22 June 2011

review SEPHORA foundation

akibat lambat pagie td,kena lah makeup kat opis.


so sempat lah nk snap piccy foundation baru yg i guna.
actually ni GA dr adik tunang i (nick name wawa) ecehhh~ GA eh.heee.
kalo buat GA bg SEPHORA foundation,i rasa mst berjuta
penyertaan kan.

wawa bli foundation ni,pas pakai dye kata gelap sgt utk kulit
dye.then bg i try,kan SEPHORA baru bukak kt dpn 
PAVI tu,i nk sgt pg,tp disebabkan kekangan masa,so
tak lah berkesempatan.eceh.bz sgt lah konon.

i apply kat muka,suitable pulak ngan kulit i yg hitam ni kan.
so i pakai lah,1st tyme i pakai g keje,balik tu,
i cuci makeup,mmg best.

sekali lap je dh hilang.before ni punye lah payah,
nk kena lap manyak kali baru hilang eyeliner,pas pakai sephora foundation,mmg best.

then lepas cuci muka,kulit rasa licin sgtsgt taw,tak caye meh pegang pp i yg gebu ni.heeee.foundation ni halus sgt,nk apply kat muka senang,lagik 1 kulit muka kite akan jadi lembab je.

opis i ni aircond nya punyelah kuat,16 celcius kot.heee.ala ala genting tu,kalau rasa nk g genting tp nk jimat,leh tumpang opis i,
opppsss jgn marah. (bukan 16celcius,jgn terpedaya ye)
sbb aircond kuat sgt,kulit muka i jadik kering taw.bile pakai foundation ni,kulit i dh tak kering,bile kulit tak kering, best lah kan,
kalo tak bile lepas cuci muka,kulit kusam je.but now tidak lagi.
ngeh3.kecantikan adalah hal milik setiap insan.ooppsss!

Hydrating & Smoothing Foundation  
What it is:
A moisturizing foundation, ideal of normal to dry or dehydrated skin.

What it does:
This nourishing liquid foundation contains sodium hyaluronate to deeply hydrate skin while immediately providing a smoother texture. The buildable formula let's you control the level of coverage, with a satin finish. Non-comedogenic.


p/s : pas ni nk try eye shadow n eye liner pulak. =)

20 comments:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

bagus tak foundation ni???
fifiey jrg guna foundation, kecuali waktu make up on event sj... sbb kulit mudah berminyak kalau pakai foundation...

echaRierie said...

wahh bgs utk kulit kering ea?
menarik..coz echa pun got the same prob..
btw, nice pic..cantik ! :D

syaz@rozelt said...

macam menarek..produk bes mesti mahal kan..hehe

ღ p!nk veLvet ღ said...

ha'ah la...cun cun :)

mOoN IzzaN said...

wah...cam best jek...

PinKy MoMMa said...

uihhh best nih ;)
teruja membacanya hehe

rara pinkmafia said...

@FIFIEY LYCHEE MARATIONfify mmg best.kulit lembab je rasa,dye tak berminyak.

rara pinkmafia said...

@echaRierieaah echa,bagus utk kulit kering =) kulit i tak kering dh.

rara pinkmafia said...

@syaz@rozelttak mahal syaz,adik ipar i ckp aroung 60rm lbh je.heee nt i g i tgkkan eh.

rara pinkmafia said...

@ღ p!nk veLvet ღjom jom pakai.

rara pinkmafia said...

@mOoN IzzaNbeshhhh kulit lembab jeee.

rara pinkmafia said...

@PinKy MoMMaheheeheh jom g sephora =)

GreenAppleKu.com said...

Singgah melawat tuan blog. Suke sgt ngan barangan mencantikkan diri nih.. i likeeee...

Cik Aish said...

skng ni aish pakai foundation maybeline..so far ok..tp tu la..nk try gak la sephora ni..tp berminyak tak?

Jiejah Gorjes said...

tak pernah dengar lak jenama ni bape RM ek? err kalo buat GA ni jgn lupa tag daku ye koh koh koh

rara pinkmafia said...

@Cik Aishtak minyak aish.ok jeee.

Far8 budak baik said...

hahaha..ayat
mcm iklan nak pomot
je..kalau lelaki
pakai boleh tak??
agaga

msredcheesecake said...

CIK RARA,
SUKA LA TENGOK KULIT CIK RARA CAM LICIN JER PAKAI FOUNDATION TU...

KAMIHIDUP said...

no komen, heeee.

ieda said...

wahh dikk seyes cantik .. ada perubahan dari segi tona kulit tuu kan .. cantik ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...