16 June 2011

tips lupakan ex bf/gf

i ter"dapat" idea buat tips ni lepas BW td,seday nya bc entry dye.
baru lepas clash ngan boyfriend.sabar ye.hmmm.

actually mmg susah nk menghadapi life pas breakoff ni.payah sgt.
tambah lagik bile dh betahun bersama.even tak bertahun pun,
if kite dh syg sgt,mmg amat payah melupakan insan yg pernah 
kite syg.i pernah rasa.frust menonggeng.huh! mmg tak suke,

knp org panggil frust menonggeng?
sbb masa nanges dlm bilik tu,sambil tertonggengtonggeng.
hehehe,yelah,sbb tak leh kawal perasaan lah konon kan.
eheeeee~

day 1st clash mmg tak boleh blah.1 hari tu mst akan nanges je.
btol x? kalo tak btol tu mmg tipu lah kan.

utk mengelakkan kejadian begini berlaku dihari seterusnya,anda kenalahmengambil langkah ini.

*dekatkan diri dgn Allah : ini mmg penting.berdoalah.
bile kite ambil wudhu.automatik kite akan berasa tenang je.try lah.
mmg betul.hati rasa tenang.

* dekatkan diri dgn family : ini mmg perlu,anda dekatkan diri ngan mak anda,ur dad,ur siblings.kalo anda rapat dgn mereka,boleh luahkan perasaan.menanges lah puas-puas.selalulah tolong mak masak ke.bercucuk tanam ke.hehehe,anda sedikit sebanyak akan lupa tentang perkara yg menyedihkan tu.

* hangout dgn kwn kwn.if masa bercinta anda ignore sume kwn kwn anda.masa ni lah anda perlu kembali kepada mereka.g lah karok ke,main bowling ke.jalan jalan g pantai ke.bercuti ke.gelak puaspuas.anda pasti akan lupa ex anda.

* sebelum tidur,dgr lagu yg rancakrancak,jgn dgr lagu seday,ini akan buat anda lagik down.mst nk teringat je.jangan oke!

* buang sume piccy,n barangan yg ex anda bagi,if takmo buang,
anda simpan dlm 1 kotak khas.jgn sekalisekali bukak lagik,
simpan jugak semua memorimemori anda dlm kotak tu.bile tutup
kotak tu,tutup kan sume ingatan anda pada ex anda tu.

sume perkara diatas ni i dh try,mmg menjadi,mmg anda akan lupa.mmg tak banyak,but sedikit sebanyak ia nya membantu.kuat kan semangat. tu je.yg penting kena KUAT!
anda pasti berjaya!

29 comments:

mizzkechique said...

msh contact dgn exbf...siap baek dgn gf kpd exbf lg..hehe

Cik Aish said...

yup...dktkan diri ngn family tu is the best way...dktkan diri ngn frends, mcm susah sikit..nnt kene perli..yela masa becinta lupa kawan..masa break br ingt kawan.. huhu..tp aish dulu, leka kan diri dgn tenet je ha..lupa la ex tu.. :D

La dOLcE mEa_nAtt said...

nak tambah 1 sis..heheh
lepas dpt pengganti korang jangan sesekali atau seduakali membanding2kan habit ex korg dgn pengganti baru...terima seadanya

shopping2u said...

erm..pnah kena 2kali,org yg sy syg ..meninggal dunia,tpi kami xcouple pn..cuma suka sama suka, smpai skng ni msh rasa xleh lupa org tu..dh 2taun pn.tpi Alhamdulillah Allah ada..

laskar pelangi said...

nice info. he=DD

KAMIHIDUP said...

pada ALLAH jugalah yang kita akan kembali, bila ada masalah, jangan lupa ALLAH, bila kita senang juga, jangan lupakan ALLAH. :)

budakkampung39 said...

