt jd doc leh rawat org sakit.

    ReplyDelete
  22. @Lydia Miza(Aidyl Azim)nammo lah sesat kak.hehehe.

    aah paggil mak mentua je senang.hehehe.

    ReplyDelete
  23. @alexa yussidahmm tp persoalannya larat ke sis nk smbung smpai doc skng.hmmm =(

    ReplyDelete
  24. okey saya akan wat malam ni...tq tag saya..hahah kena imaginasi cam nobita neh hehehe

    ReplyDelete
  25. @Cik Miraheheheheh yelah.yg i boleh jadi skrg hanyalah doktor pada tunang i.hmm ok lah tu kan.

    ReplyDelete
  26. jum baca.. sangat best!
    http://storyofschasya.blogspot.com/2011/06/kalau-lah-ada-mesin-masa.html

    ReplyDelete
  27. betul3! semua yg berlaku pasti adda hikmah~ i nye dip and degree lain course menyimpang jauh..tp sgt percaya mesti ada sesuatu yg baik atas apa yg berlaku luar kehendak kita~=)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com