Image and video hosting by TinyPic

15 June 2011

saya lihat DARAH itu.

otw balik td i mengantok sgt,tak tau lah knp.
suke sgt sleepy masa drive.sgt lah tak suke.
jalan tak lah jem sgt.smooth je.then tibetibe org
depan break emergency,ah cuak lah.apa lagik.
break lah.mata trus pandang cermin blakang.
org blkg pon break emergency,nasib dye alert.
kalo tak mmg cium bontot kete i.huh!
hilang mengantok.

then sampai je loke yew tu.
tibetibe kete vios sorg ni masuk kiri.
byg kan i yg ada belah kanan masa tu.
i pon tekan hon sekuat hati.
but tibetibe rasa bersalah,

i tgk tepi jalan ada pakcik naik motor tu dh terbaring.
i nampak darah merah tu mengalir.
kejadian tu just berlaku 3-5second kot.mmg baru sgt.
i nampak mata pakcik tu terpejam.
kaki dye terlipat.automatik kaki i menggeletar kot.
so scared.kaki i mcm dh tak pijak pedal kete.

tapi i tak tau pakcik tu langgar apa.mmg tak tau.i tak nampak 
dye langgar pakcik depan.i tak nampak kete blakang langgar dye.
hmm ntah lah.hanya Allah and pakcik tu je yg tau.

moga pakcik tu selamat.
to rider kat luar tu,hatihati lah.
termasuklah adikadik i yg sllu bwk motor tu.
takut sgt.sgt sgt!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 comments:

  1. T T bhye memndu nie.maleh la drive.hoho

    ReplyDelete
  2. kecut perut kalo tengok accdent depan mate2.. mntak2 dijauhkan dari diri kita nih..

    :)

    PE MARAH-MARAH NIH??!

    ReplyDelete
  3. waaaa....
    tatot nye...
    kite pon bwk moto jugak...

    ReplyDelete
  4. Hmm. takutnya. Semoga pakcik tu xde apa2 yang parah. hmm.

    ReplyDelete
  5. ouh...you xtrun tlg pak cik tu ke??

    ReplyDelete
  6. sian pakcik tu...ada org tolong x?

    ReplyDelete
  7. zaty penah xcdent .. kaki msok dlm tya moto .. serik dah... huk3..

    ReplyDelete
  8. prnh gak tgok accident dpn mate
    mmg ketar lutot
    rase nk nanges je,

    ReplyDelete
  9. uish..bahya2..byk betol kes xcident sekarang nie..

    ReplyDelete
  10. hati2 di jalan raya...cuak kdg2 tgok org xcident...

    ReplyDelete
  11. adoiii kalau akak mgkin dah pitam tgk darah nie huhuhu

    ReplyDelete
  12. aduhhh kalau akak sure dah pitam bila tgk darah nie huhuhu

    ReplyDelete
  13. darah..?? adeh..fobia fobia..fobia memang tak leh tengok..

    ReplyDelete
  14. Hai..thanx ye follow..feel free to come again...

    btw, memang cuak lah kalo insiden camtu berlaku depan mata kiter kan.hati2 taw lepas ni... :)

    ReplyDelete
  15. hmm meremang bulu roma baca entry ni,. kak aya mmg fobia dengar sebarang cerita accident sejak arwah ayah meninggal kerana accident.

    ReplyDelete
  16. pernah tengok yang lagi ngeri...

    ReplyDelete
  17. i slalu je ngntok time drive.so i make sure wajib ade something utk dikunyah!hehe :)

    ReplyDelete
  18. haihhhhh baca ni pon dah cuak..belom hadap depan2 lagi...

    are u ok?

    semoga pakcik tu ok kan.

    ReplyDelete
  19. takootnya....

    kesian dekat pakcik tu...

    ila pun takooot tau tgk darah...xleh tgk..;-(

    ReplyDelete
  20. uh takutnya...tu la kena berhati2 selalu..huhu

    ReplyDelete
  21. "hati2 selalu naik keta ker naik moto ker..sama jer..akak lom penah tgk accident dgn mata 4 akk ni,kalau ada pun yg jatuh terpeleot jer..yg darah2 blom..kalau tgk ntah2 akk pitam ker tak tau lah sbb akk ni darah gemuruh giler.."

    ReplyDelete
  22. MMG INSAF KEJAP BILA NAMPAK XCDEN N KALU AKAK MMG XBERENTI LA.. KALAU BERHENTI PUN TAK LEH NAK TOLONG WATPA.. TAKUT DARAH NII...

    ReplyDelete
  23. semoga ALLAH sentiasa lindungi kita smua

    siyan pakcik tu

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com