14 June 2011

please say sorry BOLEH!

eh eh,dye yg call kite,salah number 
but kite pulak yg kena mintak maaf.



ni sudah lebey ni.rasa mcm nk bengang pun hado ni.

pernah tak korg alami situation ni :

kat office "ring ringggggg" tepon menjerit.
then korg angkat dgn usah payah nya.
dh lah ngah khusyuk wat keje ni.
"hello ya.nak ckp ngan sape?"
"ahhh hello,ni bahagian ******** ke?nk ckp dgn cik **** "
"oh sorry cik,salah number lah cik,maaf ye"
"owh yeke,ok" gedegang! hempas gangang tepon.
(agak kurang ajar pemanggil tu ye,dh lah tak say sorry,
hempas ganggang lak,kau ingat aku operator ke?
even i pon kalau call,tibetibe call salah tempat,i mst akan say sorry,salah number,ni dorg ni x,dh lah salah.then leh lak hempashempas.agak bernanah telinga and hati ni taw.
bengang tol rasanya)

tolong lah anda anda yg mendail then tersalah number.
say lah sorry,sejuk sket telinga yg dengar ni.
budi bahasa kan budaya kite.
then phone tu tak yah lah hempashempas.
tau lah hak kerajaan kan.
hargailah eh!

p/s : tgk mcm hello kitty ni.sweet je.mcm ni lah i suke.hee
apa kena mengena mesin ni i pon tak tau.yg penting ianya pink =)

31 comments:

shopping2u said...

mungkin org tu ada masalah sawan apibila mnyebut sorry..

Syuxer said...

orang zaman sekarang nak cakap maaf bapakla susah ngat..emm biasalah didikan agama kurang..

apapun hope kita jangan ikut budaya orang tuh..:)

ArulchelseA said...

wow cantik mesin jhit tu..cumill..

Haru Biru said...

itu la kan.. nak suruh ko sekeh kepala dia pon ko tak kenal.. sabo je la,...

CikHaniBhulat said...

comel la mesin jahit tu...kang bebudak yg buat main..hehe..

btul tu, org slah col, kota yg berbudi bahasa ckp sory, salah nombor...org tu cuma ckp..oo,yeke...bye...ouch, mengundang btul!!!

Cik Kamoo said...

teruja kat mesin jahit tu ....he he he he

Cik Tata said...

mcm i gak smlm..ada sorg minah ni call hp i..kita hello kt dia,dia hello kat kita blk..i xdgr suara dia sblh sana sbb ada suara bdk menangis kuat sgt..siyes serabut..i tny dia sape tp dia dok hello2 lagi..last2 dia ckp 'apahal la dia ni' dgn nada marah.. eh.. i pulak..

nak bengang ke sedih eh ;)

Papa Mifz said...

org2 skrg susah nak cakap sorry walaupun tau dia dah wat salah....bega...

Cik Aish said...

haha yg sana lepas gagang..yg sini berdarah telingo!

Bigdaddyz said...

mmg manusia terkadang gilak....heeee

ieda said...

adoii tu kes dia x dpt cari kekasih ati dia kut ekekekek ( erghhhhhh )

cantik mesin jahit tuu dik .. :)

YanaMIB said...

org tu terlepas kut talipon tu mcm dgr dihempas je..hehe pk positif ni..=)

tp pape pon dia patot mtk maaf..sbb dia dh slh..kaco org buat keje lg..hihi~

munirah said...

hehe. sabo je la.. hikhik..tertaraik dgn msin jahit hello kitty tu.. comei ;p

anismelon said...

dye along kot kak..dtng na mintak utang..toh sal dye tergesa gesa pai xdan cakap sori..huuu

Sofya said...

tengah pnas sgt xleh nak kontrol la tu....

diana said...

tak di ajar untuk berkata maaf kot..
tak de adab!

KAMIHIDUP said...

mesti tak belajar sivik dulu tu.

erysweetie said...

masalah betei bile takde manner gitu~

z a z a said...

betul la akak.. sye baru terpikir.. knp kite yg mintak maaf. patutnye kite kene cakap

'encik/cik salah numbor la'

mcm tu.

Jiejah Gorjes said...

kat mana ada jual mesin jahit tu?? hehehe :p

tia @ Ini Kisah Tia said...

perghhh . memang kurang adabsss . ohye . yeaaa . abam sayam da balik :)

ABU said...

sorry terkomen di sini :D

Piasara said...

"sori la cik rara sayang..lama akak tak mai sini sebab veri bz lately ni..so,apa nak buat dgn org yg mcm ni hah...akak pun pernah kena gak,rasa cam nak maki hamun jer..tp bukan dia dgr pun kan...so takde la maki tu..pendam jer kemarahan kat dlm hati ni.."

Aisyah Aina said...

haha..masalah betul orang macam tu...dia dah malu la kot...kahkah XD

Puan Kutu said...

emm biasala tu.sy yg keje agkt kol nie lg macam2 peel manusia jmpk.sbb jlnkan tugas terpaksa la ckp manis2.lepas letak ganggang siap la kena maki.hahaha..

.m y z. said...

takde adab betul lah si polan tersebut. ziema paling pantang kalau ada unknown number call, then kita angkat, boleh pulak dia tanya kita sape. gerammm.

Ries Lee said...

dia hempas gagang sebab malu tersalah number tu. jangan salahkan dia. mungkin itu ekspresi kemaluan dia.

Gayahspears said...

aduh..sakit tinge gayah..rara men hempeh hp camtu..hahaha

Ayie said...

hahaha.. saba sis.. biasa la tuh.. ^^

Yuyu Johanna said...

yes!saba dear...yuyu pun penah kene jugak caller yg wrong number camni.pastu say sorry pun xde,terus hempas tepon.rase nk gugur taik telinge yuyu dengar.ngokngek aje.

msredcheesecake said...

CIK RARA,
MENTANG2 LA DALAM TEPON BERANI JER DIA WAT CAM TU...

MESIN JAHIT TU KALAU MSRED BELI MMG BUAT PERHIASAN JE LA...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...