17 June 2011

mindset VS NAFSU


betul ke mindset boleh mengalahkan nafsu?



boleh kalau kuat.
tapi selalunya NAFSU kite lagik kuat dr mindset.
betul x?tambah lagik perempuan.
knp bile sorg perempuan tu nk berdiet.
tapi tak jugak kuruskurus?knp?
sbb nafsu dye dh menang dlm taruhan mindset dye.
dlm mind mmg kata nk diet,nk kurus.
tapi bile nampak makanan,tibetibe nafsu kata
"fuuuyohhh sedapnya cekodok tu,mkn lah 2 biji je"
"tak de effect punye lah.sok leh diet lagik"
then kalah lah.makan lah 2 ketul cucur kodok tu yg berminyakminyak tu.
so mcm mana nk menjadi.semangat je berkobarkobar ni.
huh!sabo jelah safura! kdgkdg geram taw.i nk kawen.
tapi nafsu mkn menjadikjadik lak.
dh lah nk g fitting baju ni.risau nya.
mcm mana ni eh.

tapi sometimes psycho minda i menjadi taw.heee.
i ni jenis tak boleh tahan kencing.
kalo dh rasa mst nk trus g.
stakat kencing dlm seluar.tu dh jd perkara biasa.
tp now i cuba psycho mind i.
bile rs.i ckp sabar,cube tahan,cube,cube.
then lamelame dye ok.leh tahan.sume kt mind.
tapi bile bab makan knp tak boleh.
tu yg pelik sgt tu.grrrrrrrrrrrrrr.

15 comments:

no_answer said...

kalau iz lapaa ..

iz kata dalam haty yang iz tengah malas .

so tak p carik makanan lah :P

nak jimat punya pasal :P

*still mencari cari siapa empunya pic sebenar yang miss shikio curi ituh :'(

cheqna said...

hahahahaah
betul tu..
mindset selalu kalah ngan nafsu..
huhuhuhu

Nurnajwa said...

Buatpe nk kurus lg kak? Kn dah cantik tu~ ;>

Hoho, papepon good luck dieting :]

Syuxer said...

mindset bermula dari otak..bila hati gagah--naluri cakap jangan jangan jangan..InsyaAllah mampu..

bab nafsu neh memang kaw2 ia punye power..

mindset kena paksa naluri cakap jangan2 banyak kali..

nafsu plak sekali ia datang, punah terus mindset tuh..bahaya nafsu neh..

ArulchelseA said...

suka cokodok...pg2 terigin je nak makan tu..

Piasara said...

"tak bolaeh..tak boleh...nafsu lagi kuat tau,dah set dah minda ni kuat2 tau rara...kalah jugak akhirnya dgn nafsu..tolonggggggggg..."

Roza Ami Nanomiya said...

sebab makan itu nikmat
hehe

ieda said...

ahahahaha akak diet nie sebab kan semangat nak pakai bau lawa jeee ekekekke sbb zaman anak dara akak gemuk kan .. soo cam nak balas dendam lahh bukan nak melawoo ada sebab punn .. salah satunye nak sihat je bila dah meningkat usia nie .. hohohoohohoh :)

ABU said...

aku rasa nafsu lagi kuat kot.. mindset dah set nak diet tapi sebab nasu blasah jak makan hahaha tak ingt apa dah..hahah

Jiejah Gorjes said...

byk kan minum cereal ker susu ke soya ke kasi perut tak terlalu lapar..so dapat kontrol nafsu tu...cewahhhh...org gemok bg nasihat kihkihkih eh tp berkesan coz i lost 5kg uols huuuu...

Mun said...

haha..sebab tu org cakap a girl's diet will always start tommorrow..and tomorrow never comes :P

Papa Mifz said...

papa mifz sampai skrg misi nak berdiet x menjadik...huhu

Shamsuddin Amin said...

mindset tu mmg paling power...
haha
bende susah pun
akan jadi senang klo kita dah setkan senang... hehe

diana said...

makan..makan..makan..
tu je yang ada dalam kepala akak sekarang..
nak diet apa cenggini..
hehehe

syaz@rozelt said...

susah nak kawal nafsu makan taw..lebih2 hari weekends..rase nak makan mcm2..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...