Image and video hosting by TinyPic

22 June 2011

review SEPHORA foundation

akibat lambat pagie td,kena lah makeup kat opis.


so sempat lah nk snap piccy foundation baru yg i guna.
actually ni GA dr adik tunang i (nick name wawa) ecehhh~ GA eh.heee.
kalo buat GA bg SEPHORA foundation,i rasa mst berjuta
penyertaan kan.

wawa bli foundation ni,pas pakai dye kata gelap sgt utk kulit
dye.then bg i try,kan SEPHORA baru bukak kt dpn 
PAVI tu,i nk sgt pg,tp disebabkan kekangan masa,so
tak lah berkesempatan.eceh.bz sgt lah konon.

i apply kat muka,suitable pulak ngan kulit i yg hitam ni kan.
so i pakai lah,1st tyme i pakai g keje,balik tu,
i cuci makeup,mmg best.

sekali lap je dh hilang.before ni punye lah payah,
nk kena lap manyak kali baru hilang eyeliner,pas pakai sephora foundation,mmg best.

then lepas cuci muka,kulit rasa licin sgtsgt taw,tak caye meh pegang pp i yg gebu ni.heeee.foundation ni halus sgt,nk apply kat muka senang,lagik 1 kulit muka kite akan jadi lembab je.

opis i ni aircond nya punyelah kuat,16 celcius kot.heee.ala ala genting tu,kalau rasa nk g genting tp nk jimat,leh tumpang opis i,
opppsss jgn marah. (bukan 16celcius,jgn terpedaya ye)
sbb aircond kuat sgt,kulit muka i jadik kering taw.bile pakai foundation ni,kulit i dh tak kering,bile kulit tak kering, best lah kan,
kalo tak bile lepas cuci muka,kulit kusam je.but now tidak lagi.
ngeh3.kecantikan adalah hal milik setiap insan.ooppsss!

Hydrating & Smoothing Foundation  
What it is:
A moisturizing foundation, ideal of normal to dry or dehydrated skin.

What it does:
This nourishing liquid foundation contains sodium hyaluronate to deeply hydrate skin while immediately providing a smoother texture. The buildable formula let's you control the level of coverage, with a satin finish. Non-comedogenic.


p/s : pas ni nk try eye shadow n eye liner pulak. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

  1. bagus tak foundation ni???
    fifiey jrg guna foundation, kecuali waktu make up on event sj... sbb kulit mudah berminyak kalau pakai foundation...

    ReplyDelete
  2. wahh bgs utk kulit kering ea?
    menarik..coz echa pun got the same prob..
    btw, nice pic..cantik ! :D

    ReplyDelete
  3. macam menarek..produk bes mesti mahal kan..hehe

    ReplyDelete
  4. uihhh best nih ;)
    teruja membacanya hehe

    ReplyDelete
  5. @FIFIEY LYCHEE MARATIONfify mmg best.kulit lembab je rasa,dye tak berminyak.

    ReplyDelete
  6. @echaRierieaah echa,bagus utk kulit kering =) kulit i tak kering dh.

    ReplyDelete
  7. @syaz@rozelttak mahal syaz,adik ipar i ckp aroung 60rm lbh je.heee nt i g i tgkkan eh.

    ReplyDelete
  8. Singgah melawat tuan blog. Suke sgt ngan barangan mencantikkan diri nih.. i likeeee...

    ReplyDelete
  9. skng ni aish pakai foundation maybeline..so far ok..tp tu la..nk try gak la sephora ni..tp berminyak tak?

    ReplyDelete
  10. tak pernah dengar lak jenama ni bape RM ek? err kalo buat GA ni jgn lupa tag daku ye koh koh koh

    ReplyDelete
  11. hahaha..ayat
    mcm iklan nak pomot
    je..kalau lelaki
    pakai boleh tak??
    agaga

    ReplyDelete
  12. CIK RARA,
    SUKA LA TENGOK KULIT CIK RARA CAM LICIN JER PAKAI FOUNDATION TU...

    ReplyDelete
  13. wahh dikk seyes cantik .. ada perubahan dari segi tona kulit tuu kan .. cantik ! :)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com