Image and video hosting by TinyPic

09 June 2011

review NUR KASIH : belated version. heee

sambungan entry lepas.

Apa nk komen eh sal cite ni,bg i,i bg 3bintang je kot.
cite nya xsmpai sejam stgh,then i xsempat pun nk nanges teresakesak mcm syaz.part air mata i mengalir just masa keluar lagu tanpamu tu je.masa tiz kata "sy masih belum sedia"
"tapi abg dh sedia" fuhhh byg kan if kite sendiri mcm tu,tgh sarat mengandung,tp suami di ambang maut.mau tak meroyan.then partpart lain baru je nk kuar air mata,then terstop.dye mcm xbagi abes je.cepat sgt dye tukar scene lain tu.air mata sempat bergenang je.mcm memainkan hati n perasaan penonton je taw.nyampah mak!

cite ni a bit berbelit lah.mcm nk tunjukkan yg adam mati,tapi x mati ag,i xfaham knp yg amina tu merana sgt even adam mati masa dh tua.cite ni dye tunjukkan yg amina ni mcm merana je seumur hidup dye.but salute lah kat tiz,remy,and fizz sbb air mata dorg mmg real.tiap kali scene baru,dorg mmg akan nanges betulbetul.tu yg buat kita rasa tersentuh.then ayat ayat dlm movie ni mmg menyentuh jiwa.mcm mak adam kata 
"mmg tugas mak utk memaaf kan adam"
lagi 1 yg i suke 
"knp kite kena baiki luaran sdgkan dalamannya belum bersedia"
"apa guna nya memaksa mereka memakai tudung kalau lepas tu mereka just buang tudung tu"
maksud nya disitu,buat apa nk paksa budak budak perempuan tu pakai tudung sedang kan dalaman mereka belum bersedia.
biar dibaiki dalaman dulu,then baru tukar ke luaran pulak.
baru lah kekal.i suke sgt part tu.kredit kt situ.

then knp dorg matikan watak ayu raudah eh.
kalo ada dye mst lagik besh.anak aidil mmg bijak.
mia sara ckp mcm org tak bersalah.
"paksu sakit sikit ke banyak?"
"sakit sikit"
"nasib baik sakit sikit,kalau tak mesti meninggal mcm ummi"
*ibu ke ummi ke lupa dh.

kalau anak korg ckp mcm tu depan org sakit apa korg akan buat?heee.yang lain lain sume ok kot.but kalau pengarah bg penontot betulbetul menanges mesti lagik ok.i rasa nk nanges,but sampai kat dada je.then baru nk kua air mata,dh masuk scene lain,mmg tekanan bile air mata tak sempat nk keluar.haih~

p/s : yg lagi xpuas hati sbb beza sgt warna kulit tiz n remy ishak mcm taik cicak.cissssss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. overall ramai yg da tgk cite ni sume komen 3 bintang jew ... kire mcm tak segempaq yg d hebohkan la ... but aku still ta tgk ag, uwaaaa~~

    ReplyDelete
  2. cik rara,

    layan movie ea semlm...mesti best..msred ajak mr bf gi movie, dia tanak...kata citer skang tak best.ngade tul budak tu...

    mengutuk kulit remy ye...heheee

    ReplyDelete
  3. sbb mr B takmo temankan mama pi tgk...kenalah mama pi beli dvd je nnti...hik2...

    ReplyDelete
  4. eh cik rara..yg nangesh tu muvi laen la.."ayat-ayat chenta"..hehe..muvi nie x de pon rase nak nagesh..kena letak i mo moist baru bole nangesh..hehe

    ReplyDelete
  5. cmtu ye kisahnye...so kre xbrape nk mnjadi la film ni ek...die pnye preview sblm tyangan kemain gempak kn...smpai kte sume cm eksaited gler nk p tgk..last2 lps 2mggu cm snyp trus film nie..nmpk nau xbrape nk mnjdi...rsenye xpyah bt film kot trus je bt smbungan nur kasih 2 ke kn elok...;p

    ReplyDelete
  6. haaha .
    tak smpt nngis ? kelakar jela.
    min tak smpt pun tgk lg . kedengaran mcm best and other half mcm tak best,tataw mau tengok ke takk :3

    ReplyDelete
  7. hi......

    salam perkenalan....misscha follow blog u tau.....

    jemput singgah n follow too...sudi x?

    http://misscha-cecite.blogspot.com/

    p/s: u ape ending crite ni? hehhe...

    ReplyDelete
  8. tak menyempat lagi pun nak tngok Nur Kasih nie .. macam best aje . hehe ~

    ReplyDelete
  9. Kalau 3 bintang akak tunggu DVD aje la... tak pun raya nanti ntah2 masuk tv dah hehehe...

    ReplyDelete
  10. saya bantah Yang Arif
    (wahhh..verangan jd lawyer jap)

    bg akak yg memang ikuti citer ni dari version drama, memang sedey la sebab feel Nur dgn Adam tu masih terkesan smpai hari ni..

    dan..masa masuk panggung, free kan expectation dulu..sebab tu dlm blog akak, ada pesan "abaikan review2 filem ni di internet"..

    serius, akak nangis beberapa kali sebab boleh "rasa" perasaan nur dan adam dlm filem ni..kesinabungan tu dibawa skali..kalo x tgk drama, atau tgk sket2 je..memang u akan rasa mcm x cukup/x sampai...

    bab nur merana tu pun "saya bangkang yang arif"...hehehe..bukan nur merana la, cuma pengarah nk tunjukkn perasaan nur yg sangat2 kehilangan..mcm duduk termenung teringat org kt vietnam yg tak balik2 tu kan...haaa,mcm tu laa...rasa kosong,lost,rindu,terpinga-pinga sket...
    (tiba2 selitkan "org kt vietnam" plak kan..hehehe..)

    but dear,
    lain org lain citarasa..kita setuju dlm beberapa perkara..ada juga yg kita "tak serasi citarasa"..normal la kan.. =)

    apa-apapun u dah tgk filem ni pun, akak dh rasa happy giler..sebab citer ni (bagi akak) perlu ditonton oleh semua yg dah kahwin dan bakal kahwin..so that kita akan belajar utk lebih menghargai pasangan..insyaAllah.. =)

    owhhh...begitulah sahaja hujah pergulungan saya Yang Arif (panjang giler komen...teeetttt..)

    p/s : akak x suka Ayu Raudhah...so, akak suka wataknya di"mati"kan...lagipun bg feel lebih skit kt Aidil...hehehe.. sorry... ;)

    ReplyDelete
  11. bunga lum tengok g..ayu raudah xde yek citer tu..dimatikan yek..ala lau cam tu mmg cam xbest la..huhu

    ReplyDelete
  12. tu yang malas nak tengok cita sedih2 mcm ni..mesti banjir airmata..

    ReplyDelete
  13. alamak..xtgk cte ni lg la..huhu

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com