tak payah nak frust2 sangat. ramai lagi kumbang dan bunga kat luar sane kan?bila clash,buat sumthing yang berfaedah. cari kerja. kukuhkan ekonomi diri tu...:-)

anismelon said...

anis lg sedey lg na dgr lagu sedey sedey..sbb dgr lgu sedey lg kuat nges..lg ringan rse hti..tp now anis dah okek..still dgr lgu sedey lg..heee..

diana said...

mula2 bercinta je menangis beriya2..
masuk kali ke dua,3,4,5,6,7,8 dan seterusnya..tak de dah nak menangis..
heheh

no_answer said...

shikio johanna is a fake gurl .

guna pic orang lain ntok mempermaenkan lelaki .

sedey lepas sebulan kapel , baru iz tahu yang semua pic dye bg suma gurl laen .

sedangkan dye sangat berbeza dgn pic yang dye bg T______________T

ieda said...

setuju semua .. akak siap putus tunang layie .. relax je sbb pueh hati buat keputusan tuu .. kini same2 bahgia :))

kakchik@ella said...

sejak bf tukar status jd en somi ni, udah lupa camna rasanya bercenta. hahaha.

aQmaYussof said...

yunkkkk~ tak bole gak la.. ari tu br nmpk die ngn awek len.. rase nak nangis kat ctu gak.. 4thn hanya trbuang cmtu jerk :'(

msredcheesecake said...

CIK MK,
MSRED TAK PERNAH RASA PUTUS CINTA...TAPI KALAU JADI, MSRED AKAN MAKAN CEKELET BANYAK2 SAMBIL NANGIS2, PAS TU MSRED GI TAKEL SETH TAN....HHEEEE

msredcheesecake said...

ALAMAK CIK RARA....SALAH NAMA PULAK...SOWEY SGT2...JGN MARA....BABAB BULE JGN MARA....NAMPAK NAMA CIK MK KAT ATAS TERTULIH NAMA DIA PULAK...

risa said...

kalo nak lupakan somi camno? hehehe

kokser kokdam said...

wat xtau..

jgn layan prasaan..

=D

Shamsuddin Amin said...

bestnye tips...
paling suke yg dekatkan diri dgn fmly...
sgt setuju...^^

Ejat said...

time nk lupe ex-gf pernah gk wt pe yg ditulis ni..alhamdulillah berjaye..:)

UyaRayza said...

uya jadik kurus sbb putus cinta hahahahaa...loser tak..dulu chubby giler5

misscha said...

cari bf baru...hehe gurau aje......hmmmm tumpukan kat mende lain...mmg susah gile...tp cube ja

~NajiLaA~ said...

my last break up was pathetic.smpi now i ingt betapa teruknya i ms tu.blog pnuh dgn caci maki.malu btl bila baca blk.huhu.ape yg rara recommend tu sme btul! :)

ArulchelseA said...

yg mntk putus rilex la kan.puas hati la apa la..yg kena tingal mcm mana? meraung..

jgn tutup kotak lepas tu buka blik..kih kih kih..

Adzriel @ Liza AB said...

betul2... jgn pergi menonggeng pulak. hodoh je gitu. bukan end of the world pun. tabahkan hati.

tikin said...

nice info..bleh try =)

Puan Kutu said...

wah bagus tips n ie pada adk2 yg clash bercinta tu.akk taksesuai la,takde bf.hehe..

mOon jOhari said...

yang no.1 tuh paling berkesan....
pas2 muhasabah diri byk2...

vampire's lovex said...

ya betol,perkara dia ats,amat la berkesan lepas putus chenta ....

fes day nak nangis puas2 takde hal.normal kan...

so gadis2,sila ikut tips ni...k,jd promoter kejap..bhahaha

liyana said...

Nice tips!

Setuju sangat-sangat..

Tapi, kalau ade ex-gf tu tetiba nak rapat & luahkan perasaan kecewa pada family ex-bf die tu lak camne??

Kesian gf baru ex-bf dia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...