Image and video hosting by TinyPic

14 June 2011

please say sorry BOLEH!

eh eh,dye yg call kite,salah number 
but kite pulak yg kena mintak maaf.



ni sudah lebey ni.rasa mcm nk bengang pun hado ni.

pernah tak korg alami situation ni :

kat office "ring ringggggg" tepon menjerit.
then korg angkat dgn usah payah nya.
dh lah ngah khusyuk wat keje ni.
"hello ya.nak ckp ngan sape?"
"ahhh hello,ni bahagian ******** ke?nk ckp dgn cik **** "
"oh sorry cik,salah number lah cik,maaf ye"
"owh yeke,ok" gedegang! hempas gangang tepon.
(agak kurang ajar pemanggil tu ye,dh lah tak say sorry,
hempas ganggang lak,kau ingat aku operator ke?
even i pon kalau call,tibetibe call salah tempat,i mst akan say sorry,salah number,ni dorg ni x,dh lah salah.then leh lak hempashempas.agak bernanah telinga and hati ni taw.
bengang tol rasanya)

tolong lah anda anda yg mendail then tersalah number.
say lah sorry,sejuk sket telinga yg dengar ni.
budi bahasa kan budaya kite.
then phone tu tak yah lah hempashempas.
tau lah hak kerajaan kan.
hargailah eh!

p/s : tgk mcm hello kitty ni.sweet je.mcm ni lah i suke.hee
apa kena mengena mesin ni i pon tak tau.yg penting ianya pink =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 comments:

  1. mungkin org tu ada masalah sawan apibila mnyebut sorry..

    ReplyDelete
  2. orang zaman sekarang nak cakap maaf bapakla susah ngat..emm biasalah didikan agama kurang..

    apapun hope kita jangan ikut budaya orang tuh..:)

    ReplyDelete
  3. wow cantik mesin jhit tu..cumill..

    ReplyDelete
  4. itu la kan.. nak suruh ko sekeh kepala dia pon ko tak kenal.. sabo je la,...

    ReplyDelete
  5. comel la mesin jahit tu...kang bebudak yg buat main..hehe..

    btul tu, org slah col, kota yg berbudi bahasa ckp sory, salah nombor...org tu cuma ckp..oo,yeke...bye...ouch, mengundang btul!!!

    ReplyDelete
  6. teruja kat mesin jahit tu ....he he he he

    ReplyDelete
  7. mcm i gak smlm..ada sorg minah ni call hp i..kita hello kt dia,dia hello kat kita blk..i xdgr suara dia sblh sana sbb ada suara bdk menangis kuat sgt..siyes serabut..i tny dia sape tp dia dok hello2 lagi..last2 dia ckp 'apahal la dia ni' dgn nada marah.. eh.. i pulak..

    nak bengang ke sedih eh ;)

    ReplyDelete
  8. org2 skrg susah nak cakap sorry walaupun tau dia dah wat salah....bega...

    ReplyDelete
  9. haha yg sana lepas gagang..yg sini berdarah telingo!

    ReplyDelete
  10. mmg manusia terkadang gilak....heeee

    ReplyDelete
  11. adoii tu kes dia x dpt cari kekasih ati dia kut ekekekek ( erghhhhhh )

    cantik mesin jahit tuu dik .. :)

    ReplyDelete
  12. org tu terlepas kut talipon tu mcm dgr dihempas je..hehe pk positif ni..=)

    tp pape pon dia patot mtk maaf..sbb dia dh slh..kaco org buat keje lg..hihi~

    ReplyDelete
  13. hehe. sabo je la.. hikhik..tertaraik dgn msin jahit hello kitty tu.. comei ;p

    ReplyDelete
  14. dye along kot kak..dtng na mintak utang..toh sal dye tergesa gesa pai xdan cakap sori..huuu

    ReplyDelete
  15. tengah pnas sgt xleh nak kontrol la tu....

    ReplyDelete
  16. tak di ajar untuk berkata maaf kot..
    tak de adab!

    ReplyDelete
  17. mesti tak belajar sivik dulu tu.

    ReplyDelete
  18. masalah betei bile takde manner gitu~

    ReplyDelete
  19. betul la akak.. sye baru terpikir.. knp kite yg mintak maaf. patutnye kite kene cakap

    'encik/cik salah numbor la'

    mcm tu.

    ReplyDelete
  20. kat mana ada jual mesin jahit tu?? hehehe :p

    ReplyDelete
  21. perghhh . memang kurang adabsss . ohye . yeaaa . abam sayam da balik :)

    ReplyDelete
  22. "sori la cik rara sayang..lama akak tak mai sini sebab veri bz lately ni..so,apa nak buat dgn org yg mcm ni hah...akak pun pernah kena gak,rasa cam nak maki hamun jer..tp bukan dia dgr pun kan...so takde la maki tu..pendam jer kemarahan kat dlm hati ni.."

    ReplyDelete
  23. haha..masalah betul orang macam tu...dia dah malu la kot...kahkah XD

    ReplyDelete
  24. emm biasala tu.sy yg keje agkt kol nie lg macam2 peel manusia jmpk.sbb jlnkan tugas terpaksa la ckp manis2.lepas letak ganggang siap la kena maki.hahaha..

    ReplyDelete
  25. takde adab betul lah si polan tersebut. ziema paling pantang kalau ada unknown number call, then kita angkat, boleh pulak dia tanya kita sape. gerammm.

    ReplyDelete
  26. dia hempas gagang sebab malu tersalah number tu. jangan salahkan dia. mungkin itu ekspresi kemaluan dia.

    ReplyDelete
  27. aduh..sakit tinge gayah..rara men hempeh hp camtu..hahaha

    ReplyDelete
  28. hahaha.. saba sis.. biasa la tuh.. ^^

    ReplyDelete
  29. yes!saba dear...yuyu pun penah kene jugak caller yg wrong number camni.pastu say sorry pun xde,terus hempas tepon.rase nk gugur taik telinge yuyu dengar.ngokngek aje.

    ReplyDelete
  30. CIK RARA,
    MENTANG2 LA DALAM TEPON BERANI JER DIA WAT CAM TU...

    MESIN JAHIT TU KALAU MSRED BELI MMG BUAT PERHIASAN JE LA...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com