29 June 2011

mr/mrs "JOM JOM" or "HAAA TUNGGU JAP"

pelik tak tajuk i?pelikkan?nk tau knp i buat tajuk mcm ni.


jom baca lagik.

dlm life seharian,pernah tak jumpa org mcm ni.

"weh jom kite g buat bla bla bla bla jap"
"ahhaaaa boleh gak,tunggu jap eh"

"weh jom kite g buat bla bla bla bla jap"
"ahhhaaaa jom jom g skrg"

2 different situation ryte?
amacam?sllu nya u ouls jumpa yg mcm mana?
banyak org yg u ouls jumpa yg mcm mana?

mcm i 2 2 i jumpa.
yg paling besh org yg trus jom jom ni.
ajak kemana sume jom.tp mslh jugak bile
trus nk jom je.sbbnya kalau kite ajakajak ayam.
dye pon nk jom jugak.agak problem disitu ye.

i salute kat hamba Allah kat tempat keje i.
even dye tgh buat kerja pon,org disturb dye.
dye takkan marah,dye tetap akan layan.
"DENGAN POLITE OKE"
bukan dgn buat muka.

kalau kite,kite akan tolong,tapi buat muka kan.
(mcm i lah contohnya) eheeeee.
tapi dye tak,bape juta kali org mintak tolong dye,
dye tetap akan bangun dan tolong org tu,

mmg bagus,dan jugak i tak penah dgr mulut dye merungut.
mmg tak penah.mengajar org pon dgn polite.
kalau tanya banyak kali pon takkan marah.

kalau i,tanya byk kali mmg makan penampor lah kan.
hehehe i garang taw.

so i kdgkdg teringin nk jd mcm tu,bile org mintak tolong,
even banyak kali mcm mana pon,kite layan.
tapi i tak boleh.mst nk marah.
(dlm hati i akan kata.ich tak paham bahasa ke) "
kalau tolong pon rasa mcm tak ikhlas sgtsgt.heee terokkan i ni.
tapi tak lah selalu i mcm tu,kdgkdg i ikhlas jugak taw.
erk! boleh ke puji diri sendiri?
bantai lah labu.

but mcm tu lah story i,
i mmg salute lah kat org yg sabar ni.
mmg boleh jd tutor sejati lah.

p/s : patut lah i tak boleh jd cikgu kan.
panas baran punya olang!

15 comments:

Jer ... said...

LOL . muke tu tak boleh blah :P

syrupmasin said...

jom kite g buat bla bla bla bla jap..jom jom..haha :D

UyaRayza said...

suke muka oh yeah tue hehehe...uya x tergolong dlm jom jom punye org hehehe

.:shura shushi:. said...

i b0leh jd cikgu!!
sbb i penyabar..hahaha

**0ppsss ye ke..baru je td marah 0rg kat immigration :p

diana said...

bagusnya..
nak jadi kawan dia jugak la..
hehehhe

osHin said...

singgah sini ye :)

http://gurlgemini.blogspot.com/2011/06/segmen-bw-dan-list-link.html

ABU said...

aku suka yang 'jom pegi sekarang' hahaha

ArulchelseA said...

kdg2 memmng payah nk jumpa mcm tu..tp yg pasal pantang diajak tu sy memang mcm tu..kih kih kih

ieda said...

ekekek eh same lahhh kitee dik .. kalau akak pun .. makan penampoor kan ekekek :) akak pun bukan jenis sabor nie .. kalau mintak tlg x kenal tempat nie haaa mauu hanggin keke :))

patutlah akak x jadi cikgu sbb dulu cita2 nak jadi cikgu huhuhu

sha a.s said...

oo....ermm k.sha rs k.sha jenis yg penyabar jugak orgnye...sbb masih boleh control lg..kalau x, dah lama org yg menyakitkan hati kena sound, makan penampar 4 kali...ekeke

echaRierie said...

hehe..echa pun sm ngn rara..
klw byk kali tanya err geram je rs..haha..
tp ssh nk jd org sbr ni..huhu..

ayie said...

haha saya tegolong tgu kejap..

Mun said...

sy, bila masuk kali ke-5 sy angkat kali dahhh..haha. tp kalau kene disturb time tgh focus mmg susah sikit nk ikhlas. salute lah dia..

mOoN IzzaN said...

wow...bagusnya if ada orang cam tu kat opis moon...hehehe...apapun,, moon ni agak pemarah juga bila orang susah nak faham... 2, 3 kali tanya soklan yang sama,, siapa x bengang...

kerisperak said...

memang tabik la kt org yg leh sesabar tu, ajar berpuluh2 kali benda yg sama tetap sabar n maintain cool..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...